AS SALAM....
Weekend2 jer..mula lah duk fikir nak makan apa utk lunch....ngeh3... hajat di hati nak g makan kat A&W....tetiba baru ingat kat area Pantai Batu Buruk ada Larian Antarabangsa Jambatan Sultan Mahmud Terengganu 2015..dengar2..hampir 30,000 peserta yg menyertai larian nie..fuhhh...satu jumlah yg agak besar..sooo...ok2..tukar plan... en somi nak makan Baung feveret kitorang kat Ajil, Terengganu..kitorang panggil Baung Legend...hewhewhew...
ok...punyalah teringin nak makan kan...sanggup ko drive sejam semata2 nak gi makan..pastu pas makan..drive balik semula...muahahah... sebab kitorang dah biasa dua bulan sekali kot gi makan kat situ bila dua2 ngidam nak makan....
(abaikan tangan yg tgh sibuk nak amik gelas.. ^__^)
Baung kat kedai nie memang antara baung tempoyak yg paling sedap di Terengganu..dicicah pulak ngan budu..ya ampunnn...kawang lalu pun xsedor...hahahaha...sooo..kalau ada peminat baung macam weolls sila lah try Baung Legend nie...kedai dia betul2 lepas jambatan...(kalau org ganu yg biasa lalu jalan Ajil yg lama)
Harga dia kalau yg bahagian kepala RM15 kalau yg bahagian ekor or lain RM8 (kalau xsilap..ngeh3) tapi kuah dia mmg merveless..pekat likat..torrbaekk...hamboiiii over.. kalau korang nak gi makan time weekend macam weolls..kena datang awal..biasa pukul 11 pagi tu sedang2 molek orang ganu kata...orang pun xramai lagi ..periuk pun penuh lagi ngan baung..kalau korang sampai sana dekat2 kul 2 maybe dah habis..sebab pernah sekali weolls lambat..dekat2 pukul 2...tengok diaorang tengah berkemas dah..dah habisss..Nampak..betapa glamour nye kedai ni
dan..kalau korang xminat baung pun xper..still ada macam2 jenis lauk pauk lagi masakan kampung yg diaorang sediakan..sooo..apa lagi..terjahhhhh
^___^
MAMA ILA
alahai..sdapnya..:)
ReplyDeletewaaaaa selalu org ikan patin je ek... ikan baung pun sedap kan... kalu dpt tlr dia lagi mabeles kan
ReplyDeletehaah..tapi ila suka baung sebab lagi lemak huhu..pastu kulit dia pejal..sedapppp...heheheh
Deletenampak sedapppp..
ReplyDeletetp x pnh mkn lg ikan baung ni..nmpk cam patin je kan..kalo patin mmg feberet la
haah lya..lebih kurang jer patin ngan baung...tapi baung lagi berlemak dan kulit dia pejal..hihihi..ila suka baung..tapi kalau xder baung patin pun jadi jer..dua2 pun sodapppp=)
Deletesedapnya ila =)
ReplyDeletedop pernoh makang ikan baung.. kureng sket ikan2 ni.. hehehe
ReplyDeletehahahaha kalu dop pernoh kene cuba r... ^__^
Deletesedapnya gulai tempoyak. favourite saya ni! saya makan tempoyak suka kuah je. lauknya mesti jenis bergoreng. tak reti makan lauk dalam kuah gulai. hihi
ReplyDeletewahhhh..sedapnyeeee
ReplyDelete