Followers

Thursday, 31 January 2013

SALAM JUMAAT =D

SALAM....

Hari nie adalah hari minggu bagi negeri2 sebelah timur...sooo...mama ila tgh ber'weekend' hari nie yer kengkawan..hihi... anyway..selamat berhari minggu n salam jumaat kengkawan semua =D

Adikk hannani ngan giginya =D



p/s: besok birthday party adikk =D...yeay!!


MAMA ILA

Wednesday, 30 January 2013

PANTAI CHERATING

SALAM....

Otw balik dari Colmar Tropicale - Berjaya Hill haritu..kitorang sempatlah singgah jap kat Cherating..saje jer..just duk rehat2..amik2 angin..n tengok pantai...dah penat duk lam kereta..kasi keluar amik angin..kesian jugak kat adikk...penat duk lam kereta... sambil2 tu..bolehlah lunch skali..almaklumlah...just makan pizza masa kat Colmar Tropicale tu...soooo..aku order nasi goreng n en somi order keropok lekor...huhu...dah kenyang katenyer...

seronok duk rehat2 kat situ...sambil makan..sambil tengok budak2 lelaki duk main bola sepak pantai...nak gi tengah2 pantai tu..panas lah pulak..adikk kan xleh panas2 nie..kesian kat adikk..dia kann ada eczema..soo..duk kat gerai makan..n jalan2 kat atas pasir jer..seronok adikk dapat jalan atas pasir...

masa kitorang gi tu..ramai jugaklah org kat situ..ada yg tgh picnic..ada yg tgh bakar BBQ...seronok...


hahh..tengok adikk tu..ternganga2...dia tgh main auu cakk ngan mama..hihihi...comel....  hmm..keropok dia pun best =)


hmmm..nie pulak muka budak kecik yg heppy dapat jenjalan atas pasir..hehehe..kitorang singgah pun kejap jer...pas makan..amik2 gambar...terus balik..sampai2 kat umah...lam kul 9 lebih kott...
itu ajer criter kami di cherating...daaaaaaaaaaaa =D
MAMA ILA

GOSSIP KITCHEN AGAIN!!!!!

SALAM...


Lunch semalam aku n officemate..Kak Erina n Hassan gi makan kat Gossip Kitchen...huhu..nie 2nd time...yang mula2 aku gi dulu..ngan en somi n adikk sini ... kali nie aku order marina seafood...kak erina order chicken chop..n hassan order nasi paprik... ekcelly Gossip kitchen nie francies ala2 SC jugak...tapiiiii..pilihan menu dia lagi banyak...seyes..memang lagi banyak compare ngan SC....n lagi sedapppp...hihihi...

time kitorang gi lunch..mmg xramai pun orang 2 or 3 table jer customer masa tu..last time aku gi ngan en somi tu..petang..kat2 kul 6..masa tu...mmg full jugak lah table... sooo...tghari tu kitorang makan relex jer....

kanan atas tu marina seafood yg aku order..sedapppp.... yg bawah..chicken chop...ada sos blackpaper ngan sos cili...n atas..officemate aku..hassan...nasi paprik seafood..ekcelly dia request suh amik gambar makanan ngan tuan dia skali...huhh..

Harga2 menu ada yg mahal n ada yg harga standard biasa...bergantung ngan menu apa yg korang order...kalau marina seafood tu..rm10.00+++ sajor...paprik pun rm10.00+++..  chicken chop lam 14.00 +++ kalau x silap..oklah tu kannn....

hmmm..oklah..mau sambung keje sudahhhh...daaaaaaaa



MAMA ILA


Tuesday, 29 January 2013

THANK YOU N BIRTHDAY STICKER ADIKK

SALAM....
 
 
Semalam dah selamat print n gunting sticker birthday n thank you untuk goodies bag birthday adikk nanti..hihihi..aku edit sendiri jer...kihkih...sooo...biasa2 ajer....hmmm....malam nie nak wat ape pulak ekk????? semalam nk prepare goodies bag..xsempat..malam nie lah kot kita buat....
 
 
ada 3 jenis...satu untuk thank you tag (warna pink coklat) sebagai penutup untuk goodies bag, n yg gambar kartun tu..ada 2 size..size besar untuk goodies bag yg ada stationeries..n yg size kecik untuk goodies bag yg ada coklat,janjan, n kek apollo..hihi



ekcelly mama ila buat birthday party nie pun kecik2 jer..just sedare mare..sepupu2 adikk..hihi..untuk merapatkan tali silaturrahim....
 
 
Daaaaaaa...
 
 
 
MAMA ILA

ADIKK JENJALAN KAT SUNWAY PYRAMID =D

SALAM...

Hamboiiii...adikk jenjalan ajer kannn...hihihi...kata gi holiday 5 hari...harusssslah terjah mana2 yg sempat kennn....

masa kat Shah Alam haritu...my BIL ajak en somi gi Harvey Norman..soo..apa lagi..harusssslah mama ngan adikk nak ikut sekali..rugilah duk umah sajer2 kannn...selagi dapat jenjalan nie..ikut ajer bila en somi nak gi mana2...hihihi..dasar menyibuk no 1 kannn..hahahaha.... ekcelly Harvey Norman yg en somi ngan BIL nak gi tu..terletaknyer lam Sunway Pyramid...bolehlah jenjalan cuci2 mata kan... adikk..sampai2 jer kat sana..boleh pulak dia tdo..agak lama jugak..pas kitorang kuar dari Harvey Norman tuh..barulah adikk terjaga...

Pas adikk bangun..tekak pulak dah dahaga...singgah jap kat food court lam Aeon...minum2..makan2...n sambung window shopping..cuci2 mata lagi...


Gambar kiri: nie kitorang amik gambar kat replika kapal besar..sempena tahun Baru Cina yg bakal disambut tak lama lagi

Gambar kanan tengah: kat food court Aeon...singgah makan Takoyaki...sweet baked potatoes (untuk adikk..best sangat maniss)

Gambar kanan bawah: tgk orang main ice skating..tapi time nie diaorg baru pas ganti n cucikan ice tu..sooo..xramai lagi yg masuk untuk main..ada 2 orang jer kott..tu pasal..nampak kosong jer...hihi


ok..tu jer untuk n3 kali nie...daaaaaaaa

MAMA ILA


Monday, 28 January 2013

WAJAH TENANG BUDAK KECIK BILA TDO

SALAM.....
 
 
Petang2 nie wordless sket boleh???? hahahaha... petang2 nie mood menulis kelaut sket..
 
Tengah2 stresss..boring2 nie..tengok gambar adikk tengah tdo..tenang sket rasa...budak2 kecik nie..bila dia tdo..wajah suci dia..buat kita tenang..n sejukkkkk jer... mama sayang adikk sesangattt!!!

dah penat main..tdo lah jawabnyer =D
 
 
mama nak tdo jugak...tapi x boleh..keje...hihihihi
 
 
Daaaaa.....
 
 
 
MAMA ILA

YEAY!! BELON DAH BELI.....MALAM NI GOODIES BAG PULAK

 
SALAM...
 
 
Insyaallah...Sabtu nie nak buat birthday party untuk adikk..alaaaa..biasa2 jer pun..just jemput sedare mara n kawan ofis jer...hihi..nak jemput kawan adikk..lum sekolah lagi...hihi..  semalam pas keje singgah beli belon jap...yeay!!! harini or esok nk tempah kek pulak..goodies untuk goodies bag dah lama beli..cuma lum sempat nak isi jer lagi..sebab aritu sibuk prepare untuk gi holiday..
 
adeiiiii..lagi beberapa hari jer lagi...byk lagi lum settle nie..hmmm..jap agy nak gi print sticker untuk goodies bag adikk lah...comel tau sticker tu...ila edit2 sendiri jer..jimatttt..xyah tempah.. =D
 
belon2 nie ada yang ila nak tiup..untuk deco masa birthday adikk nanti..n ada yg ila nak letak lam goodies bag.. untuk isi goodies bag nanti2 ila share eh..

Daaaaaaaaaaa




MAMA ILA

ADIKK MAKAN KAT SUSHI KING LAGI...YEAY!!!!

SALAM....

adikk makan sushi lagi..yeay!!! hahahah...kalau dulu makan kat JB sini tapi kali nie kat Low Yatt pulak...masa kitorang gi KL weekend lepas...en somi ajak singgah kat Low Yatt Plaza..nak beli barang katanyer...aku on jer..dah kata nak jenjalan..kita follow ajer... tekak pulak dah rinduuu nak makan sushi...almaklumlah feveret..Terengganu kan xder Sushi King....ehemmmm....

pas tunggu en somi beli barang dia...bawak adikk round kat situ..sambil tolak stroller..adikk bukan nyer boleh duk diam lama2...kalau naik stroller nak gerak jer selalu..kalau brenti jap..dah mula hok..hek..hok..hek..nak kuar dr stroller..huhu...sooo..terpaksalah tawaf level tu 10 kali..sementara tunggu en somi yg tak habis2 lagi memilih n membeli barang..huhuhuhu...lama jugak hokey.. perut dah makin lapar... pas en somi sudah beli..cepat2 ajak en somi makan..kat Low Yatt kebetulan pulak ada Sushi King..apalagi...kasi terjah...hihi....ekcelly adikk memang suka sushi tau..aku suap sushi tu ngan ikan salmon goreng..hihi..


hahhh..tengok tu..kemain suke dia makan..percaya tak???? memang adikk suka makan sushi....dah terikut2 ngan mama n papa dia yg gila sushi... hamboi adikk..gelak sakan..nampak gigi kat atas..satu jer pulak tu...lagi sebelah baru tumbuh..boleh pulak dia tumbuh satu jer dulu..kihkih..belah bawah dah ada 2 batang gigi kat tengah..


hahh..tu jer yang aku nak criter untuk n3 kali nie...nak sambung makan..hihihi.. hepppp..boleh pulak sambil makan..sambil update blog..hihihi..x nyempat2...


Daaaaaaa


MAMA ILA

Sunday, 27 January 2013

SHOPPING2 & MAKAN2 KAT AEON BUKT RAJA

SALAM....

Hahhh...kat n3 lepas...ila ada cakap yg kitorang ada stay kat shah alam 2 malam....sooo...harussss lah terjah mana2 tempat yang pernah kitorang pergi time bercinta n dating dulu2...hahahahha...ila kan study kat Uitm Shah Alam...uitm dihatiku gitu... sooo..malam before kitorang balik...ajak en somi round2 bandar Shah Alam...ala2 mengimbau kenangan time belajar2 n bercinta2 dulu..hehhh...before round2 harusslah shopping n makan2 dulu..perut kenyang baru lah best nak round..ajak en somi gi Aeon Bukit Raja..rinduuu..lama x datang sini..hihihi...

pas shopping2 mana2 yg patut...dapatlah aku sehelai...adikk sepasang...n en somi sehelai baju..hahah..pastu terus gi makan...lapar x yah cakap r....hihi..time shopping lupa pasal lapar...pas shopping mulalah masing2 muka ketat..sebab dah lapar..huhh.. singgah makan kat food court...en somi order hot plate yee mee seafood...ila pulak bihun tomyam seafood..sedapppp....


tapi dah kata bawak anak kannn...harussslah makan bergilir....aku kena lah entertain budak kecik tu dulu sementara en somi makan..kalau x..mmg xdapat nak menikmati makanan dgn senang hati..huhuhu...
sib baik ada menan yg letak coin tu kat situ..apalagi..bawak adikk main... dah sonok main..xnak bangun pulak dia...3 kali masuk coin..still xpuas..nak main lagik..hahaha... sudahnyer..time aku makan...en somi pulak yg tunggu adikk main..hihi..makan lah aku sensorang..hukhukhuk..

seeeeee....sonoknyer dia dapat main...hahahaha..bila nak angkat kluar...xnak kluar..nak main lagi...hahaha...adikk...adikk...aku duk gelak dari jauh..hamboiii..time dia pulas stereng tuh..x hengat...kemain pulas nyer..hihi

ok lah...dah dapat baju sorang satu..makan sudah...balik lah pulakkkk..apa lagi..pas balik shopping....round2 tasek jap...pastu balik umah my BIL...kemas barang..besoknyer da nak balik terengganu =D

itulah criter kami di Aeon Bukit Raja..tempat kenangan time bercinta..hihi..daaaaa



MAMA ILA

BERJAYA HILL - COLMAR TROPICALE- BAWAK ADIKK JENJALAN =)

SALAM...

Fuhhh...lama nyer xupdate blog..hihihi..sorry yer kengkawan..lamer menyepi...bukan ape pun..Cuti2 Malaysia..bawak adikk hannani jenjalan =) heppy sesangat lah budak kecik tu jenjalan..dah kate masuk umur setahun..birthday adikk 22hb lepas..soo..kirenye hadiah besday lah nie yer..boleh??? alaaaa....birthday party adikk pun lum buat..insyaallah weekend nie..hihih..terpaksa tunda..dah kata birthday girl gi holiday kenn..

ok..ok...ekcelly..kitorang gi holiday kat Genting Highlands..3 hari 2 malam..semestinya lah kitorang book melalui AGODA ..dah selalu book guna Agoda..senang.. oppsss...tapi n3 kali nie bukan pasal Genting Highlands..tapi pasal Berjaya Hills @ Bukit Tinggi... ekcelly tak plan pun nk gi sini..tapi dah alang2 otw nak balik terengganu..lalu highway yg sama...sooo..apa kata kita singgah jap kat Berjaya Hills nie..hihi..kata cuti2 Malaysia kannn..

malam before kitorang balik..bermalam kat rumah BIL di Shah Alam..pagi2 pas kemas2 terus gerak..singgah breakfast kat kedai mamak..then terusssss ke Berjaya Hills.. sampai sana lam kul 11 a.m lebih..ramai jugak orang kat sana..sebab weekend kann..tapi xder lah sesak sangat...nie kali ke 2 pergi sini....first time masa ila masih belajar kat Uitm..dan kali nie..bersama famili tercinta..iaitu en somi dan adikk hannani =)


ekcelly..nak masuk sini kene bayar tau..untuk dewasa RM12 kalau xsilap..n kanak2 RM10..tapi untuk beby cam adikk...free jer..hihi... banyak jugak tempat yg boleh dilawat..cam Animal Park..Japanese Village...Botanical Garden dan lain2 lagi..tapi ianya bukan satu tempat..contohnyer Japanese Village..korang nak gi sana kena naik kereta..n kena bayar asing tau untuk masuk kat situ..huhu..itu lah kurang menarik aku rasa..kalau satu tempat lagi best kot..tu cuma pendapat aku lah kann.. =D

aku suka kat sini sebab design bangunan kat sini yg ala2 France gitu.. kat sana jugak ada persembahan tarian..gelek ada..tarian kipas ada..dan macam2 lagi..free ok =).. kali nie aku just jenjalan kat Colmar Tropicale jer..x pergi pun japanese Village sebab dulu aku dah pernah pergi..lagipun nak kejar masa..nak balik Terengganu..sok da start keje..sob....sob..

hahhh..tengok tu adikk...kemain heppy yer..dapat jenjalan n holiday..5 hari adikk holiday..puas hati lah adikk..hahaha...

kat sana..banyak restoran kalau korang nak makan..sebab dah tengahari..perut lapar..soo...kitorang singgah makan kat salah satu restoran kat situ.. nama restoran tu.. La Famme.. harga dia ok lah..xder lah mahal sangat...makanan dia best =)


makanan yg kitorang order nie Tarte Flambee.. best..yg nie size small jer..tapi ada 8 slice..kire oklah kann..kenyang.. =D ...ok..pas perut dah kenyang..lam kul 2 lebih kitorang pun gerak balik..... 

sooo..kalau kengkawan yg lum sampai sana..pasni boleh lah yer..best tempat nie..cuma kalau korang nak bermalam pun..satu malam oklah kot..kalau lama2..takut bosan..sebab bagi pendapat ila lah kann..lam satu hari dah boleh tawaf semua tempat2 rekreasi n taman2 kat sana.. 


ok lah ....daaaa =D





MAMA ILA


Monday, 21 January 2013

IKAN PARI CELUP TEPUNG - PANTAI TELUK KETAPANG

SALAM...


Ikan celup tepung lagi??? hahhhh..kali nie ikan pari celup tepung pulak... Kali nie aku pergi sana [Pantai Teluk Ketapang] ngan bebudak ofis aku..masa lunch hour...kata lunch kannn..xkan kenyang kalau makan ikan celup tepung sajer..hehehe...sooo..aku order mee goreng basah..best... Nak2 time redup2 camni..aisehhh...best makan kat sini..ngan angin sepoi2 bahasa..almaklumlah dekat ngan pantai.. kedai nie betul2 dekat gate belakang airport..lam gambar bawah nie..yg ada gambar pokok kelapa yg tengah ditiup angin tuh..kalau korang nampak pagar tu..tuuu lah pagar airport..di mana terletak kat situ landasan kapal terbang... hehehe.. korang faham tak??? xper..kalau x faham pun..buat2 faham sajorrr..hehehe

yer...kedai yang tiang kuning tu lahh..kedai yang kitorang gi makan...harga pun murah..boleh tahannn..see..tengahari pun ramai makan kat situ..ekcelly biasa tempat nie..orang ramai datang waktu petang..kalau weekend..mmg penuh meja..


ini dia menu yang aku order tengahari tu... mee goreng basah...kepok lekor..pari goreng...n teh ais [feveret aku]


oklah...selamat menjamu selera =) daaaaaaaa



MAMA ILA


HAPPY 1 YEAR OLD CHINTA HATI MAMA =)


SALAM...


Alhamdulillah...hari ni 22.1.2013..genaplah setahun umur cinta hati mama Hannani Aleesya.. Happy Birthday sayang mama!!! Sayang adikk hingga hujung nyawa mama.. Semoga adikk membesar dengan sihat...menjadi anak yang solehah...cerdik...pintar.. dan sentiasa dibawah rahmat dan lindungan Allah s.w.t ...amin.. 

Birthday party adikk..kene anjak lah yer..sebab besok kita nak gi holiday...yeay!!! nanti dah balik..weekend tu..mama buat birthday party adikk yer..mama promise!!! mmmuahh.. love u adikk..mama sayang adikk dunia dan akhirat... 



HAPPY BIRTHDAY ADIKK!!!! 



MAMA ILA

ADIKK CAKAP..SELAMAT MALAM =)

SALAM....

Hihihi..dah tdo dah budak kecik nie...kul 12.01 nanti...genaplah umur adikk setahun...mmmmuahhhh...Sayangggggg adikkk =) 

n3 birthday..besok2lah yer...x aci lah kann..lum masuk 22hb lagi..hihi

Selamat Malam =)



Daaaaaa


MAMA ILA

Sunday, 20 January 2013

MASAK-MASAK LAGI... SOTONG MASAM MANIS =)

SALAM

dah lama rasernya xder n3 masak2 nie..hihi..almaklumlah...weekend jer dapat masak..weekdays beli ajorrrr...xsempat!! ehh... dasar...baru anak sorang..org lain anak 3 4 ok jer masak..hihi...tapi serius..memang aku x sempat nak masak masa hari keje...sampai umah pun dah nak maghrib..pastu budak kecik nie..kadang2  wat perangai..nak berkepit ngan mama..memang jawabnyer..nan hado...huhh..ok..melalut..nak criter pasal masak jer tadi..dah melalut luah perasaan bagai kannn..ok..ok... semalam..aku masak..yer lah..kadang2 puas jugak asyik makan kat kedai..lain dengan cara kita masak... teringin nak makan sotong masam manis nie...masam manis pun pedasss hokeyy..sedapppp..en somi pun suka..[senyum lebar..]

alaaaa...menu beser2 jer pun..sotong masam manis...ikan goreng..budu..syokkkk habesss
 
Daaaaaaaa
 
 
MAMA ILA

Saturday, 19 January 2013

AYAM PENYET VERSI TERENGGANU - WATERFRONT

SALAM...


khamis lepas..aku n budak2 ofis gi lunch ayam penyet...ekcelly dah banyak kali pergi sini..tapi sebabkan ramai sangat orang..segan pulak aku nak amik gambar..makanya xderlah n3 ayam penyet...kihkih..dasar....soo..khamis tu..elok jer xder ramai sangat..ape lagi..bergambo lah kite yob..hihi.. ekcelly ayam penyet nie popular di sebelah johor..n aku pun dah try versi johor punyer... sedapp.. tapi yang versi terengganu nie..lagiiiiiii sedapppp..serius..aku x tipu..korang leh try..ayam berempah dia memang superb..aku x pernah lagi rasa sesedap nie...serius...aku kasi 5 bintang...fuhhhh...sos dia 2 jenis..ada belacan n air asam...kalau versi johor yg aku pernah makan...xder air asam..tu yg uniknyer ayam penyet terengganu nie..hihi


Nie dia ayam penyet terengganu mari..sedap...kepada kengkawan dari ganu....sila try..
maybe ader yg dah pernah makan kann..kalau sape2 yang belum try...kedai dia kat waterfront sebelah Hotel Felda..



nie dia budak2 ofis aku...semua sengeh dapat makan..kalau tak..selagi x gi makan situ..lagi tu...duk sebut....hihi..tuan tanah xder gambo sebab x sampai hati nak suh diaorang amik gambo..memasing dah x nyempat2 nak makan...sampai jer terusss ngap...nasib aku penyabor..amik gambo dulu baru makan..ngeh3...


oklah..gitu jer lah criter nyer...korang leh cuba..jangan malu-malu =)


Daaaaaa =)



MAMA ILA

Friday, 18 January 2013

BUDAK RALIK MAIN


SALAM...

meh tengok aksi budak tecit nie tengah ralik main..hahaha..

hah..adikk ditemani haiwan peliharaannyer..si gajah kenit...duk lam poket..hihihihi

ok..tu jer...daaaaaaa


MAMA ILA

Tuesday, 15 January 2013

Monday, 14 January 2013

IKAN N SOTONG CELUP TEPUNG



SALAM
 
Weekend baru2 nie kitorang gi makan ikan celup tepung n sotong celup tepung...kalau kat ganu nie..kitorang suka pergi kat Pantai Teluk Ketapang (belakang airport)..kat situ..majoriti kedai jual ikan, sotong, & udang celup tepung..huhu soo..kalau kengkawan datang terengganu..n nak try celup2 tepung nie...silalah yer ker Pantai Teluk Ketapang =) murah pun murah.....



hah..adikk makan ikan celup tepung you...suka dia..kalau x..jangan harap nak duk diam...huhh.. tu pun..pas dia dah puas..mulalah..nak panjat meja lahhh....siap orang kedai tu cakap..nanti da dapat kaki nie..rasalah mama dia..hehehe

ok lah..daaaaaaaa


MAMA ILA

KORANG BREAKFAST APE YER HARINI??


SALAM..


Pagi2 nie..wajib breakfast dulu..kalau x lemau satu badan..hahaha..aku kat ofis biasa breakfast lam kul 8.30..biasa r..breakfast ramai..sambil makan..sambil ngumpat..oppsssss...hihihi..arini makan mee goreng, keropok n teh ais sudahhhhhh... korang makan ape pulak???




Daaaaaa



MAMA ILA

Sunday, 13 January 2013

ADIKK DAPAT HADIAH BAJU..YEAY!!

SALAM


aritu..kembar aku baru balik dari honeymoon...dia kasi present dari PD..yeay!!!!! omey rompers adikk dapat..pink colour...thanks cik ya!!! hihi...

pastu esok nyer aku duk umah my mom dari pagi sampai petang..sebab en somi kene pergi keje... tup2..aki ngan wan balik..bawak hadiah baju lagi untuk adikk..yeay lagi skali!!! sooo..mama pun belikan leggimg nak matchkan ngan baju2 nie..hehehehe...

 
 
 
Daaaaaaaa...
 
 
p/s: leh pakai masa nk gi holiday kat genting highlands nanti..yeay!!
 
 
 
 
 
MAMA ILA
 
 
 
 

FAMILY DINNER ALA RUMAH KAMPUNG- D'MUARA LIVE SEAFOOD

SALAM..


Jumaat malam yang lepas...my dad ada wat family dinner ajak saudara mara makan sebagai tanda terima kasih sebab dah tolong family kitorang sepanjang majlis kawen kembar aku tu..huhuh..memang happening sangat..riuh ngan suara kitorang jerrr kat situ..hihihi..

Restoran tu namanyer D' Muara Live Seafood...my dad order steamboat untuk 3 meja..n setiap meja 2 set steamboat..huhuhuu..mmg best!! aku n en somi sajer pun 1 set..memang banyak n puas hati lah kannn..hihihifuhhhh....aku mmg suggest sape2 yang nak makan steamboat..kat sini antara steamboat yang paling best kat terengganu.. hihihi..

aku suka makan kat sini sebab..deco dia ala2 rumah lama..ekcelly restoran nie sebenarnyer memang asalnya sebuah rumah yang mempunyai nilai budaya terengganu...dan diubah menjadi restoran...kirenya kitorang makan lam rumah lahh..hihi..korang leh tengok design dia lam gambar atas nie..sooo kengkawan yang bukan orang terengganu..aku suggest sesangat kalau datang ganu..try makan kat situ.. pastu tepi restoran nie tempat bot2 nelayan parking..hihi..mmg unik okey...


Cer korang tengok steamboat dia..terliur tak??? ngeh3...memang superb..aku kasi 5 star..hihi
 
adikk badmood malam tuh sebab dah mengantuk..huhu..aku n en somi pun makan kelam kabut..makan gilir2..pas mak aku sudah makn..dia dukung n main2 ngan adikk..barulahhh aku leh makan ngan tenang..hehehe.. lagi satu..adikk kan puteri lilin..panas sket mulalah mengamuk..dah kata ko bakar sotong n udang kat situ..mana x berasapppp adikk..hihihi..kesian...dah lah xleh makan..makan bubur sudahhhhh..


ini lah family kesayangan aku..hihihi...gambar dr
kiri atas: [my mom..my dad..n akak aku no 2]
kanan atas: [en somi..kusyuk memasak..ngeh3]
bawah kiri: [adikk lelaki aku yg bongsu..pun sibuk memasak untuk parent..huhu.. akak ipar aku..yg tudung hitam..abg aku terlindung..hihi]
bawah kanan: [akak n abg ipar..my dad n kiri sekali tu anak sedare aku]
 
yg xder lam gambar..my twin [kursus] n abang sulong [terlindung akak ipar aku..kihkihkih] n akak aku  no 2 ngan anak2 dia [datang lambat..dah start makan..hye2 bye2 kamera..]


mak sedare..bapak sedare n sepupu2 ku
 
 
 
ok..berakhirlah dinner famili kami yang best n happening...sampaikan pekerja2 kat situ pun pening ngan kitorang.. best makan reramai camni selain makan dapat mengeratkan silaturrahim antara keluarga..thanks my dad sebab belanje!!!..hehehe..
 
 
Daaaaaaa...
 
 
 
MAMA ILA

Saturday, 12 January 2013

ADIKK REMPIT PERGI SCHOOL

 SALAM...


Meh tengok gaya adikk nak gi school..rempit jerrr..









1) First skali..kene start enjin dulu...vrommmmmm... berdesuppp adikk  bawak moto..huhu..

2) errrkkkk...ada polis traffic lahh... (adeiii...confirm kene saman *__*)

3) pleaseeeeee encik polisssss...jangan saman saye.. [sambil buat muka comel..hehehehehe]


ok..begitulah ceritanyer...hehehehehe..daaaaa


MAMA ILA =)


Friday, 11 January 2013

INI BUDAK..X BOLEH DUDUK DIAM..HOHO

SALAM.....

Sila tengok aksi budak yang xnak duduk diam..skang nie..kalau letak lam baby chair..jangan harap lahh dia boleh duduk lama lam tuh..aku kasi 2 minit jer..xpun kurang dari 2 minit..mesti dah bising mulut dia..nak kuar dari baby chair tu..huhuhu..dan akhirnyer..aku ngan en somi terpaksalah makan gilir2...walaupun dah kuar dari baby chair tuh..xder nyer dia nk duk diam atas riba..kitorang kena bawak dia round2 amik angin kat luar kedai..sooo..tinggallah ko sensorang makan kat meja tu..hehhh..sedihhhh



1) [atas kiri] mula2 elok jer dia duk lam baby chair tuh..tengok2 orang sekeliling..pastu dah puas tengok orang

2) [bawah kiri] muka dah cuak..sebab x boleh kuarkan kaki..hihihii

3) [atas kanan] ok..dah mula nak nangis...mulut da bising mintak belas ehsan mama untuk kluar....hahahaha

4) [bawah kanan] ehhh..ada botol susu lahhh..xjadi nangis....



 tapi..pastu..dia nangis jugakkkk  T__T


Daaaaaaaa


MAMA ILA

Wednesday, 9 January 2013

DINNER DI TTC CORNER

SALAM...


Semalam..kitorang 3 beranak dan akak ipar aku makan kat luar..ekcelly en somi da janji nk belanja sebab akak dia dah nak balik johor...so..pas solat maghrib terusssss gi singgah makan kat TTC Corner.. kannn..lambat terlepas pulak bas..TTC Corner nie..chef yg masak tau...chef nie dulu pernah bekerja di oversea selama 10 tahun kalau x silap...patut larr best masakan dia..hihihi....

walaupun chef yg masak...tapi harga dia berpatutan..boleh dikatakan murahlah berbanding restoran yang jual masakan western lain..huhu..kedai nie pun xder lah besar sangat..n deco dia pun biasa2 ajer... tak kesah lah kann deco yg biasa2...asalkan sedappp dan murah!!! berbaloi2...huhuhu..



aku ngan en somi order Sirlon Lamb Chop (kalau xsilap..ngeeee)..siap ada udang hokeyyy...huhu

hihihi..akak ipar aku ada sekali sebenarnyer..tapi x perasan pulak..xder gambar dia...sorry kak tin..errkkk

Adikk makan jugak?? huhuhu..aku kasi mash potato jahh..banyak pulak dia makan... =)
 
 
Ok lahhh..kengkawan yg duk ganu nie..leh lahh gi sana kalau nk try yerr...alaaaa..depan giant jer..sebelah TTC ( Trg Trade Centre)..
 
Daaaaa
 
 
 
MAMA ILA
 
 

MICKEY MOUSE CLUB HOUSE TRAIN..YEAY!!!



SALAM....
 
 
Adikk dapat Mickey mouse club house train...yeay!!!! hihihi..mama ngan papa yg beli...adikk suke kalau menan yg leh gerak2 nie..cam train ker..basikal yg boleh gerak2 tu....nak-nak yang ada muzik bagai..lagiii dia suka...pas keje aritu..aku ngan en somi pun bawak lah adikk gi beli menan baru... adikk suka..tapi  kann..bila train tu datang dekat ngan dia..dia takut..haha..

 




hah..papa sibuk nak pasangkan rail tuh..adikk pulak sibuk nak main mendalah yang kecik-kecik tu...huhu..ok lah...yang penting adikk heppy =)
 
Daaaaaa
 
 
 
MAMA ILA
 
 
 

Tuesday, 8 January 2013

MAKAN2 KAT PANTAI BATU BURUK


SALAM....


weekend baru2 nie..cam biasa kitorang 3 beranak jenjalan amik2 angin kat pantai batu buruk..pastu singgah makan2 jap kat situ..huhu..seronok adikk dapat jenjalan kat pantai.. sebelum balik kitorang singgah beli kat van yang jual sweet potato jap...mmg best..manis sangat japanese sweet potatoes tu..x nyempat sampai umah...masuk lam kerete jerr terus makan..hohoho... adikk pulak..mmg banyak makan..sebab best..hahaha
 

nie gambar masa kitorang singgah makan keropok..n mendalah yang cucuk2 tu..depan tu teruss pantai..tengok tu..suka nyer adikk..sampai pejam2 mata..hihi
 
ok lah .... daaaaaaaa =)
 
 
 
MAMA ILA
 
 
 

WORDLESS WEDNESDAY #14

SALAM....

 
 
 
Hye kawan2 mama..jap lagi saya nak gi jenjalan...nak pakai kasut jap... =)



Daaaaaaa
 
 
 
 
MAMA ILA
 
 
 
 

Monday, 7 January 2013

HANNANI SI BUDAK CERIA

 
SALAM..
 
 
Hannani skang nie dah 11 bulan lebih...dah pandai sebut CAT..BYE-BYE (sambil lambai tangan)..PAPA ( dia sebut baba..hihi) kalau MAMA mmg dah fasih dah sebutnyer..hohoho...kalau kita sebut jer  CAT..nanti dia pun sebut CAT..hihi... kadang2 tu..kalau kita tengah borak2 kan..tetiba dengar adikk sebut perkataan tuh..walaupun sekali tuh jer dia sebut..hihi..good girl anak mama nie..cepat belajar yer...  kalau dengar jer muzik kann..terusss dia goyang..hahahahah..kalau dengar zikir or selawat lam tv pun dia goyang..adeiiii
 
ini dia si budak ceria =)
 
 


merdeka!!!! kalau sebut jer  merdeka..terusss angkat tangan..hihi
 
kalau sebut bye-bye pun..terusss lambai (sambil bunyi bye)...pandai anak mama!!

alolololo..gelak ek anak mama nie.. =)
 
 
Semoga adikk menjadi anak yang solehah..cerdik..pintar..sihat tubuh badan n ceria selalu =)
 
 
Daaaaa
 
 
MAMA ILA

BUDAK XNAK PAKAI SELUAR..NGEEE


SALAM

 
Ini dia si budak kecik yang tak mahu pakai seluar..tup..tup..gi main beg make up mama...hehhhhh
 
adikk nie mmg susah bebenor hah kalau nk pakai pampers ngan seluar...mengamuk...pastu mulalah..tengah dia ralik main..ditarik nyer pelekat pampers tuh..dahhhhh tercabut pulak pampers hah..




iskh...iskh...x jadik nak marah sebab comel!! hahahahahha
 
 
Daaaaaaaaaa
 


P/S: span kat tangan yg adikk duk ralik main tu..nyaris nak dimasukkan lam mulut..hohohoho



MAMA ILA =)

STOK SARDIN UNTUK SETAHUN


SALAM....

Hmmm....musim2 hujan camni..elok juga yer kalau wat stok sardin..tapi yg nie..aku rasa tahan untuk setahun..ngeeeee




Selamat Malam semua... =)


MAMA ILA

Sunday, 6 January 2013

GOSSIP KITCHEN K TERENGGANU


SALAM...

weekend lepas...kitorang laki bini n adikk makan kat luar..sajer nk try makanan kat Gossip Kitchen..kitorang gi masa tu pun dah petang..lam kul 6 kot.. asalnyer nak gi makan kat lain..tuptup tutup pulak aritu..terusss terjah Gossip Kitchen... kalau bab2 makanan dia...aku kasi 5 star!!! mmg subberb!!!! best2..mmg tahap chef lah yg masak..ngan deco2 nyer lagi...huhu



Kitorang order grill lamb shoulder..huhu..mmg best dia punyer sos..ngan mash potato dia..lain dr yg lain... dia punyer terung tu kann..fuhh...mmg ada rasa... masa kitorang order siap tanya..nak berapa % masak?? hoho..kitorang cakap nk 80% masak..kihkih




korang tgk adikk tuh..punyer semangat nganga kann..mama nyer duk sibuk tgk kamera..ngeh3..cian adikk..adikk punyer makan bubur yg aku bawak dr rumah jer..hehehehe..sabar yer adikk..nanti da besar..da boleh mkn macam2..mama kasi yer =)


yerrrr...ini dia budak yg heppy dapat kuar jenjalan!!! skang nie mmg trend adikk..kalau nak amik gambar mesti nk angkat tangan..hahaha
 
 

hahhh..lagi satu..suka jelirkan lidah...hahahaha


ok lah...kalau korang2 dr terengganu yg nak try makan kat sini..leh buka kat FB dia.Gossip Kitchen


MAMA ILA

ADIKK DAPAT HAIRBAND & PATUNG =)

SALAM.....

Weekend baru2 nie adikk dapat hairband ngan patung..yeayy!!! hihi..kalau dulu aku suka belikan adikk headband..skang nie aku nk try pakaikan adikk hairband pulak..hihi..hairband konon kann..rambut adikk pun nak xnak kuar jer..kihkihkih..mama nyer sibuk nk pakai hairband...xper...kita try..tapi adikk lum sempat pakai pun lagik..ntah dia nak ke tak pakai...  


hihi..comel2 tak??? murah ajerrr... =)

ok..ok..mama kasi lagi satu hadiah...yeay!!!
hahh..last skali..gambar budak kecik yg tak mahu pakai seluar.. pastu hisap puting terbalik..  *__* 


Daaaaaaaaaaa



MAMA ILA =)