Followers

Sunday, 24 May 2015

MAKAN BERSILA DI NR CAFE, TOK JEMBAL, K TRG

AS SALAM...
 
Weekend lepas kami satu family meraikan birthday our lovely mom <3 <3 <3. Ekcelly tiap2 hari Jumaat malam (tiap2 minggu memang tak miss kecuali  ayah ngan mak ada program lain) memang kami satu family akan berkumpul untuk solat berjemaah & dengar tazkirah dari ayah then, dinner kat luar sama2...  Macam biasa kitorang memang akan ker Taman Tamadun Islam (TTi) sebab dah biasa & org kat sana pun dah kenal family kitorang & dekat ngan rumah selain daripada environment dia yg mesra kanak2 hehehe diaorg boleh berlari..main suke2 hati sebab tempat dia yang open air...so mak2 boleh makan dengan tenang ^__^.
 
Memandangkan minggu nie special sikit sebab nak raikan birthday our mom...soo..ila book di NR CafƩ, Tok Jembal.... jauh tu memang jauh dekat 20minit jugak dari rumah kitorang..tapi sebab nak buat special sikit...kitorang nak duduk makan bersila ala2 rumah kampong hihihihi.... dulu pun dah pernah makan kat sini masa birthday ayah....so nie repeat lagi..makanan memang marvelous!!! menu banyak dan berpatutan ngan harga... cuma satu ye kengkawan..kalau nak makan ramai2 cam kami ni 20 orang ker sila lah book dulu sebab kat sini selalu penuh sooo..kalau xbook maybe makanan akan lambat sampai...takpun meja full...nak selamat sila book dulu..tapi kalau makan berdua ker bertiga ker..ok lagi lah nak g on the spot cenggitu.
 
Memandangkan kitorang dah book awal..sampai2 pun terus naik kat tingkat atas (untuk meja makan bersila ada 2 meja sahaja) & makanan dah pun terhidang...cuma tinggal nak makan sahaja..ngeh3... sangat suka tempat nie sebab yg tingkat atas nie tak campur ngan orang lain..memang best!!! pastu pulak dia punya deco ngan buluh2..sangat menarik.
 


nie gambar sebahagian dari menu yg kitorang order... antaranya Tomyam campur (2), kalian ikan masin, ikan siakap masak 3rasa (2) , telur dadar (2), ayam halia (2), Tomyam putih, kerabu sotong (2), kerabu manga, sayur campur, buah (2), mushroom soup (8)...air pulak satu jug air fresh oren, satu jug watermelon, dan satu jug sirap... fuhhhh..memang berbaloi.. Total RM370.00.. berbaloi sebab kitorang satu family campur ngan budak2 dalam 16 orang.
 


 
 
 mama ngan diknani...papa xde masa nie sebab kursus huwaaaaa....yg belakang tu anak my twin ngan bibik dia n yg chubby2 nie anak akak ila

rosak gambo..hahahaha..nie my twin ngan suami dia...
 
ok..semua dah kenyang sambil duk bersandar hihihih seronok..budak2 pulak xleh berlari2 sebab masing2 duduk bersila..aman damai kejap..muahahaha...
 
to my Beloved mom... Selamat Hari Lahir..semoga panjang umur..dimurahkan rezeki..diberikan kesihatan yg berpanjangan dan sentiasa dalam lindungan Allah s.w.t. kami semua sayang ma & bak!!!!
 


MAMA ILA
 

Monday, 18 May 2015

PANTAI & PUISI

AS SALAM...
 
 
Hahhh...kalau tak silap  3 minggu yang lepas....ila ada tonton criter yg glamour dolu2 tu hehehe Ada Apa Dengan Cinta...lakonan Dian tu....fuhhh ila memang suka sangat criter nie dulu..siap beli cd lagi sebab tak puas tengok sekali..kuikuikui..alaaaa...zaman2 muda remaja dolu2...
 
Part yg ila paling suka yg dia baca puisi yg Rangga tulis masa kat club tu...hahahahah... best kan.... ok..utk tambah lagi effect... ila letak gambo dik nani masa kat pantai muahahaha.... nah nie dia puisi yg best tu... ^__^




Aku lari ke hutan, kemudian menyanyiku
Aku lari ke pantai, kemudian teriakku
Sepi-sepi dan sendiri
Aku benci
Aku ingin bingar,
Aku mau di pasar Bosan
Aku dengan penat,Dan enyah saja kau pekat

seperti berjelaga jika Ku sendiri
Pecahkan saja gelasnya biar ramai, biar mengaduh sampai gaduh,
Ada malaikat menyulam jaring laba-laba belang di tembok keraton putih,
Kenapa tak goyangkan saja loncengnya, biar terdera
Atau aku harus lari ke hutan belok ke pantai?
enyah saja kau pekat
seperti berjelaga jika kusendir
bosan aku dengan penat
 
aishhhh model sorang nie..muahahahah...
 
<3 <3 <3 <3
 
 
 
MAMA ILA  ^__^
 

Monday, 4 May 2015

HAPPY WORKING UOLLS!!!

AS SALAM...
 
Phewww...keje...keje..keje....bila nak pencen nie..muahahahah...hoiiii....baru setahun jagung kerje dah fikir nak pencen..hahahaha..nie bukan I sorang yg cakap..tapi geng2 kat ofis semua duk cakap..bila lah nak pencen..bilalah nak pencen...kihkihkih..kalau aku kaya nie bak kata Altimet memang ila dah lama brenti kot hahaha duk rumah jaga anak...relex jer...tapi kalau aku kayalah...hehehee...sooo..sila keje dulu kumpul duit banyak2..then baru fikir...takyah nak berangan sangatlah...hehehehe...
 
Ganu dah keje hokey harini..sooo..selamat bekerja buat kengkawan ku semua... opppsss..lupa weekend ritu sempat lah bawak diknani round2..makan ikan celup tepung..hamboiiiii kemain....ramai sangat orang haihhhhh....hehe..cuti lama katakan.... semua pakat balik kampung yer..hehehe....beratur panjang jugaklah iolls semalam nak makan ikan celup tepung...hehehe....

hye....saya nak gi makan ikan celup tepung nie..panas angat!!! joget dulu seround...hehehehe..sempat ajer diknani nie haihhh!!! Lalalalalala... bye auntie2...
 
 
 
MAMA ILA