Followers

Tuesday, 25 November 2014

OTW BALIK SEMPAT LAGI SINGGAH GENTING HIGHLANDS ^__^

AS SALAM...
 
Uishhhh awat nie sibuk benor skang ni hahh.. seminggu lebih kot xupdate blog..satu lagi ngajuk ngan Mr Nuffnang sebab selalu jer iklan nuff tido hewhewhew terussss hilang sket mood nak berblog..huhuhu..
 
ok... last post ritu ila ke KL sebab attend wedding sedare soo kire jenjalan terus lah... kat sana 3hari 2malam jugak..soo last day tu masa otw nak balik ganu tuptup en somi cakap nak singgah Genting Highlands hewhew udah ler masa tu dah nak masuk maghrib hujan pulak tu..kul berapa nak sampai ganu nie...esok pulak nak keje..ikut hati taknak naik tapi en somi cakap dah alang2 lalu nie..naik jer lah kejap...  alaaaa dah tukang drive cakap camtu iolls ikut jer lahhh kan.. dapatlah cuci2 mata kejap.
 
Singgah pun kejap jer lam kul 9.00 malam tu kitorang dah gerak turun. ekcelly dah lama jugak kitorang tak naik sana last pun masa diknani umur setahun.. SINI kire sambut besday kat sanalah hehehe. Sooo maknanya dah hampir 2tahun kitorang tak naik Genting..hmmmm lama tu..
 
sampai atas..fuhhhh sejukkk!!!... almaklumlah hujan pulak tu... hmmm..ekcelly xder cerita sangat pun just nak tepek gambo jer lah yer..hehehe

 

 makin meriah kat sini tapi kalau xsilap outdoor theme park tengah renovate ek??? tak sure dah siap ke belum sebab kitorang naik waktu malam...


sian dik nani dah penat satu hari jenjalan & duk lam kereta. Pagi tu pulak kitorang checkout awal..pas breakfast shopping kat Sogo kejap..pastu menyinggah makan kat Sushi King Times Square pulak pastu menyinggah lagi macam2 tempat otw balik tu..tup2 naik pulak Genting phewwww lama betul perjalanan kitorang. hmmmm... agak2 korang pukul berapa kitorang sampai Ganu???? ok...dekat pukul 5 pagi!!!!!! noktah!!! hewhew.. esoknya tak jadi masuk ofis...gile ko tdo sejam pastu nak bangun bersiap gi ofis???? mau jadi zombie nie huhuhuu..terpaksa amik EL ...
 
with FIL & MIL
 

 hamboi..hamboii..diknani hahahah....seronok dia dapat lepas berjalan..kalau tak ..duk lam kereta jer..penat tau
 
nie nak buat peace....tapi xjadi..muahahaha...
 
oklah..nak sambung keje..busy sesangat!! daaaaa
 
 
 
MAMA ILA ^__^

Wednesday, 12 November 2014

WEDDING : BORA OMBAK CAFE & WEDDING

AS SALAM....
 
Weekend lepas kitorang attend wedding sedare ekcelly sedare belah en somi..hehehe..ila xkenal sangat sebab memang jarang jumpa...time majlis2 kawen cenggini je lah jumpanye.. diaorang buat majlis nie kat Bora Ombak CafƩ & Wedding kat Ampang.. best dan tempatnya cantik..ala2 Bali giteww... dan pengantin pun diaorang berpakaian ala2 pengantin Indonesia dan pengapit yg bawa pengantin pun berpakaian ala2 Bali (baju kebaya + kain yg ada ikat tali tu...hehehe..pernah tengok???) menarik konsep dia sesuai ngan tempat... hehehe..I like!!
 
mama & diknani...
 
sangat meriah ngan lampu2..sangat exclusive =)
kitorang memang datang awal before majlis bermula..sebab diaorang dah bagitahu datang awal..kitorang dapat meja paling depan lagi tau...dapatlah tengok dengan jelas majlis sanding Nye...then diaorang ada sediakan kuih muih & candy buffet before majlis bermula..sooo xder lah kita tunggu jer majlis tu...untuk anak2 kecil diaorang ada sediakan clown dalam dewan  hehehe..menarikkan so xder lah budak2 boring tunggu majlis lama2 kan... dapatlah diknani tengok clown & dapat belon...hehehe
 

ila memang suka konsep ala2 Bali cenggini ..tetiba teringat balik time honeymoon kat Bali..best!!! ^__^
 
dalam dewan belah kanan tu lah diaorang sediakan service clown...heheh..seronok diknani duk tengok clown tu beraksi..ada pertunjukan silap mata...pastu clown tu buat belon bentuk2 tu..ila xikut...en somi yg bawak diknani..hehehe..mama duk kat meja jer makan kuih..
 
 yeay!!! nie time pengantin pergi makan beradap..hehehe..tumpang amik gambo..masa sanding semua tu penuh orang duk snap2 gambo..sooo..time xder orang nie..meh kita amik gambo yer diknani..before tu ada pertunjukan silat untuk pengantin =)
 
ok..before balik..snap dulu gambo bukti..muahahah... lama jugak kitorang stay sampai abih majlis..sib baik diknani xbuat hal..elok jer sebab ade geng sepupu2 dia..duk berlari keliling meja..hahaha...MIL naik pentas amik gambo ngan keluarga pengantin..iolls duk kat meja jer..segan..muahahah...oklah tu jer..daaaa
 
apa2 pun best tempat nie..kot2 ada yg nak buat majlis kawen anak or adikberadik...boleh buat kat sini..cantik =)
 
 
 
MAMA ILA

Monday, 10 November 2014

JENJALAN : THE EVERLY HOTEL, PUTRAJAYA

AS SALAM...
 
Ehhh..seminggu eh I tak update blog???? < buat2 terkejut> muahahaha... ko nie dah kenape ila...nak kata busy...xderlah busy mana pun..sikit2 tu adalah...heheheh... ok..ok...arini nak up satu entry... ekcelly kami anak beranak ni ke KL..cuti yg tak dirancang namanya...dah alang2 ade invitation ke wedding saudara en somi di Bora Ombak...makanya..jom holiday....kire short vacation gitewww..
 
hari pertama kitorang stay kat Putrajaya dulu sebab besoknya nak pickup Inlaw kat KLIA..lagipun dapatlah jumpa adik ila yg bongsu di MMU... just ajak kuar makan2... almaklumlah gerak lewat dari ganu belum masuk brenti rehat..makan..bla..bla... sampai2 kat Putrajaya kul 6.00 petang..phewwww... lama kott... kengkonon nak jumpa adik petang..last2 malam jugek baru dapat jumpa...

sampai jer..terus check in hotel...penat wehhhh...duk lam kereta berjam2...kitorang stay kat The Everly Hotel, Putrajaya... macam biasa..kami book melalui AGODA ...sangat best hotel nie sebab sebelah jer ngan Alamanda ..kirenya jalan kaki jer kitorang gi makan kat Alamanda tu..sonang...xsampai 5minit kottt...heheheheh...
 
 THE EVERLY HOTEL, PUTRAJAYA
 
sangat suka ngan deco lobby hotel nie...stylo ^__^
 

 
 
ok dahh penat...jommm masuk bilik...rehat...mandi..solat... pastu boleh kluar makan n jenjalan..yeay!!!!
 
 fewitttt..dik nani posing....muahahaha..sian diknani penat jalan jauh...masuk bilik boleh berlari...
 
bilik dia pun agak selesa..boleh kata besar jugaklah untuk kami bertiga nie..perabot pun ok..sangat memuaskan...lenkali boleh stay sini lagi..recommended!!
 
susah bebenor haihhh nak amik gambo ngan dia skang nie...asyik nak berlari jer kejenye..
 

 
ok...dah siap mandi semua kitorang turun ke Alamanda... kengkonon nak makan kat Sushi King..skali kemain panjang beraturnye.. last2 ke Restoran Ayam Penyet AP..ok jugak..kenyang...heheheh.. pas makan..round2... terus gi jumpa adik..dia sewa townhouse kat sebelah MMU tuu..dekat katanya nak g kelas..
 
 
nie lah adik lelaki ila yg bongsu..yg lain semua dah berkeluarga...hehe..tinggal dia jer lagi yg bujang...belajor dulu yer...hehe..masa nie dah lewat jumpa dia..kat kul 10 malam kot...hehe..sib baik dia xde kelas besok..  nie amik gambo..share kat whatsapp family..hahaha..berlakon kengkonon sedihh..nangis...heheheh...rindu my mom ngan my dad katenye.. ok lahhh... kat kul 12 malam jugak barulah kitorang balik hotel & tdo..ZZZzzzz..
 
oppsss..besoknya before checkout...breakfast dulu..kebetulan masa book Agoda tu..harga bilik dah included breakfast..apalagi...isi perut dulu before balik...kitorang checkout awal sebab nak pickup MIL& FIL kat KLIA then terus ke KL sebab malamnya ada majlis wedding.
 
diknani: yeay!!!! kita enjoy!!!!
 
 
ok..dah..dah...xpayah enjoy sangatlah dik nani...hehehe...jom ke KL pulok kite...bye bye
 
 
 
 
MAMA ILA ^__^