Followers

Wednesday, 17 August 2016

RESORT WORLD KIJAL (DULU DIKENALI HOTEL AWANA KIJAL) -TEMPAT FEVERET UTK RELEX WEEKEND

SALAM...

ni last 2 weeks punya cerita... sebenarnya dari hari raya lagi diknani duk ajak mama n papa gi hotel..nak mandi kolam katanya..tapi agak2 lah kan raya kot...huhuhu...memang xder nye lah kitorang ikut... pas dah masuk kerja..hari2 balik keje mesti diknani duk tanya... "kita gi hotel ke mama?" weekend pun sama...asal ajak keluar gi makan or jalan pun dia tanya.. "nak gi hotel ke mama?" patploh kali dia duk ulang ayat sama... kesian pulak aku dengar... almaklumlah budak2 kan...xsmpai hati lah pulak... 

ok..kebetulan minggu tu husband free... pakat ngan husband booking hotel..buat surprise diknani...hahaha..dah kata duk ganu kan..xdernye nak ke Kuala Lumpur... paling dekat n hotel yg paling best adalah RESORT WORLD KIJAL..KEMAMAN.. mmg hotel feveret kitorang anak beranak..tahun ni ajer pun dah 4kali kitorang tdo sana..bahahaha..nampak tak hakak puji... hopefully management RESORT WOLRD KIJAL baca..kot2 dapat tdo free or discount rate..kahkahkah... ok berangannnn...

kitorang stay satu malam jer..just nak relex2..layan diknani...sambil2 rest dari keja... kebetulan pulak..sabtu tu ada event Sambutan Hari Raya Menteri Besar..semua GLC or badan2 berkanun n jabatan2 dibawah kerajaan negeri terlibat...pagi tu pergi jaga booth dulu..tengahari tu mintak ngan boss nak balik awal sebab nk gerak gi Kemaman..

almaklumlah dah tengahari..ding dong ding dong... dekat pukul 3 baru kitorang gerak.. masa nie dah risau dah..aisehhh..sian diknani kalau sampai lewat nie xsempat lah nak mandi kolam petang tu...dan2 sampai kat hotel dalam pukul 6 petang...pas checkin terus bawak diknani pergi mandi kolam..muahaha...beg2 semua dalam kereta lagi..pas mandi baru nak hangkut segala beg...hahhh..nampak..demi diknani tersayang...

alhamdulillah sempat diknani mandi lam 45minit..pastu aku ajak naik bilik..sebab dah nak maghrib..xbest lah duk main kat luar lagi time2 cenggini... 

 amboiii kemain happy diknani..seronok rasanya bila tengok anak happy...anak punya pasal kan..





 sambil tunggu diknani mandi..mama pun relex2...tenang jer rasa dapat lari jap dari kerja..rasa macam nak terjun skali main air tapi fikir baju semua masih kat dalam kereta..terus cancel niat nak mandi..hewhew..takper..besok pagi pas breakfast mmg dah plan nak mandi kolam skali..muahaha.. 

ok..dah mandi..amik beg bagai...terus masuk bilik...skali lagi memang rezeki diknani..hahaha..masuk jer..tengok2 dapat bilik yg best... sebab bath tub dia duk kat dalam...bilik pun besar dari yg sebelum nie kitorang dapat..(sebelum ni pun mmg ada bath tub tapi yg biasa n dalam bilik air)...maybe sebab kat terengganu besok dah kerja..jadi bilik mungkin banyak kosong lagi...yahooo... hakak suke!!!


yeay!!!! hahaah mama pun excited.. siap ada beranda lagi..kemain malam2 duk lepak ngan husband sambil minum air..fuhh mmg betul2 relex.. diknani apa lagi...sambung mandi lam bath tub pulak...hahaha..mmg happy lah diknani..puas hati dia...

 
 besok pagi nya tu...awal kitorang bangun sebab nak breakfast cepat2 pastu nak terjun kolam..bahaha...kan nanti kul 12 dah nak checkout.. tu lam gambar diknani tgh makan sosej hahaah..sempat ajer dia bawak kluar... pas kenyang terus naik bilik salin baju..masa tu mmg awal lagi..kolam bukak kul 9...dan2 9 lebih sikit kitorang dah ada depan kolam..kahkah..kemain lagikan..mama ngan papa yg terlebih excited... padahal mandi kat kolam budak2 je pun..tapi best sebab dapat main slide bommm masuk lam air..heaven giler..kahkahkah..dengan orangnye xramai dalam dua tiga family jer mandi masa tu... ok..sebab mak pak mandi jugak..makanya..xder gambor pagi tu..hihihi.. best wooo

dah puas mandi balik bilik..siap2 n kemas2 untuk checkout..


 nampak muka happy diknani..bahagia rasanya dapat buat anak happy...mama n papa sayang diknani sangat2 tau... <3 <3 <3

 bye2 RESORT WORLD KIJAL..nanti ada rezeki diknani datang lagi..


ok..next time..bila mama n papa free..kita pergi jalan2 tdo hotel lagi eh sayang..almaklumlah cuti mama xbanyak..GLC kennn..macam swasta uollsss...kene jimat2 cuti..hewhew..

 daaaaa



MAMA ILA
 

Tuesday, 2 August 2016

MR STEAK HOUSE, CAWANGAN KUALA TERENGGANU

SALAM...

Before bulan puasa haritu... boss department ila berbesar hati nak belanja staff untuk lunch... boss suh carikan tempat kat mana yg kitorang nak gi makan... fikir punya fikir baru ila ingat yg Restoran Mr Steak House dah bukak cawangan di Kuala Terengganu. ok..set..jom kita try..hahaha..dah alang2 orang nak blanja kan...kita cari yg best2 sket bahaha.... 

hahhh..orang2 Kuala Terengganu..kalau nak try boleh lah ke restoran Mr Steak House ni di sebelah Mr DIY cawangan bandar Kuala Terengganu.. best tau menu2 dia..harga pun ok...sesuai ngan portion makanan yg banyak...

hahhhh..Restoran ni pun pernah masuk dalam rancangan Jalan2 Cari Makan tau 

 apa yg ila suka tentang restoran nie adalah dari segi decoration dia..ala2 zaman Cowboy... menarik...

masa kitorang gi makan kat situ pun..restoran nie baru jer buka seminggu...

 sempat ajer bergambar..hahaha...masa nie gegirl dulu yang sampai..geng Just Nice..boss ila masa tu sampai lambat sikit..dia suh order dulu ikut selera masing2...
 
 ila n the geng ^__^


kitorang 7orang (sorang lagi xcukup) ni memang rapat n kamcing... teman bergossip n bercerita ..breakfast n lunch memang kitorang akan keluar sama2... sambil makan sambil gossip..hahaha

 ila order Lamb Chop..sedappp...portion pun banyak....

 
 Chicken chop





 punya lah lambat boss kitorang sampai...huhuhu..kitorang dah siap makan barulah boss n the geng sampai...
 

 hahhhh..nampak piring pun dah licin...hahaha..

ok lah boss memandangkan dah nak habis waktu lunch..kitorang pun mintak balik dulu..alaaaa..boss takpe kalau dia masuk lambat sikit..nama pun boss kannnn...hahaha 
Hahhh boss ila yg baju putih kat tengah ni... boss paling sporting kot... xpernah marah kat anak buah n siap boleh bergurau lagi hahaha..oppss terpuji boss sendiri pulak...

oklah..daaaaaaa 


MAMA ILA

Sunday, 31 July 2016

RAYA KETIGA - OPEN HOUSE KAKAK

SALAM...

Wahhh..nampak gaya nye ade peningkatan bulan nie...biasa satu bulan satu entry jer...tuptup bulan raya..mood baekkk lah pulak nak up entry..hihihi...tahniah buat diri sendiri sebab dah up entry yg ke5 untuk bulan ini..bahaha.... ^___^  tu pun buat entry malam2 jer ... siang time office mmg xsempat bukak blog pun kadang2 sebab memang tengah busy...

ok... laju2 type nie sebab skang dah pukul 11 malam...sementara tunggu baju siap mesin..kita buat dulu satu entry.. diknani pulak baru jer tido..dapatlah update laju2 sikit..

ooo..ritu langkah entry hihih terus raya ke 4...sebab tuan tanah nk criter kisah BBQ kat rumah sendiri..ngeh3... skang balik semula raya ketiga... hari tu akak ila ada buat open house... sooo..memandangkan adik2 beradik ila sibuk sikit ada yg balik rumah mertua..kembar ila pulak dengan anak kecik..memang xdapat lah nak menolong...makanya...ajak diknani ke rumah akak ila... boleh lah diknani main ngan sepupu2 dia...

 oohhh..tumpang bergambar jap sementara tetamu belum sampai...hahaha...ok...hari raya ketiga..tema baju anak beranak warna merah...hihii...alahhhh tu pun kebetulan jer...mama ada baju merah...diknani pun ada merah...ok....padan...
 ehh..ehh...ikut tema ler pulak... diknani ngan sepupu... diknani 4tahun, sepupu yg kanan tu 5tahun n yg kiri pulak 6tahun

menu haritu agak banyak... ada nasi rempah+gulai ayam+acar timun... satay+nasi himpit+kuah kacang....nasi dagang+gulai ikan tongkol... mee kari...dan kuih muih..



masa nie...ayah n adik ila datang berdua sebab lepas solat jumaat terus datang makan...hahaah...sonanggg..kira lunch skali..ila lagi lah duk dari pagi..lepas makan...makan..makan...giteww


 kebetulan plak..masa akak ila no 2 ngan sepupu otw ke sini...dia terserempak dengan dua gadis foreigner yg tengah jalan kaki..akak ila tanya...dia cakap dia dari German.. tengah jalan2 nak cari makan...tapi kedai semua tutup..huhuhu..kesian..almaklumlah time raya..mmg banyak kedai tutup... nak2 kat area kampung.. kalau kat Bandar KL tu mmg banyak lah restoran n shopping mall bukak..huhuhu...pastu akak ila terus ajak dia naik kereta skali datang makan kat sini...happy diaorang hahaha selain dapat rasa makanan hariraya..dapat pulak merasa suasana hari raya...
 
mama ngan diknani... ^__^

dah petang tu..budak2 nie duk sibuk nak main polis2 kat halaman...memasing dah bosan duk lam rumah n tgk tv ... diknani pun apa lagi ..dia pun nak join jugak..

kemain lagi memasing..ngan dress lagi duk berlari

amboiii dah mcm gerak khas dah ni hahaha

oklah..tu jer utk cerita raya ketiga...


p/s: hahhhh ila ada order photobook..sebab baru first time try..buat dua dulu.. tu pun buat photobook masa ila gi Umrah dan Hanoi.... xsabar nak tengok hasilnya... nanti kalau puas hati..ila nak buat photobook utk edisi raya 2016 lah pulak..mesti bestkan


MAMA ILA

Wednesday, 27 July 2016

RAYA KE4 - BBQ TIME!!! TRADISI DITERUSKAN...

SALAM..

Tradisi raya tahun lepas diteruskan...bahaha..macam biasa kitorang laki bini akan adakan BBQ a.k.a Open House untuk family sahaja.. 2 hari... 1 hari untuk family sendiri..dan satu hari untuk family mertua..... xleh jemput semua skaligus sebab rumah sempit..xmuat hoiiii... Raya first keluarga mertua book dulu sebab ade antara ipar yang dah nak balik beraya ke rumah pasangan masing2.. family ila pulak..raya ke4... hewhew... 

Nie nak cerita BBQ family ila..hari raya ke4..hehehe

sedang menunggu family datang...husband dah siap2 kan arang untuk bakar kat luar..ila siapkan meja..spagetti...air n bla..bla..bla.. 

ekcelly kat Terengganu..masa raya asal lewat petang ke malam biasa mmg hujan..siap pakej petir semua skali lah... tapi sib baik...masa BBQ nie hujan baru berhenti..jadi cuaca mmg sejukkk jer..mmg best...

 ayah, abang, akak ipar.....kereta kedua yg sampai..hihihihi..orang first yg sampai adalah kakak ila yg balik dari German tu... apa lagiii kasi buli sikit suh dia n hubby bakar dulu ayam n sosej....hahaha



 
hahhhh..nampak...ada ayam n sosej yg dah siap dibakar..hasil kerjasama husband ila, akak n abg ipar...hahaha ...menu lain..erkkk jgn tanya..amik menu yg paling senang, cepat n sedap..spagetti carbonara n bolognise..almaklumlah ila xpandai sangat masak nie.. ^__^ 

tetamu first yg kena buli..muahaha
 husband ila

abg ipar...adik n anak saudara..adik ila yg pakai spek nie paling lewat sampai..so kena denda..sampai2 jer..suh bakar dulu baru boleh masuk..bahaha







  ok..jom makannnn...



 my twin





 kiri..akak ila no 2 ngan anak2...kanan skali akak ipar


pas makan semua..budak-budak pakat main bunga api..mak n ayah budak pun sama naik..hahaha.. seronok sangat2... 

dekat2 pukul 12 malam barulah memasing balik..hahhh sorang missing..hihih..mak ila...dia x join sebab penat..nak rehat kat rumah..soo..dah tapau kan siap2..spagetti..ayam..sosej..salad untuk mak tercinta...phewww...moh ler mengemas pulakkk...penat..tapi best!!! hihihihi....alhamdulillah dah dua tahun berturut2 ila n husband buat BBQ nie..insyaallah ada rezeki next year..kita buat lagi ekk...insyaallah kalau sempat..next year kita buat kat rumah baru pulak...hihihi..doa2kan..


daaaaaaa..


MAMA ILA




Monday, 25 July 2016

CERITA RAYA KEDUA .. TEMA WARNA APE PULAK YER???

SALAM...

haihhhh.....memalam nie semangat pulak nak karang entry..sakit hati punya pasal....baik aku karang entry baru...kasi lupa n hilangkan rasa sakit hati ni... huhhh.... ingatan untuk aku....kalau nakkan sesuatu..usaha sendiri...jgn memandai nak harapkan orang lain..usaha...usaha...

ok..sambung balik entry raya... untuk raya kedua ...warna hitam jadi pilihan kami tiga beranak..xder plan ape2 pun...kan dah cakap..match jer mana2 baju yg ada... husband ada beli kemeja hitam..tu pun last minute...3 hari sebelum raya baru beli...berkenan warna hitam...ingat2 semula.....ila ada jugak warna hitam....ok..boleh beli... hahhh cenggitu ceritanya... xyah pening2 plan raya pertama warna apa..raya kedua warna apa...last minute pun boleh ape.. ^__^

diknani kita kasi kontra sikit warna..hahahha..tetiba... raya kedua diknani warna pink..ala2 princess giteww..baju dari brand Barbie..omey angatt..

sebabkan first raya banyak beraya ngan family belah mertua..soo raya kedua..kita kasi stay lama skit kat rumah parent ila...pagi2 lagi dah berdesupppp ke rumah parent..bukan ape...lapo punya pasal..muahaha...mmg plan nak breakfast sana pun...

ehh..ehh...sementara tetamu belum datang beraya..kita amik gambo lah dulu...masa raya first xsempat sangat nak bergambo tiga beranak...



cik ani skang nie susah benor nak amik gambo elok2...xleh duk diam sangat...gaye bukan main..ikut suka dia jer..10 kali snap belum tentu ada satu yg elok..bahaha



peace yoo ;P

 hidung ke hidung...ehhhh..sama2 xmancung..bahaha..nasib lerrr..


hahh..cepat salam..cium tangan mama..muahahah...nampak sangat berlakon kan...hahahah..sempat ajer tgk kamera diknani nie..

 mak dan ayah tercinta... sayang sangat2...sampai skang..mak n ayah jadi idola.. sangat baik...sangat sayang anak2..kitorang xpernah kena pukul..selalu belikan hadiah walaupun memasing dah kawen n ada anak...selalu belanja gi jenjalan oversea...selalu protect anak2 walaupun memasing dah tua..muahahah..n macam2 lagilah.. LOVE BOTH OF YOU..Sayang sangatttt...



gegirl in the house...tetiba..bahaha..sorang xcukup..akak sulong...kami 6 beradik..2 lelaki 4 perempuan... kami perempuan di tengah2...di apit oleh dua lelaki..yang sulong dan yg bongsu... 


ni twin ila...dia kakak..n ila adik... dah anak dua.. dua2 boy..huwaaaaa..bila nak kejar nie..hukhukhuk.. 

nie akak ila yg no 2...yang baru balik dari German..

nie abang sulong... diknani memang rapat ngan abang ila yg ni..

ok..tu jer..untuk cerita raya kedua....raya kedua mmg ila stay kat rumah parent sampai petang...tolong layan tetamu ... pastu kitorang adik beradik ada jugak kluar beraya rumah saudara yg dekat2...




dahhh...habis sudahhh utk kenang kenangan raya kedua untuk tahun 2016..nanti ada masa up entry utk raya ketiga pulak...daaaaa




MAMA ILA