Followers

Thursday, 9 October 2014

CUTI2 INDONESIA - DAY3 -PART2- VIEW CANTIK DI PANORAMA SG LANDIA & TASIK MANINJAU

AS SALAM...
 
OK..kita sambung terus yer dari entry yang lepas... SINI ^__^  lepas singgah lebih kurang 30minit...bas terus bergerak untuk ke destinasi seterusnya..iaitu Panorama Sungai Landia..  kat sini kita dapat tengok pemandangan dari atas bukit. Sangat tenang sambil pekena kopi ataupun teh. Cuma satu jer sedih bila teringat semula..kat sinilah phone en somi yg banyak gambar2 kitorang sepanjang 2 hari yg lepas..hilang!!!..di sinilah...di Panorama Sungai Landia..sob..sob.. *kesat air mata*  xper..en somi cakap..anggaplah dah takde rezeki...sib baik ada jugak gambar2 lain dari phone ila ngan kamera abang..hewhewhew..kalau tak..mahunya nangis tak brenti..huhhhhh...
 
ok..sambung...
 
pemandangan yang diambil dari tempat kami duduk minum2...
 
amboiii diknani....exercise ker sebab lenguh duk lam bas..hehehehe..cam biasa..ipad tak boleh tinggal..buat umpan dikala diknani bosan.. kat atas seat buluh nie lah en somi tertinggal phone dia... bila datang balik..dah takde...cepat benor orang ambil..
 
inilah kerje dia..tengok movie..tengok Hi5..mickey mouse....kalau dah bosan..main Tom Cat..hehehe..kalau tak bawak nie..haruuuuu duk lam bas berejam...sooo..xder lah diknani wat perangai lam perjalanan tu..
 
kat sini kitorang just relex2..minum2 kopi sambil tengok pemandangan.. sebab perjalanan jauh..soo dapatlah hilangkan penat duduk lam bas kann...
 
my mom & my big brother
 
before balik..boleh lahh shopping lagi mana2 yang patut..hahaha..banyak tau barang2 yg dijual kat sini... ayah ila beli beg baju satu..tambahan sebab banyak sangat shopping..hehehehe..kannn..dah beranak pinak beg tuuu..
 
bila semua dah settle...jom...kita ke destinasi seterusnya iaitu melihat pemandangan indah Tasik Maninjau  melalui Kelok 44. Haahhhh..kenapa dipanggil Kelok 44??? sebab sepanjang menuruni/menaiki bukit untuk melihat Tasik Maninjau nie kitorang akan melalui 44 Kelok/corner ...fuhhhh..sape2 yang cepat pening..sila pejam mata dan rehat..hewhewhew...
 
akhirnya..selepas melalui 44 Kelok/corner...sampailah kitorang di Puncak Lawang untuk melihat pemandangan cantik Tasik/Danau Maninjau. Sangat cantik!! macam biasa..boleh minum2 kopi/makan2 kat situ sambil tengok pemandangan =)
 
Tasik Maninjau...
Subhanallah..sangat cantik ... Tasiknya yg biru & tanahnya yg menghijau
 
ekcelly..kalau kawan2 nak ke Indonesia..dan suka melihat keindahan semulajadi instead of shopping... silalah ke Padang & Bukit Tinggi...memang tak rugi... walaupun xder tempat shopping baju yg branded2 nie....tapi anda akan berpuas hati dengan melihat keindahan2 semulajdinya...
 
 aishhh..diknani nie..sampai2 jer dia tdo..hahahah..pening lalu Kelok 44 kot...muahahah..lenguh tangan mama tau duk pangku cenggitu...kena sayang mama lebih tau dik...

 
dah snap2 gambo...jom masuk minum2 pulak
 
with my mom...hahhh..Nampak..tersusun teh botol hahhh..
 
dah kenyang semua...sambung lagi perjalanan turun ke Padang untuk checkin hotel... next entry ila share hotel yg kitorang stay di Padang
 
daaaaaa
 
 
 
 
MAMA ILA

13 comments:

  1. cantiknya pemandangan dekat tasik maninjau tu...

    ReplyDelete
  2. cantik pemandangan, kalau cuaca sejuk atau mendung lagi seronok kan. tambah lagi waktu hujan.wah wah wah seronoknyer

    ReplyDelete
  3. Subhanallah..cantik nya view kedua2 tempat tu Ila.. bilalah nak sampai kesana....
    amboii adik Nani main tab... main game ke tu?? hehe

    ReplyDelete
  4. Cantiknya view...suka tengok tp saya gayat tempat tinggi

    ReplyDelete
  5. adoyaiii adik nani tido tu jenuh nak dukung kan ila..nak bw stroller jenuh nak angkut sn kemari kan

    tp tasik maninjau tu subhanAllah cantek sgt

    ReplyDelete
  6. Subhanallah.. cantiknya pemandangan tasik maninjau tu...

    ReplyDelete
  7. cantik2 view kawasan ni... happy family tuan empunya blog...

    salam ukhwah dan salam kenal dari mommylina

    ReplyDelete
  8. hai mama ila...nice gambo semua tu..


    http://warkahterkini.blogspot.com/2014/10/8-gambar-typo-yang-memalukan-media.html#.VDtodvmSz9V

    ReplyDelete
  9. syoknya bercuti ! nak jugak hehe

    ReplyDelete
  10. PENGKHIDMATAN PAKET TOUR DAN SEWA KENDERAAN UNTUK LAWATAN YANG BERBALOI DENGAN FAMILY KAT PADANG DAN BUKITTINGGI.

    Assalamualaikum Tuan/Puan.


    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Padang dan Bukittinggi, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Kami menyediakan PAKET TOUR UNTUK PADANG DAN BUKITTINGGI, dan juga untuk PENGKHIDMATAN KENDERAAN SAHAJA dengan harga yang sangat berpatutan dengan driver yang mesra, educated, baik hati, sopan, suka menolong dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pengkhidmatan pada pelancong dari Malaysia.

    Kami berusaha menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna dengan famili dan rakan-rakan di masa percutiannya bersama kami.

    Wassalam
    Contact person :

    1. Amsyahril
    ( Director )

    Mobile : +62 852 6300 7445 ( WhatsApp )

    2. Riko Adryansyah
    ( Tour & Transportation Manager )

    Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )

    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.




    ReplyDelete