Followers

Tuesday, 30 May 2017

KOREA DAY 1 - DINNER & CHECKIN HOTEL YONGPYUNG SKI RESORT

SALAM RAMADHAN YG KE 4,

Alhamdulillah..harini dah masuk hari yg ke4 kita semua berpuasa... dan harini jugaklah ila baru berpeluang untuk update blog..hahahaa...ayoooo..ape nak jadi ni yer...

ok..ila sambung terus dari entry yg sebelum ni.. NAMI ISLAND.. lepas boat sampai...kami terus masuk ke dalam bas dan menuju ke destinasi seterusnya

jom kita ke YONGPYUNG SKI RESORT..yahoo...tido atas bukit ler kiteww malam ni...hahaha...xsabar...ekcelly kalau korang nak rasa pengalaman bermain ski ataupun nak tengok sendiri macam mana orang2 sana bermain ski berbukit2..hahhh..wajib datang sini... tapi kena ingat tau..korang kena sewa pakaian,kasut n peralatan lain utk ski... yg ni xtermasuk dalam pakej... cuma tiket masuk ke kawasan ski, hotel dan breakfast sahaja dah termasuk lam pakej... tapi apa yg ila nak cakap..korang guna khidmat agent Muslimtravelbug.com. ni memang puas hati..makan...hotel..travel agent semua tiptop..ila kasi 5 star!! yg penting murah dari travel agency yg lain..percaya lah cakap ila...huhuhuu

ok...sambung balik..hihihi... perjalanan ke Yongpyung Ski Resort ni agak jauh jugak...siap boleh tdo 2 3 round lam bas...hahaha... sebelum sampai hotel..kita singgah dinner pulak..haishhh..nikmat sungguh lah..makan tdo..makan tdo...hahaha..sampai2 jer...aikk..dah gelap... iye lahhh time winter ni..cepat gelap... jom makan... tiap kali time makan..mesti excited sebab nak rasa menu2 baru kat sini..keluar je dari bas...menggigil masing2...huwaaaa...sejuk giler wehhh...bila malam..cuaca..memang semakin sejuk..dan2 hidung rasa pedih..mata pun pedih...cepat2 lari masuk lam restoran..check suhu..ya ampunnnn...-5'celcius..woww..minus wehhh..patut lah... air hidung keluar pun xrasa..kebasss jer hidung kahkahkah


untuk menu dinner kali ni...kitorang makan pulak BIMBIMBAP...terasa macam lam cerita korea..ngan bekas besi cenggini..hoii..hahaha excited wehh

tengok kiri kanan..semua licin..hahaha aduhh..lapo masing2...apa2 pun memang best makanan diaorg.. i like!

husband ila..siap mintak nasik tambah muahaha...kemain..sedap bebenor leteww yer



sayur yg panjang2 warna hitam ni sedap!! rasa macam kangkung..ker memang kangkung?? hahaha taugeh dia pun sedap..montel2..


makan kena letak skali pes lada tu..baru terangkat! hahaha kalau xletak pes lada tu mmg xjadi...sedap angatt!! ni yg terasa macam nak terbang ke Korea laaa ni jugak ni..huwaaa..rindu Korea..rindu makanan Korea..xper..kumpul duit slow2..nanti nak bawak diknani skali..

pas makan terus ke hotel untuk check in...weeee..xsabor nak baring2..relex2..setelah sepanjang hari berjalan n tdo lam bas..

hahh..ini dia bilik hotel di Yongpyung Ski Resort..ala apartment..luas..selesa sangat..lantai dia tu suam2...sebab diaorg gunakan sistem pemanas di bawah lantai..so..kaki xsejuk..suam2 jer..best

stay kat sini pun satu malam jer...huhuu..xsempat nak masak2 pun...

lepas letak barang..kitorang terus turun lobby then cari mini mart..nak beli mineral water..n susu pisang..hahaha..sambil2 tu kitorang duk usha awok2 yg duk main ski malam2..hoii tahan sejuk diaorg nie...

turn kitorang besok pagi..hahaha..

hmmm..yg nie next entry r eh..macam xsempat jer nam sambung skang..erkk


BYE

MAMA ILA



8 comments:

  1. Wow bestnya hi jenjalan Korea. Boleh acah winter sonata hihi

    ReplyDelete
  2. Besar bona bilik. Makanan pun nampak meriah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..luas bebenor..duduk nye satu malam jer..hahaa..masa kat Korea..kitorang stay 3 hotel..dua lagi kat bandar seoul..makanan mmg best..sampai skang teringat2 haha

      Delete
  3. wow bestnya jenjalan kat korea.. puasa kat sana berapa jam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  4. erkkk..skang dah kat Malaysia..hihi..ni masa ila pergi bulan Januari haritu...

    ReplyDelete