Followers

Tuesday, 31 December 2013

PROJEK TAHUN 2014 : NEW HOME

AS SALAM...
 
Alhamdulillah...akhirnya dapat jugak miliki rumah sendiri (rumah yg ila duk skang nie rumah kakak).. syukur ya Allah..semoga semuanya berjalan dengan lancar. ekcelly rumah yg ila beli nie..kitorang akan jadikannya Homestay..makanya..ila still akan menyewa dengan akak ila..then rumah ila nie..kitorang akan buat homestay..semoga semuanya dipermudahkan..aminn...

masih lagi dalam proses renovation...semoga semuanya dipermudahkan..amin =)
 


MAMA ILA

Monday, 30 December 2013

SILKA MAYTOWER HOTEL & SERVICED RESIDENCES

AS SALAM..
 
Ya ampunnn...n3 lama punyer...hihihi..ingat x last 3 weeks...kitorang laki bini n adikk nani ke KL...malam first tu kitorang stay kat DAMAS SUITES & RESIDENCES kann..then next day tu...kitorang stay kat SILKA MAYTOWER HOTEL & SERVICED RESIDENCES pulak...hihihi..kitorang mmg suka bebenor lompat2 hotel ni.... tapi mmg jauh beza sebenarnye antara Hotel Damas ngan Silka... mmg syok stay kat Damas lagi lahh..ngan bilik yg besar n selesa... tapi xper..kitorang mmg suka duk hotel berbeza..hihi.. maybe sebab kitorang amik Superior room..kecik sikitlah..kalau Deluxe maybe lebih selesa..huhuu..
 
Tujuan duk kat Silka nie pun sebab nak terjah SOGO... kitorang asal nak duk IMPIANA PREMIERA HOTEL sebab dah pernah duk hotel nie..mmg best dan selesa...tapi sayang..masa ila book tu..xde bilik kosong..tu yg tukar plan stay kat Silka...ekcelly Silka ni ok jer ..cumanya lenkali kene book bilik Deluxe besar sikit...kalau superior nie kecik sangat...huhuhu


setelah penat duk jenjalan satu hari..dapat checked in..walllaaaaa....terus lompat katil rehat..hihi..see..sempit sikit kan...sib baik baru anak sorang..hahaha...so..ok lagi lah..still selesa =)
 
 
adikk nani..cam biasa....sport check bilik..hahahaha
 
 

 
oklah..asal selesa...duk pun sekejap jer..siang kuar jenjalan..petang baru balik hotel..oklah tu kannn... ^__^
 
 
 
 
MAMA ILA
 

Saturday, 28 December 2013

CHEESY LELEH/ MELIMPAH...YUMMY!!! ^__^

AS SALAM..
 
Petang2 atau malam2...bila rasa lapar ...jom chessy leleh!!! yummy!! memang mengancam tau... ni kembar ila order online..then diaorg akan hantar kat rumah (kalau beli 3 box keatas)..hihi..mmg sedap!! series... ekcelly dia ada byk perisa..chocolate, mocha, strawberry, orange....tapi yg paling ila suka..strawberry..mmg paling sedap..hihihi.. rm25 satu box..kire oklah..puas hati sbb cheese dia mmg byk =)

 yummy!!!! Nampak tak cheese dia tu..hihihi ^__^
 
hahhh..kejap jer..kan dah tinggal sikit tu...hihihihi
 
oklah..sape2 yg belum try lagi tu...cepat2 gi beli..sedap tau... =)
 
 
 
 
MAMA ILA

Wednesday, 25 December 2013

HAPPY BIRTHDAY MY LOVELY DAD!!! =)

AS SALAM....
Last week..kitorang adik beradik dah plan nak celebrate birthday ayah...kumpul duit adik beradik...belikan hadiah dan jugak book tempat untuk makan malam family...hihi..memang seronok dapat kumpul semua..kecuali adik ila yg bongsu..sebab skang nie tgh belajar di MMU...
Kitorang book kat Restoran Matahari...best kat sini sebab ianya tertutup dan ada aircond..hihihi... petang tu dah tempah siap2 menu untuk mlm tu...ingatkan ramai orang..skali time sampai sana..adalah 2 meja yg dah ada customer...yg lain kosong..huhuu..mmg best...ala2 tempat nie kitorang yg punyer..hehehehe

masakan dia best..sedap!!! nak2 ikan tu..kalau xsilap.."siakap stim with lime" nama dia.. sotong tu pun best... sotong masak cili kot...lupa dah..hahaha.. padahal ila yg tukang order n pilih menu..kihkihkih...


kitorang book 2 meja...cukup2 untuk 20 orang...termasuk budak2... harga ila kire..agak berpatutanlah...

baby besar mama..hihihi... ekcelly ila bawak stroller nie sebab twin ila nak pinjam..first time bawak baby dia kuar..baru 45 hari time nie..huhuhu....amboii..45 hari dah makan kat luor ko ek..huhuhu..adikk dah lama x naik nie..dah besar kenn... tup2 bila bawak nie...nak pulak dia duk lam tu..sepupu dia pulak volunteer tukang tolak..kesana kemari duk tolak stroller tu..suka lah dik nani =)
tadaaa!!! hadiah untuk our lovely dad....hihihi..cantik kannn =) ekcelly ayah ila nie mmg pengumpul tegar jam tangan dan cincin..kalau gi mana2 wajib ikut tema warna..hahaha..dr dia keje dulu sampai pencen...mesti kemas..berpuluh2 koleksi jam dan cincin dia ada..berbagai warna...kalau tengok lemari dia..fuhhh..berderet kemeja..tie...makan ratus helai kot..inilah my lovely dad..sangat kemas dan bergaya orangnye..hihihi
LOVE U SOO MUCH MY DAD N MOM!!!!!
MAMA ILA

Monday, 23 December 2013

"HANTU" SUSHI =)

AS SALAM..
 
Hehehe..kemain tajuk berhantu2 bagai....ngeh3... ekcelly ritu...kitorang bertiga ke Sushi King di Alamanda... almaklumlah...kitorang bertiga memang hantu sushi..termasuklah adikk nani... kalau gi jenjalan mana2...n dia xnak mkn nasi... mesti pastu kitorang gi cari sushi...adikk nani akan makan dengan bersungguh2nye....hahahahah..lapar kennn...maybe sebab masa pregnant dolu2..ila suka mkn sushi..terusss berjangkit ngan adikk nani..haha
 
tapi sedihnye...masa kitorang gi ritu...belah dalam penuh ok..yo lerr...sampai sana tengah lunch hour..harussslah ramai...last2 xpe lah dik..kite duk kat luar lah yer..asalkan dapat mkn sudahhh....


yeay!!! mama dan adikk..kemain senyum malu2 gitu adikk nani..hehehe...kitorang amik bento set..lapar ko..senang..banyak sikit =) pastu baru tambah order yg kecik2 tu..hehe
 
budak 'hantu' sushi..hehehehe...orang pakai chop stick..dia pun nak pakai chop stick jugak..huhu..
 
nie pulak bapak sushi..hehehe...
 
sib baik ada meja kosong walaupun duk kat luar..kalau tak..hampa..kecewa... makan kat tempat lain..huhuhu..
 
daaaaaa
 
 
 
 
MAMA ILA


Tuesday, 17 December 2013

SOUVENIR DARI HONGKONG & GUANGZHOU ^__^

AS SALAM...
 
2 hari lepas..parent ila baru jer balik dari bercuti di Hongkong dan Guangzhou...huhu..best betul..rugi x dapat follow diaorg..hihihi.. tapi xper....mestilah parent ila bawak balik souvenir untuk anak2 dan cucu2 dia... =)

 Rantai yg comel tu..untuk adikk nani =) sangat cantik..tapi adikk nani xleh pakai lagi..sebab dia suka tarik2 rantai tu..takut putus..huhuhu..tunggu besar sikit yer.. gelang emas ngan rantai kaki yg aki ngan nenek dia kasi masa lahir pun..ila simpan..adikk xnak pakai.. =) .. gelang ngan loket hijau tu mestilah mamanye punye..hihi.. dan yg gambar last tu adalah keychain dolphin =)
 
 
dress pink nie..adikk nani yg punye jugak..mmg cantik sangat kain dia..lembut dan sejuk =)  handbeg tu..semestinya mama yg punye..hahaha... then baju I LOVE Hongkong nie..untuk en somi =)
 
Thanks yer my mom & dad.. I LOVE U BOTH SOO MUCH!!! =)
 
 
 
 
 
MAMA ILA

JOMM PUBLIKA!!

AS SALAM..
OK..sambung criter haritu..hehehehe..kemain lagi...almaklumlah..tengah busy..pas 2 hari baru boleh updates next n3..hahahaha...
lepas kitorang checked out dari Damas...terusss ke PUBLIKA.. sebabnye antara Damas ngan Publika tu..dekat jer... nak checked in hotel kann..lum masanya lagi..sooo..kita pi jalan2 dulu yer dikk nani ^__^ xper..adikk nani memang suka jalan2 nie..hehe
see...happy betul anak mama sorang nie...dapat jalan2 kann..mestilah happy kan dik nani =)
kitorang biarkan adikk jalan2 sendiri...tapi mestilah dalam pantauan kami laki bini..hihi..seronok dia duk berlari... dah letih berlari...singgah Subway japp..makan kat situ... pas kenyang..sambung lagi jenjalan...saje jer..window shopping org kate..cuci mata..hehehe
ralit dia duk tilik arca2 tu.. (arca ke namenye??? ngeh3..bantai je lahh..hahahaha) sangat unik dan kreatif =) suka betul adikk tengok mendalah tu..duk tilik satu2..hehehe
tapikann...kat sini xseronok sangatlah nak shopping..huhuhu...almaklumlah butik2 jer kat sini...best lagi shopping kat Jusco ngan Sogo...hehehehe...
pastu..kitorng singgah kat playground tingkat atas tu..Kids Zone ek namanye..ke bukann?? hehehe...
yeay!!! adikk nani main buai....seronok bukan main lagi dik nani...hahaha.. gelongsor kat belakang tu pun adikk nani main.... =)
pas penat tu..kitorang pun nak ke next hotel untuk checked in..tapi en somi ajak singgah lah pulak kat Amcorp Mall...huhu..biasalah..nak beli barang RC dia leteww..huhu..dah tu...bungkus lunch kat sana teruss...tapi makan kat hotel..huhu..penat dah berjalan..dik nani kann mana boleh duk diam..baik makan kat bilik hotel jer..adikk nani boleh baring2 kat katil..hihihi..mama pun boleh makan ngan aman sambil suap adikk nani mamam =)
oklah..itu ajer... nanti ila up n3 pasal next hotel nie ye =)
daaaaaa
MAMA ILA

Saturday, 14 December 2013

CHECKED OUT - BYE2 DAMAS ^__^

AS SALAM...
Kitorang stay satu malam jer kat DAMAS SUITES & RESIDENCES  nie...sebabnye kitorang laki bini suka lompat2 hotel..kami suka try hotel2 lain..soo...pas check out kitorang jenjalan dulu before check in kat hotel lain pulak =)
adikk..kemain lagi..pagi tu..sementara siap2 berkemas..kasi adikk main2 dulu....supaya dia x kaco kitorang berkemas n bersiap..hehehe

amboii sayang mama nie..muka ada senyummmmm =)
pas siap semua..terusss checked out....mahu jenjalan kat PUBLIKA ler pulok..hihi.. apa yg ila dapat bagitahu..hotel nie memang sangat2 best..bilik yg sangat cantik..luas dan selesa....cuma satu lah...reception untuk checked in tu jauh sikit dari blok2 bilik.. means that reception & restaurant blok lain..n bilik2 pulak ada banyak2 blok.. macam blok yg ila duduk nie namanya CARLTON.. ada sesetengah bilik..pintu masuknye di blok lain pulak..faham?? hihi..means that..kat lobby Carlton nie..cuma ada lift untuk ke bilik2 jer..
happy ler dak kecik nie..asyik jenjalan jer yer... haippp..apa kes nie minum berdiri..huhuhu..lapo sangat ler tu anak mama ni ^__^ cam biasa..sementara tunggu papa checked out..mama snap2 ler sikit2..hihi

 OK..BYE2 CARLTON..BYE2 DAMAS..TILL WE MEET AGAIN =)
MAMA ILA

Wednesday, 11 December 2013

PEEL BARU ^__^

AS SALAM...
Anak dara ila sorang nie..macam2 akal skang nie... nak pakai pampers kat luar lahh (pampers dah pakai kat dalam..dia nak pakai pulak lagi satu kat luar *__*), duk minum susu lam bakul lahh..hihi... dah lah tu..tdo lewat pulak skang nie..tak 11.00.... 11.30 mlm baru tido...feninggg mamanye..hihihi... pulak tu before tdo..mmg nak tgk Hi-5...jawabnye..tido kat depan tv lerr kite dikk...sian papa....tdo sorang2 kat lam bilik..huhuhu
 hahh..Nampak...kemain lagi duk lam tu sambil tengok tv..hihihi...geramm aihhh..macam2 akal skang nie... ^__^ xper...tu salah satu proses pembelajaran jugak....hehehe..
hahhh..ni pun satu..ayoyo adikk...apa itu...huhuhu ^__^
nak tergelak pun ada  kitorang laki bini..ada jerrr 'akal' baru yg dia nak buat..hehehe.. LOVE U ADIKK!!
MAMA ILA

Tuesday, 10 December 2013

WORDLESS WEDNESDAY #39 - ADIKK NAIK LAND CRUISER ^__^

AS SALAM...
 
Jumaat lepas...kitorang gi Alamanda..sementara nak tunggu my lil brother habis kelas kat MMU, Cyberjaya... kat Alamanda..banyak sungguh lah mendalah yg letak coin tu..adikk memang pantang tengok..huhuhu..mesti nak main... sib baik RM1 jer skali naik... sempat jugaklah 2x adikk naik... Adikk siap drive Land Cruiser lagi... ^__^
 
 amboiii..kemain lagi pusing stereng yer dikk =)
 
hahaha...xnak turun dia.... adikk nak main lagi lah mama!!!!
 
 
^__^ untukmu adikk nani
 
 
 
 
MAMA ILA

Monday, 9 December 2013

CHECKED IN ~ DAMAS SUITES & RESIDENCES, K. LUMPUR

AS SALAM..
Rabu lepas...ila, en somi & adikk nani ke KL... sanggup ko redah banjir semata2 nk ke KL..huuhu...sebab dah lama x bercuti...nak release tension giteww..hihi..3 tempat jugak kitorang terpaksa redah banjir....akhirnya sampai juge di KL... mak aihhh...dari kul 9.30 pagi kitorang gerak...kat pukul 6.00 petang baru kitorang sampai di hotel...fuhhh..fening kepala tau... pas checked in jer..teruss lompat katil..weeeee!!! 
Kitorang stay kat hotel DAMAS SUITES & RESIDENCES, area Sri Hartamas... satu malam jer pun..besok kitorang checked in hotel lain pulak..kihkihkih..kitorang laki bini kalau jenjalan suka lompat2 hotel...nak try hotel lain2...heheheh.. tapi sangat puas hati..bilik dia besar..ada mini kitchen lagi... macam biasa..kitorang book melalui AGODA.. berbaloi2... hilang segala penat sepanjang perjalanan..hihihi..

fuyooo adikk nani..gaya ala2 model giteww..hihii... see cantik dan luas kan bilik dia..mmg best & sangat selesa =)
tetiba gambo jadi kuning..hehehe..ekcelly gambo terang tu iphone en somi...yg ala2 kuning nie dari Samsung ila..hehehe... ok...bilik nie siap ada mini kitchen...dalam drawer tu..siap pinggang mangkuk..sudu garfu n pisau..complete..hihi... pastu pulak..iron pun disediakan..mmg perfect!! sukalah adikk nani buat sportcheck..sebab bilik luas...kesana kemari ^__^
bilik air dia pun selesa sebab luas =)
pas kitorang rehat2 kejap..mandi..teruss bersiap untuk makan malam.....memandangkan dah dekat ngan Damansara...makanye..moh ler kite ke IKEA..en somi nak makan meatball....huhu...sampai sana mmg teruss cari tempat..tunggu en somi beli mknn..xsempat nak snap gambo..apa daaaaaa...hihi..nak cepat punye pasal...penat..pas mkn terus balik hotel..tido....
oppsss..lagi satu...masa makan kat IKEA tu..terserempak lah ngan penyanyi Hazama..hihi..ila memang suka si Hazama tu..dia pun makan kat situ..betul2 setentang ngan meja kitorang..tapi idoklah nak bergambo...ku tengok dari jauh ajer..hihi
oklah...daaaaaa
MAMA ILA

Sunday, 8 December 2013

I'M BACK!!! ^__^

AS SALAM..
 
Alhamdulillah...sampai juga di kampung halaman setelah 5 hari bercuti di KL... kemain lagi...dari Ganu ke KL..meredah banjir di 3 tempat...akhirnya sampai juga di KL rabu lepas...gerak pagi...kul 6 petang baru sampai...tertunai juga hajat nak bercuti..huhuhu... ye lahh..tension keje ...mahu jugak relex2..jenjalan kannn.. ^__^ ... kasi dak kecik kesayangan kami berdua happy dapat bercuti... now..back to normal....hehehe..apa lagi keje lahhh...  xsempat nak karang n3 lagi...pening wooo...lama duk lam kereta..banjir punya pasal..hihihi...sampai kat ganu semalam (Ahad) pun dah petang... nanti2 ila update n3 baru...

penat duk lam kereta akhirnya terbayar..bila dapat checked in hotel..hehehehe..terusss lompat katil rehat.... dak kecik nani nie..tengah bersedia nak transform jadi Irongirl!!! hihihi... BERTUKAR!!.. almaklumlah baru bebas...lam kereta terpaksa duk dendiam..hihi
 
ok..nanti2 free ila update lagi yer..daaaaaa
 
 
 
 
p/s: kepada mangsa2 banjir...semoga kamu semua dalam lindungan Allah... dan semoga keadaan pulih semula seperti biasa...


MAMA ILA

Sunday, 1 December 2013

BAJU BARU ADIKK - ANAKKU ^__^

AS SALAM..

Last week...ANAKKU ada buat promosi... kebetulan pulak aku ngan budak2 ofis lunch kat luar time tu....mula2 tu ingatkan just nak tengok2 jer.. before ni memang dah plan nk belikan adikk baju baru..sebab nk bawak adikk bercuti... haruss lah ada baju baru..ngeh3... so..tengok punye tengok..ehhh..ada SALE lahhh... cantik2 pulak tu..huhuhu.... cepat2 pilih sebab dah lewat masa tu..dah abih waktu lunch pun..huhuu...soo..xdapat nk tilik lama2...Nampak berkenan jer..tgk size..terusss sambar..huhuhu... dapatlah belikan adikk 2 pasang ^__^
 
 
dapatlah sambar 2 pasang... satu set skirt dan satu lagi seluar..hihii... skirt tu awal2 mmg ila dah berkenan..omey ngak..hihi...yg seluar nie pulak..warna dan coraknye ala2 jeans ...cuma frust cket sebab baju yg Daddy's Girl Forever tu asalnya warna merah..tapi sebab xde size..terpaksa amik warna peach..huhuu...kalau merah lagi cantik..terang warnanye..nk cepat punye pasal..dah x sempat nk tengok design lain...
 
 
p/s: xsabar nk bercuti..yahoo!! =)
 
 
MAMA ILA
 

Saturday, 30 November 2013

BYE-BYE PAUL WALKER

AS SALAM..
 
Pagi tadi baru dapat tahu yg pelakon kegemaranku Paul Walker ( hero Fast & Furious ) telah meninggal dunia dalam kemalangan jalanraya pada hari Sabtu yg lepas...dengar kata..ketika kejadian Paul bersama seorang lagi kawannye sedang menuju ke charity event... (Sumber dari CNN)   sedihkan.. ekcelly memang ila suka tgk dia berlakon...



 # GOODBYE PAUL WALKER
 
 
 
 
MAMA ILA

Wednesday, 27 November 2013

APABILA PAPA KENE BULI NGAN ADIKK NANI ^__^

AS SALAM....

Hehehehe..biasanya bapak yg usik anak..ni terbalik pulak...anak yg usik bapak..huhuhu... adikk nie..pantang tau kalau ngan papanye..mesti nak 'gaduh' huhuhu... kalau papa tdo atas bantal..ditolaknye... katanye bantal dia...ngeh3... tapi kalau mama..siap suh duk tdo sebantal ngan dia...hihi... nakal betul dak kecik nie...Nampak tak betapa sayangnya dia kat mama..kihkihkih.... ^__^

masa kitorang ke pantai kat Mersing ritu...papanye buatkan lah istana pasir....mula2 adikk duk ralit maen pasir kat tepi2 tu..skali dia nampak papanye buat istana pasir..terusss datang nak robohkan..hihihi..klakar betullah... siap baring meniarap semua...nak kasi istana tu roboh..hihihi..tergelak kitorang tengok dia...hahaha.. adikk..adikk... awatlah awak nie nakal sangat ek..hihihi ^__^
 
kemain lagi dia landing atas istana pasir tu..huhuhu *__* adikk siap gelak2 lagi bila dapat robohkan istana pasir tu..haha..
 
 
pastu pulak...masa papanye duk ralit buatkan istana pasir yg lain...dia datang pulak taburkan pasir ke baju ngan kepala papanye..hehehe...cian papa awak dik.... tapi anak punye pasal...ok jer..relex brader..brader relex..
 
papa redho ^__^.. biarkan ajer dik nani taburkan pasir... sila lah nak..tabur lagi..tabur lagi...hehehe
 
itulah alkisahnye bila si bapak kena buli ngan anak =)



MAMA ILA

Tuesday, 26 November 2013

WORDLESS WEDNESDAY #38 - GAMBAR PILIHAN

AS SALAM...
 
ini dia gambar pilihan kali nie untuk diletakkan di side bar blog mama ila...hihihi..semestinyalah gambar princess mama ^__^  adikk Hannani Aleesya yg tercinta!!
 

 
^__^  daaaaaaaaaa
 
 
MAMA ILA

RELEX2 DI PUTERI HARBOUR ~ JB

AS SALAM..
criter lama masa cuti Hari Raya Aidiladha ritu.... pas kitorang bersuka ria di Hello Kitty Town dan Lat's Place, kitorang relex2 jap kat Puteri Harbour..sambil tengok kapal2 kat situ....tenang jer...xramai sangat orang masa nie..sebab bukan time cuti.... adikk pun seronok duk main2 kat situ.. rugilah kalau x singgah bergambo kat sini..alang2 dah datang jauh nie kannn
amboii..kemain happy lagi adikk nani nie..hehehe..seronok kitorang duk tengok gelagat dia... 

cuaca masa nie agak panas.....tapi dek kerana pokok2 kat situ ngan angin sepoi2 bahasa ...xde lah panas sangat...boleh lagilah duk lepak2 amik gambo
budak yg x duduk diam... ^__^
pas kitorang rehat2 amik gambo..terus gerak balik ke hotel sebab dah petang..kaki pun lenguh dah..dr pagi duk jenjalan.. =) suka tengok adikk happy..nanti2 kita jenjalan lagi yer sayang mama ^__^
MAMA ILA

Monday, 25 November 2013

BERSUNGGUH-SUNGGUHNYA DIA!!! ^__^

AS SALAM..
 
ini dia anak mama yg bersungguh2 ni...adikk kann..kalau buat sesuatu..mesti kusyukkk jer dia..hihihi..suka betul aku tengok... ^__^   kalau ada sesuatu yg menarik perhatian dia...memang akan bersungguh-sungguh dia duk tilik mendalah tu...hahhaha... bagus anak mama nie..nanti dah sekolah..belajar rajin2 yer..n tumpukan perhatian dalam kelas.. =)
 
 amboiii...sampai muncung2 mulut dia =)
 
 
SAYANG NYAWA MAMA NI!!!! ^__^



MAMA ILA

Sunday, 24 November 2013

BAWAK ADIKK NANI MAMAM ~ KILLINEY KOPITIAM ^__^

AS SALAM....
 
Aktiviti hujung minggu..biasalah..mamam kat luar lerrr...hihihi..ubah selera katenye ^__^ ..memandangkan kitorang laki bini dah lama x mamam kat Killiney Kopitiam...makanye..jom lerr kite ke sane....

amboiii...mak ngan anak..sedondon giteww... xperasan pulak...pas amik gambo baru perasan..ehh..adikk....baju kita warna samalahhh....huhuhu..ehh... [awat gambo blurrr nie]
 
menu dia kat sini best2 jugak.... tapi aritu...tekak rasa nak mamam kuew teow goreng... en somi pun sama..sooo..order lah 2 set kuew teow goreng... adikk pulak ila order roti boom!!! huhuhu.. jgn meletop sudahhh masa makan..hihihi
 
kuew teow dia..boleh tahan lahh..best jugak =)  roti boom dia pulak..macam keras sikit..maybe yg segera kannn....adikk pulak..bukannye makan sangat..main jer lebih... sudahnye..balik rumah buat bubur..huhuhu... ^__^
 
 
 
MAMA ILA

Saturday, 23 November 2013

BILA MANA ADIKK TDO LEWAT *__*

AS SALAM....
 
Waktu tdo budak2 nie berubah2 ye dok? kalau dulu..memang best... 8.30 -9.00 malam adikk dah tdo..mama Nye pun banyak ler masa nk mengemas or siapkan apa2 yg patut.. pas settle semua..ada lagi masa tengok tv n minum2 kopi..relex2..hihihi..
 
tapi..semenjak dua menjak nie..aku perasan adikk da start tdo lewat...kul 10.30 - 11.00 malam barulahhh adikk tdo..huhuhu..nangis mamanye... kalau time dia ok..xper...bukak channel Disney junior..kasi dia tgk Hi-5 or kartun...boleh ler mamanye buat keje2 rumah... tapiiii..kalau di buatnye dia mengamuk..huhuhu..xdapek ler mamanye wat keje... cam ritu..boleh pulak kul 11 malam...duk sibuk maen lagiii... *__*

hahhh..korang tahu..dia duk ulang main mendalah nie..lebih 10x kott aku rasa... penuh jer...suh bukak semula....penuh jer..bukak semula...hahahaha... kul 11 malam tau...huhuhu.. papa xusah cakap ah...dah selamat tido.... feninggg mamanye.. =) bila x dapat masukkan mende tu..nangiss...dah penuh suh bukak..nangisss....klakar betul lah anak mama nie...xjadi nak marah tau ^__^
 
dah bosan main..barulah mintak susu nak tido... huhuhu..adikk..adikk... =)  mama sayang adikk tau!!!
 
 
 
 
MAMA ILA

Saturday, 16 November 2013

BAUNG LEGEND ~ BAUNG MASAK TEMPOYAK TERBAEKK!!

AS SALAM..
 
Buat penggemar ikan patin dan baung dari Ganu....meh pakat try Baung Legend ni.. hihihi.. kalau korang nak tahu aku ngan en somi mmg penggemar tegar patin dan baung masak tempoyak.. boleh kata seminggu sekali or 2 minggu sekali kitorang gi makan baung nie... sape2 penggemar baung or patin cam kitorang nie..jom try baung lagend kat Ajil nie..memang terbaekk!!! hihihi..  kalau korang nak tahu (org ganu lerr...hihi) ..restoran dia nie..kena ikut jalan lama nak ke Ajil..(skang ramai yg dah guna highway) .. betul2 pas jambatan..belah kiri...
 
kalau kitorang laki bini ke KL pulak..wajib singgah RNR Temerloh sebab nak mkn patin masak tempoyak kat situ..sampai macam tu skali tau..hahahaha...ye larr... lain tempat lain rasanya..yg penting setakat nie.. kat 2 tempat nie lah  (Ajil ngan RNR Temerloh) yg paling best!!

kitorang pakat mintak bahagian kepala..fuhhhh..mmg lemak habis lahh..dap..dap.. ^__^
adikk nani xmakan sebab pedas sket..tp xper..jangan risau..selain baung nie..banyak lagi menu2 or lauk2 lain yg disediakan =)
 
 
 
 
MAMA ILA

Wednesday, 13 November 2013

MY CHEEKY CHEEKY BOOM BOOM!! ^__^

AS SALAM..
 
Mak aiiihhhh...baru laaaani dapat update n3....kesibukan melanda..hihihihi... tu lahhh...x buat stock post siap2...hari tu nk up n3..hari tu jugaklah baru terhegeh2 nk karang n3...hihihi
 
ok..memandangkan harini busy teramat..xdapat karang banyak2.. nk up gambo cheeky2 boom2 mama sorang nie..hihi.. seronok dia beriadah... apa lagi teman papa main RC ler... mama tukang amik gambo adikk nani jerr... =)

si comel berambut halusss mama sorang nie ..hahaha..bila aihhh nak tumbuh rambut panjang2 nie.. dia duk sibuk nak main pasir...ayoyoooo...pasir hitam nie dikk..kotor... padahal sebelum tu dah bawak gi pantai main pasir..x puas kott...dia bantai sambung main pasir kat sini pulak ^__^
 
gerammmm tau dak kecik nie!!!! hihihi..sayang kamu sangat!!!! x sabar nak balik nie..nak peluk cium anak mama sorang nie =)
 
 
 
 
MAMA ILA

Tuesday, 12 November 2013

L'ORIENT - TEH TARIK, MEE BANDUNG & MEE UDANG TERBAEKK !!

AS SALAM...
Kalau kengkawan yg pergi kat Colmar Tropicale n teringin nak minum teh tarik...moh ler kite ker L'Orient!!! kalau korang nak tahu..cafĆ© dia nie nunnn di belakang skali...walaupun terletak dihujung skali namun  teh tarik dia walllaaaa!!  selain tu..menu yg paling best kat sini Mee Bandung dan Mee Udang... rege nye kalau xsilap RM19.00 satu mangkuk besar + skali ngan air (boleh pilih orange, kiwi or mango) kalau nak minum teh tarik kene order lain..huhuhu

bergambo dulu before makanan sampai =) best tau relex2 sambil minum2 kat sini..sangat tenang jiwa raga..hihihi.. nie lah group kitorang selaku AJK ^__^  baju kemeja putih tu big boss kitorang..bos kitorang mmg best..relex jer mkn sama2..gossip sama2...ekcelly nie selepas majlis pembentangan bajet..seharian duk lam dewan..kita rest2 ler pulok..yg bestnye....staff yg amik order nie org ganu juge...mmg riuh habisss kat situ...cakap ganu lerrr kite..muahahah...
aku order mee udang..best!!! tapi mee bandung yg member order lagi marvelous!!! muahahaah..jelesss... sila try mee bandung kalau gi sana yer... teh tarik dia mmg meletopp!! tapi I biasa lerr..peminat tegar teh ais...jadinya aku order teh ais...teh tarik aku rasa yg member punyer..ngeeeee ^__^ mmg sedap!
ok..pas perut kenyang..round2 r dulu before dinner malam nie...I jadi MC....ouchh..dup dap..dup dap.. maaaa..
ok..dahhh puas round2..n shopping2 souvenir...moh ler balik bilik rehat..mlm nie kang dinner pulok...daaaaaaaa
MAMA ILA