Followers

Saturday, 30 November 2013

BYE-BYE PAUL WALKER

AS SALAM..
 
Pagi tadi baru dapat tahu yg pelakon kegemaranku Paul Walker ( hero Fast & Furious ) telah meninggal dunia dalam kemalangan jalanraya pada hari Sabtu yg lepas...dengar kata..ketika kejadian Paul bersama seorang lagi kawannye sedang menuju ke charity event... (Sumber dari CNN)   sedihkan.. ekcelly memang ila suka tgk dia berlakon...



 # GOODBYE PAUL WALKER
 
 
 
 
MAMA ILA

Wednesday, 27 November 2013

APABILA PAPA KENE BULI NGAN ADIKK NANI ^__^

AS SALAM....

Hehehehe..biasanya bapak yg usik anak..ni terbalik pulak...anak yg usik bapak..huhuhu... adikk nie..pantang tau kalau ngan papanye..mesti nak 'gaduh' huhuhu... kalau papa tdo atas bantal..ditolaknye... katanye bantal dia...ngeh3... tapi kalau mama..siap suh duk tdo sebantal ngan dia...hihi... nakal betul dak kecik nie...Nampak tak betapa sayangnya dia kat mama..kihkihkih.... ^__^

masa kitorang ke pantai kat Mersing ritu...papanye buatkan lah istana pasir....mula2 adikk duk ralit maen pasir kat tepi2 tu..skali dia nampak papanye buat istana pasir..terusss datang nak robohkan..hihihi..klakar betullah... siap baring meniarap semua...nak kasi istana tu roboh..hihihi..tergelak kitorang tengok dia...hahaha.. adikk..adikk... awatlah awak nie nakal sangat ek..hihihi ^__^
 
kemain lagi dia landing atas istana pasir tu..huhuhu *__* adikk siap gelak2 lagi bila dapat robohkan istana pasir tu..haha..
 
 
pastu pulak...masa papanye duk ralit buatkan istana pasir yg lain...dia datang pulak taburkan pasir ke baju ngan kepala papanye..hehehe...cian papa awak dik.... tapi anak punye pasal...ok jer..relex brader..brader relex..
 
papa redho ^__^.. biarkan ajer dik nani taburkan pasir... sila lah nak..tabur lagi..tabur lagi...hehehe
 
itulah alkisahnye bila si bapak kena buli ngan anak =)



MAMA ILA

Tuesday, 26 November 2013

WORDLESS WEDNESDAY #38 - GAMBAR PILIHAN

AS SALAM...
 
ini dia gambar pilihan kali nie untuk diletakkan di side bar blog mama ila...hihihi..semestinyalah gambar princess mama ^__^  adikk Hannani Aleesya yg tercinta!!
 

 
^__^  daaaaaaaaaa
 
 
MAMA ILA

RELEX2 DI PUTERI HARBOUR ~ JB

AS SALAM..
criter lama masa cuti Hari Raya Aidiladha ritu.... pas kitorang bersuka ria di Hello Kitty Town dan Lat's Place, kitorang relex2 jap kat Puteri Harbour..sambil tengok kapal2 kat situ....tenang jer...xramai sangat orang masa nie..sebab bukan time cuti.... adikk pun seronok duk main2 kat situ.. rugilah kalau x singgah bergambo kat sini..alang2 dah datang jauh nie kannn
amboii..kemain happy lagi adikk nani nie..hehehe..seronok kitorang duk tengok gelagat dia... 

cuaca masa nie agak panas.....tapi dek kerana pokok2 kat situ ngan angin sepoi2 bahasa ...xde lah panas sangat...boleh lagilah duk lepak2 amik gambo
budak yg x duduk diam... ^__^
pas kitorang rehat2 amik gambo..terus gerak balik ke hotel sebab dah petang..kaki pun lenguh dah..dr pagi duk jenjalan.. =) suka tengok adikk happy..nanti2 kita jenjalan lagi yer sayang mama ^__^
MAMA ILA

Monday, 25 November 2013

BERSUNGGUH-SUNGGUHNYA DIA!!! ^__^

AS SALAM..
 
ini dia anak mama yg bersungguh2 ni...adikk kann..kalau buat sesuatu..mesti kusyukkk jer dia..hihihi..suka betul aku tengok... ^__^   kalau ada sesuatu yg menarik perhatian dia...memang akan bersungguh-sungguh dia duk tilik mendalah tu...hahhaha... bagus anak mama nie..nanti dah sekolah..belajar rajin2 yer..n tumpukan perhatian dalam kelas.. =)
 
 amboiii...sampai muncung2 mulut dia =)
 
 
SAYANG NYAWA MAMA NI!!!! ^__^



MAMA ILA

Sunday, 24 November 2013

BAWAK ADIKK NANI MAMAM ~ KILLINEY KOPITIAM ^__^

AS SALAM....
 
Aktiviti hujung minggu..biasalah..mamam kat luar lerrr...hihihi..ubah selera katenye ^__^ ..memandangkan kitorang laki bini dah lama x mamam kat Killiney Kopitiam...makanye..jom lerr kite ke sane....

amboiii...mak ngan anak..sedondon giteww... xperasan pulak...pas amik gambo baru perasan..ehh..adikk....baju kita warna samalahhh....huhuhu..ehh... [awat gambo blurrr nie]
 
menu dia kat sini best2 jugak.... tapi aritu...tekak rasa nak mamam kuew teow goreng... en somi pun sama..sooo..order lah 2 set kuew teow goreng... adikk pulak ila order roti boom!!! huhuhu.. jgn meletop sudahhh masa makan..hihihi
 
kuew teow dia..boleh tahan lahh..best jugak =)  roti boom dia pulak..macam keras sikit..maybe yg segera kannn....adikk pulak..bukannye makan sangat..main jer lebih... sudahnye..balik rumah buat bubur..huhuhu... ^__^
 
 
 
MAMA ILA

Saturday, 23 November 2013

BILA MANA ADIKK TDO LEWAT *__*

AS SALAM....
 
Waktu tdo budak2 nie berubah2 ye dok? kalau dulu..memang best... 8.30 -9.00 malam adikk dah tdo..mama Nye pun banyak ler masa nk mengemas or siapkan apa2 yg patut.. pas settle semua..ada lagi masa tengok tv n minum2 kopi..relex2..hihihi..
 
tapi..semenjak dua menjak nie..aku perasan adikk da start tdo lewat...kul 10.30 - 11.00 malam barulahhh adikk tdo..huhuhu..nangis mamanye... kalau time dia ok..xper...bukak channel Disney junior..kasi dia tgk Hi-5 or kartun...boleh ler mamanye buat keje2 rumah... tapiiii..kalau di buatnye dia mengamuk..huhuhu..xdapek ler mamanye wat keje... cam ritu..boleh pulak kul 11 malam...duk sibuk maen lagiii... *__*

hahhh..korang tahu..dia duk ulang main mendalah nie..lebih 10x kott aku rasa... penuh jer...suh bukak semula....penuh jer..bukak semula...hahahaha... kul 11 malam tau...huhuhu.. papa xusah cakap ah...dah selamat tido.... feninggg mamanye.. =) bila x dapat masukkan mende tu..nangiss...dah penuh suh bukak..nangisss....klakar betul lah anak mama nie...xjadi nak marah tau ^__^
 
dah bosan main..barulah mintak susu nak tido... huhuhu..adikk..adikk... =)  mama sayang adikk tau!!!
 
 
 
 
MAMA ILA

Saturday, 16 November 2013

BAUNG LEGEND ~ BAUNG MASAK TEMPOYAK TERBAEKK!!

AS SALAM..
 
Buat penggemar ikan patin dan baung dari Ganu....meh pakat try Baung Legend ni.. hihihi.. kalau korang nak tahu aku ngan en somi mmg penggemar tegar patin dan baung masak tempoyak.. boleh kata seminggu sekali or 2 minggu sekali kitorang gi makan baung nie... sape2 penggemar baung or patin cam kitorang nie..jom try baung lagend kat Ajil nie..memang terbaekk!!! hihihi..  kalau korang nak tahu (org ganu lerr...hihi) ..restoran dia nie..kena ikut jalan lama nak ke Ajil..(skang ramai yg dah guna highway) .. betul2 pas jambatan..belah kiri...
 
kalau kitorang laki bini ke KL pulak..wajib singgah RNR Temerloh sebab nak mkn patin masak tempoyak kat situ..sampai macam tu skali tau..hahahaha...ye larr... lain tempat lain rasanya..yg penting setakat nie.. kat 2 tempat nie lah  (Ajil ngan RNR Temerloh) yg paling best!!

kitorang pakat mintak bahagian kepala..fuhhhh..mmg lemak habis lahh..dap..dap.. ^__^
adikk nani xmakan sebab pedas sket..tp xper..jangan risau..selain baung nie..banyak lagi menu2 or lauk2 lain yg disediakan =)
 
 
 
 
MAMA ILA

Wednesday, 13 November 2013

MY CHEEKY CHEEKY BOOM BOOM!! ^__^

AS SALAM..
 
Mak aiiihhhh...baru laaaani dapat update n3....kesibukan melanda..hihihihi... tu lahhh...x buat stock post siap2...hari tu nk up n3..hari tu jugaklah baru terhegeh2 nk karang n3...hihihi
 
ok..memandangkan harini busy teramat..xdapat karang banyak2.. nk up gambo cheeky2 boom2 mama sorang nie..hihi.. seronok dia beriadah... apa lagi teman papa main RC ler... mama tukang amik gambo adikk nani jerr... =)

si comel berambut halusss mama sorang nie ..hahaha..bila aihhh nak tumbuh rambut panjang2 nie.. dia duk sibuk nak main pasir...ayoyoooo...pasir hitam nie dikk..kotor... padahal sebelum tu dah bawak gi pantai main pasir..x puas kott...dia bantai sambung main pasir kat sini pulak ^__^
 
gerammmm tau dak kecik nie!!!! hihihi..sayang kamu sangat!!!! x sabar nak balik nie..nak peluk cium anak mama sorang nie =)
 
 
 
 
MAMA ILA

Tuesday, 12 November 2013

L'ORIENT - TEH TARIK, MEE BANDUNG & MEE UDANG TERBAEKK !!

AS SALAM...
Kalau kengkawan yg pergi kat Colmar Tropicale n teringin nak minum teh tarik...moh ler kite ker L'Orient!!! kalau korang nak tahu..cafĆ© dia nie nunnn di belakang skali...walaupun terletak dihujung skali namun  teh tarik dia walllaaaa!!  selain tu..menu yg paling best kat sini Mee Bandung dan Mee Udang... rege nye kalau xsilap RM19.00 satu mangkuk besar + skali ngan air (boleh pilih orange, kiwi or mango) kalau nak minum teh tarik kene order lain..huhuhu

bergambo dulu before makanan sampai =) best tau relex2 sambil minum2 kat sini..sangat tenang jiwa raga..hihihi.. nie lah group kitorang selaku AJK ^__^  baju kemeja putih tu big boss kitorang..bos kitorang mmg best..relex jer mkn sama2..gossip sama2...ekcelly nie selepas majlis pembentangan bajet..seharian duk lam dewan..kita rest2 ler pulok..yg bestnye....staff yg amik order nie org ganu juge...mmg riuh habisss kat situ...cakap ganu lerrr kite..muahahah...
aku order mee udang..best!!! tapi mee bandung yg member order lagi marvelous!!! muahahaah..jelesss... sila try mee bandung kalau gi sana yer... teh tarik dia mmg meletopp!! tapi I biasa lerr..peminat tegar teh ais...jadinya aku order teh ais...teh tarik aku rasa yg member punyer..ngeeeee ^__^ mmg sedap!
ok..pas perut kenyang..round2 r dulu before dinner malam nie...I jadi MC....ouchh..dup dap..dup dap.. maaaa..
ok..dahhh puas round2..n shopping2 souvenir...moh ler balik bilik rehat..mlm nie kang dinner pulok...daaaaaaaa
MAMA ILA

Monday, 11 November 2013

HARI DI MANA ABP 2014 (ANNUAL BUSINESS PLAN 2014) BERMULA ^__^

AS SALAM...
pada hari kedua kitorang di sana (Colmar Tropicale) ...bermulalah Annual Business Plan 2014 company ila...dimana semua anak syarikat membentangkan bajet syarikat masing2 bagi tahun 2014.. Sepanjang hari juge ABP tu berlangsung...dari pukul 8.30pagi hinggalah 5.00 petang. ^__^   bermacam2 ragam dan cara pembentangan dibuat....seronok =)


Alhamdulillah..semuanya berjalan dengan lancar dan mengikut jadual... Makanan yg disediakan pun..sangatlah suberb...sedap dan puas hati....asyik makan jer kejenye...hihihi...tapi satu jer lah..ya ampunnnn...aircond kat dewan nie sangatlah sejuk... ila rasalah..sepanjang ABP nie berlangsung..dekat 10 kali kot ila kuar pi toilet...muahahaha...bukan ila jer..semua pun camtu..jap2..ada yg kuar..jap2 ada yg kuar..huhu...
ehemmmm...pic yg kat atas tu...adalah ajk dan jugak big boss kitorang..hihi..ila jadi MC untuk malam dinner ^__^ nervous giler..first time wooo...skali dapat mic...nahhh..macam slamber jer..macam ok jer.. =P
2nd pic..gambar ramai2 tu adalah group photo semua yg hadir pada ABP kali nie..meriah sangat uolls ^__^ cer teka mana satu ila..hihihi...
pic bawah nie adalah tempat dimana Annual Dinner dan penyampaian anugerah Pekerja Terbaik 2013 akan diadakan..Le Marche' nama tempatnye...  tapi satulah..kat tempat terbuka cenggini..kene malapkan lampu sebab banyak sangat kekatu.. korang panggil apa yer..serangga yg terbang kat lampu2 time2 hujan tu..ngeee .... kitorang yg jadi mc nie pun..bila pasangkan lampu..penuh kekatu tu duk hinggap kat atas kertas untuk speech
Akhir skali..pas ABP tamat...pihak Colmar Tropicale kasi cenderamata untuk semua yg hadir...
 satu set travel kit (sudu, garfu & alat untuk kacau air) n jugak mug =) terima kasih Colmar Tropicale
MAMA ILA


Sunday, 10 November 2013

RINDU HENSEM BOY AUNTY SORANG NIE!!!

AS SALAM...
 
rindu pulak kat budak kecik sorang nie..hehehe....hensem boy aunty ila nie (anak twin ila).... umur dak kecik nie baru seminggu... oppsss..lupa... nama baby dah ada... Tengku Ashraf Fahmi bin Tengku Azlan Shah... sangat comel nama tu secomel tuannye... pas keje nanti aunty ila bawak kak hannani datang tengok baby Ashraf ek.. ^__^


 
 
 
MAMA ILA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 

Saturday, 9 November 2013

SOUVENIR DARI COLMAR TROPICALE

AS SALAM..
 
Apa khabar kengkawan...mesti dalam mood cuti lagi nie kann...hihi.... kali nie nk criter biasanya ila yg dapat souvenir dari family..kali nie ila pulak yg kasi diaorg souvenir..hehehe..jom tengok apa yg boleh di beli sebagai souvenir di Colmar Tropicale...ekcelly macam2 pun ada...hihi..tapi yg ila tunjuk nie just yg ila beli jer lah ye.. ^__^ biasanya kalau kat hotel2 biasanya mahal...tapi kat sini..memang harga yg sangat berpatutan.. =) boleh pulun shopping lah kekdahnye
 
 1) topi tu ila beli dua..hihihi..satu en somi punye..n lagi satu untuk ayah ku tersayang..hihi..
Baju tu untuk buah hati mama..adikk nani punyer ^__^ ..belum pakai lagi
 
2) beg bunga2 cenggitu..ila beli 3..hihii...satu untuk empunye diri..satu untuk MIL n satu untuk my mom =)
cantik sangat beg tu..n size dia agak besar..senang nanti nak gi jalan mana2...kasi letak semua lam tu =)
 
3)fridge magnet nie pun ila beli 3 jer untuk adik beradik ila..hihihi... ada yg dapat beg (pic bawah) ..ada yg dapat fridge magnet


 
2) beg uncang kecik2 nie ila kasi untuk anak buah ila n abang (yg besar sikit tu) ..hahaha
 
3) yg ada 3 nie..ekcelly beg bertali..cantik dan muat untuk letak telekung sembahyang or apa2 jer.. ila kasi untuk twin n akak2 ila.. ^__^

opsss...ekcelly ada satu lagi..teddy bear..hadiah untuk buah hati mama jugak..adikk nani..tapi lupa nak snap ^__^



MAMA ILA



Wednesday, 6 November 2013

COLMAR TROPICALE VIEW =) MACAM CANTIK JER..MACAM BEST JER...

AS SALAM...
N3 kali nie aci x..ila malas nak tulis panjang2..hihihi..kasi tepek gambo jer ...boleh lah yer.. kalau tulis panjang2 pun..bukan ada yg nak baca sangat kannn... ^__^ ekcelly nie kali ke 3 aku kesini..cumanye sebelum2 nie..aku just round2 jer..x bermalam.. adikk nani pun dah pernah sampai..masa tu adikk baru jer umur setahun..kire hadiah besday lah ^__^
ok..first day sampai...adalah free day....so..masing2 sila bawak hal masing2..gi round2 sendiri..hihi =)

sebelum masuk bilik..kasi snap dulu gambo..sebabnye kitorang sampai dah petang..pulak tu..cuaca xberapa elok..gelap sebab nak hujan... makanye jom ler amik gambo dulu..besoknya schedule dah penuh, Annual Business Plan 2014 kitorang bermula dari pagi sampai petang... =) kalau korang nak tahu..ABP 2014 ni adalah event tahunan company untuk pembentangan budget tahun hadapan...

suasana yg agak sunyi...almaklumlah..bukan time cuti sekolah n weekend... mmg best...damai jer... nak amik2 gambo banyak pun..xder hal =)

 bangunan2nye yang sangat cantik dan seolah2 berada di France giteww... cuaca pulak..biasa2 ajer..xsejuk sangat..tapi nyaman ^__^ sangat sesuai untuk release tension


 di tasik dia pulak..ada 2 pasang angsa putih dan hitam...sangat comel angsa2 itu..n sangat jinak...asyik ngekor  jer orang2 yg datang tengok dia..hihihi.. antara angsa putih n angsa hitam..diorang diasingkan..maybe gaduh kott kalau duk skali cam criter zaman kanak2 kite ritu...hihihi.. walaupun hitam..sangat comel bagi aku

ok..itu jer lah gambo2 view kat sana yg dapat aku tunjuk..untuk next2 n3..akan ada lagi gambar kat tempat2 lain yg aku akan tunjuk..hihihi..jgn bosan pulak yer... ^__^
daaaaaa
MAMA ILA

Tuesday, 5 November 2013

OUR NEW FAMILY MEMBER!! HENSEM BOY!!

AS SALAM...
 
Presenting our new family member....tadaaaaa
 
 
hensem boy!!! ^__^
 
ekcelly...twin ila baru jer selamat melahirkan seorang baby boy seberat 2.4kg pada pukul 1.20 pagi 5.11.13  ritu...tahniah my lovely twin!!! anak awal muharam gituu.... semoga menjadi anak yg soleh yer baby!! =) semalam pun dah boleh balik rumah..kemain lagi semua aunty2 dia duk main ngan baby..hihi
 
 
 
p/s: xsabar...pas keje nanti nak gi tengok baby lagi lahhh... =)
 
 
 
MAMA ILA

Sunday, 3 November 2013

"PAPA...XPER..ADIKK PANDAI SETTING NIE" ^__^

AS SALAM..
 
OOhhhhh my girl!!! hihii..suka bebenor tengok papanye baiki barang2 RC nie...hihihi...pantang Nampak..mesti duduk kat papa tengok papa wat apa....

 
"papa....xper...adikk pandai setting nie"  ^__^
 
 
hahhh..ni lagi satu..kemain lagi bersungguh2 dia wat keje =)
 
 
 
OHHH..MY GIRL =)
 
 
 
MAMA ILA

COLMAR TROPICALE - I BEDROOM SUITE ^__^

AS SALAM...
Amboiii..sakan yer kengkawan bercuti... samalah kite...tapi xgi mana pun...duk rumah rehat2 ngan anak ngan en somi jer..petang2 bawak adik round2 kat pantai..hihihi....besok cuti lagi kita....mesti ramai yg sambung cuti terusss kan sampai selasa..bestnye korang.. =)
ok..sambung balik criter masa event company ila ritu di Colmar Tropicale... since ila ngan kengkawan duk bertiga satu bilik..kitorang dapat bilik one bedroom suite yahoo!!! muahahahaha..jeles semua officemate kitorang tau... lenlain semuanya bilik deluxe biasa yg ada 2 katil sebab setiap bilik..2 orang staff......hehe... terkejut diaorg bila datang tengok sebab diaorg ingat kami bertiga dapat bilik yg luas sikit dari bilik diaorg..skali suite terussssss...kihkihkih..rezeki kata kau.... ^__^

 nie "ruang tamu" nye..sangat luas dan selesa...ada 2 tv..satu di ruang tamu n lagi satu di bilik tido..hihi... tapi satu je lah...kalau bilik besar2 nie..rasa cam 'takut' sikit..hihihi... maaf lah yer..ila nie memang penakut....ngeeee..sib baik duk bertiga..sorang kuar gi amik barang..still ada member sorang lagi teman kat bilik..hehehe

nie pulak bilik tido..ada 2 jer katil dan satu extra bed =) asal2 extra bed tu dia letak kat ruang tamu...pastu kitorang pakat tarik letak lam bilik..hihihi...baru lah best tdo ramai2....hihi (dasar penakut mmg cakap camtu..muahaha). bilik dia sangat cantik & ala2 English style... siap ada bilik solek lagi....senang nak make up =)

nie pulak bilik air..ya ampunnn..sangat luas dan cantik..bertemakan warna biru... series luas!!..first time nak mandi tu..memang seriau tau..huhuhu... ape punye penakut lah ila nie...hihi..tapi mula2 jer..pastu dah x takut...  bukan apa..kalau tgh mandi..asyik duk fikir macam2..'kan Nampak apa2 kat cermin kann'... 'kannn tgh mandi Nampak bayang lahh'   hehe..macam2 tau ko nie ila ^__^ 
yg kitorang takut malam tu nak tahu...hihihi..bilik nie excelly ada connecting room sebelah tu..biasanya kann diaorg tutup..skali kitorang duk check satu2..bukak lah pintu connecting room tu..ya ampunnnnn..boleh pulak pintu side sana x ditutup....bukak2 pintu..teruussss Nampak bilik sebelah yg gelap gelita tu...teruussss kitorang tutup pintu tu cepat2..hihi...dahhhh..mulalah fikir macam2...ngeh3...

oklah...itu jer citer pasal bilik hotel nie..apa2 pun...memang best!! =) opppss..harga pulak..kalau xsilap...bilik suite nie harganya rm500++ satu malam... tapi maybe nie sebab corporate rate..ila try servey melalui AGODA... xder lah mahal camni..kat2 rm400 lahhh compare ngan corporate rate yg kitorang dapat nie rm500++ beza dekat rm100++ jugak lah..
daaaaaa
MAMA ILA