Followers

Tuesday, 22 November 2016

WEEKEND GETAWAY - LAMAN SENTOSA BOUTIQUE HOTEL - TERBAEKK

SALAM..

erkkk...lama dah tak mengarang panjang2 nie...ngeh3... aisehhh..thanks kawan2 yg still baca blog ila..muahhh ckit..

ok..weekend baru2 nie...bawak diknani tdo hotel..sebab dia duk cakap nak mandi kolam...nak mandi kolam....hahaha...almaklum rumah sendirik xder kolam..kalau tak sonanggggg mandi kat rumah jerrr..

kitorang laki bini pulak...besok nak pergi...malam tu baru booking hotel..amboiii..kemain kan...sebab papa diknani nie busy sokmo..soo..xberani nak book awal2...silap haribulan ada kerja yg tiba2..kan tak pasal2 burn camtu jer....sib baik book guna AGODA...senang sikit nak cari... mula2 nak cari kat hotel kat Kota Bharu...tapi xbanyak hotel yang  ada pool ikut range harga yang kitorang nak...dan menarik di mata weolls.....kihkih...weolls nie suka cuba hotel lain2...kalau boleh xnak lah duk hotel yg dah pernah stay...kecuali  RESORT WORLD, KIJAL TERENGGANU..yg tu mmg  hotel feveret dan paling dekat kalau malas nak pergi jauh2..

pastu try pulak cari area Kuantan...nahhhhhh ada....tengok2 gambar macam best..macam menarik..erkk teruss tertarik... ok..done book!! besok pagi kejut diknani suh bangun..cakap jom dik..kita tdo hotel.... terkejut dia..hahhh..pergi hotel mama?? yerr.. terus bangun nak mandi...hahahaha...tetiba sangat kannn...

nama hotel yg kitorang nak stay nie LAMAN SENTOSA BOUTIQUE HOTEL, KUANTAN..dekat angat nge bandar Kuantan..hewhew... ekcelly masa survey2 hotel malam tu..dah tak banyak hotel best yg available..ye lahhh...dah pun namanya book sehari sebelum..pastu pulak weekend..sehhhh..tu lah kannn...hmmm..tapi hotel nie..sangat puas hati..best..deco menarik..staff sangat friendly..service baik..bilik cantik..moden sangat...jom tengok..

view malam.. LAMAN SENTOSA BOUTIQUE HOTEL...

ala2 questhouse..cantik!!! bilik..xbanyak..maybe lam 10 je kot..ada superior..ada deluxe..ada suite..hahaha..yg penting ada pool..itu lah tujuan asal nk tdo hotel..hahaha..diknani punya pasal..

yang lagi best...sebab xramai orang..masa mandi pool ptg tu pun xder orang..diknani senang hati mandi ngan papa.xder orang lain join..hahaha..puas hati diknani

kitorang sampai lam pukul 4petang lebih...ehh checkin jer terus terjun kolam..barang2 masih lam kereta..hahaha..kemain...alaaa..xper..dekat jer bilik..tu pasal best!! parking jer depan pintu hotel..muahaha

 yg lagi best..pelampung dah disediakan..yeay..



Nampak..kemain happy dua beranak nie mandi kolam..mama hanya mampu tengok..tukang amik gambo jer..hahaha..atas sebab2 biasa kaum hawa..kalau tak..dah lama terjun skali lam kolam..

ok...dah sejam mandi..jom lerr..penat dah nie lum sempat lagi baring2 sejak sampai sini.. sebenarnya masa book ila book superior room..skali masuk macam sempit pulak..xbest..pastu Tanya kat kaunter ada bilik kosong lagi tak yg besar sikit..Alhamdulillah ada...phewww..tambah sikit cash dari harga bilik asal..yeay..kejap jer dah dapat tukar..sib baik barang2 masih lam kereta..hahaha...kann..Nampak..senang keje nk pindah bilik... staff dia sangat lah friendly n baik...5 starrr I kasi..hihihi

dah tengok bilik...terus panggil diknani n papa suh naik..jom..balik bilik..cakap kat husband..nahh bilik baru..hahahah...wow..pantas dia cakap... haruslahhh tengok lah sapa yang deal..muahaha


 bilik dia pun best...deco dia sangat lah ila berkenan... n sama ngan idea kami laki bini untuk rumah yg kitaorang tengah dalam proses nak bina...hihihi..soo..leh lah tambah idea mana2 yg patut..

dia punya toilet pun..ila berkenan..hahaha..betul2 ikut tema yg kitorang nk..terus excited

antara toilet bowl ngan shower ada penghadang kat tengah



erkkk..diknani ni gi hotel mana2 memang dia angkut segala mainan dia...hahaha..so masih awal agi masa nie..kasi dia main dulu kat luar..amik angin luar..

malam tu kitorang just gi makan kedai2 area situ jer..sebab nak tgk ASK 2016 hahaha..kemain

besoknya tu..kitorang dah nak balik..satu malam jer..saje bawak diknani jalan2... awal2 tu kluar breakfast jap..balik terus mandi kolam lagi skali..kata dah nak balik kan... hahaha..


yeay...muka puas hati...hahahah..lenkali mama n papa free kita gi jalan lagi ekk..

hahhh..ni lah view depan LAMAN SENTOSA BOUTIQUE HOTEL, KUANTAN

bye..bye..hotel..lenkali kitorang dating lagi yer.. ^__^


MAMA ILA

6 comments:

  1. wahhhh.. cantik sgt2.... bestnya dik nani madi pool...;)

    ReplyDelete
  2. Teruja nak dapat dgn teruja nak ke sana.

    ReplyDelete
  3. Teruja nak dapat dgn teruja nak ke sana.

    ReplyDelete
  4. Hi,saya datang blogwalking and follow :)

    ReplyDelete