Followers

Saturday, 5 September 2015

WEEKEND : DINNER DI CKZ DAGANG CORNER, GANU

AS SALAM...
 
2WEEKS AGO...Gulllppp...buka2 blog tengok status 2weeks ago...huwaaaaaa....asal lama gile wehhh xupdate blog... sob...sob....
 
ok..sambung.... weekend ritu..dinner kat luar..kebetulan en somi ade keje area2 Dataran Austin (orang ganu tahu lah tempat nie...ngeh3..) ..2 3 kali pusing kedai...nak cari tempat yg nampak best sikit kan..muahahah...Nampak....tempat & suasana memainkan peranan penting utk customer pilih... tup2 terpandang satu kedai namanya CKZ DAGANG CORNER.. tapi kitorang aim kedai sebelah dia..sebab kedai tu cermin..aircond siap dan deco dia cantik..ala2 English style sikit2...hihihi... masuk jer lam restoran tu..tup2 rupanya restoran yg sama CKZ DAGANG CORNER jugak..cuma dia buka dua side...satu yg jenis open macam restoran2 biasa dan sebelah dia tu tertutup & ada aircond..hehehe

harussslah ila pilih yg ada aircond kan....baru lah sejuk sikit...nak2 musim panas nie kan...hamboiiii sangat... ok2...yg duk kat aircond nie dua meja jer..muahahah..meja ila ngan ade satu lagi family yg dah datang awal...kalau yg open tu kemain ramai orang...aisehhh... tu yg confius sebenarnya kot2 lah charge rege lain...hihihii...tapi i ok jer...kalau setakat nak charge lebih sikit janji selesa...makan pun tenang sebab xramai orang...

menu dia huhuhu..kemain banyak...makan masa jugaklah kitorang nak pilih... tapi main menu dia Nasi Dagang..tengok nama kedai lah kannnn....CKZ Dagang Corner... tapiiii...menu lain pun banyak... western ada...masakan panas ada...yg nak order ikan siakap tiga rasa pun ada....ala2 makanan jepun pun ada...Takoyaki..pastu ada satu menu tapi lupa nama...ala2 jepun jugak..nampak menarik.. air pun macam2.... ada kek ais krim jugak..fuhhh..mmg banyak pilihan...harga dia..standard...macam kedai2 yg biasa ila makan jugak... macam yg ila order..bihun tomyam..RM6 kalau xsilap... yg en somi order nasi goreng korek apa ntah namanya siap ada telur mata..hihii...pun lam RM7.50 jer kot ..lebih kurang camtu lah... ila tambah ais krim utk hannani ngan hotdog cocktails...
 
 
 
 
ok..perut sudah kenyang...jom balik..diknani sibuk nak beli sticker anak2 anakan...yg boleh tukar2 baju tu kalau dulu masa ila kecik2 panggil..anak2 anakan.... tapi dulu kertas jer..skang nie dah moden jenis sticker yg timbul2 tu...tukar2 baju dia banyak kali pun xper..still lekat....bukan setakat diknani..mama pun join main..hahahah... geram aihhh..baju gaun comel2...siap accessories..handbeg kasut reben...ehh..mama pulak over excited...muahaha..tapi lupa nak snap....korang pernah tengok??
 
jap...
 
google image
 
hahhhh..ala2 camni lah... hehehe cute kan...tapi yg ila beli utk diknani tu lagi cantik baju2 dia..dan banyak...boleh kata satu paket tu..sama byk dengan semua lam gambar nie..RM3.90 jer..hehehe..murah kannnn..
 
tu pun diknani duk bunyi suh beli lagi... hehhh...sib baik murah
 

 
daaaaaaaa....
 



MAMA ILA

4 comments:

  1. wah..sdap nampak bihun tomyam tu..:)

    ReplyDelete
  2. fuyoo! bihun tomyam tu menariks sangatt.. dah ler dari semalam mengidam.. hihihi..

    tips pengambilan vitamin semasa hamil

    ReplyDelete
  3. tengok sticker tu teringat zaman kecik kecik. huhu
    JOM FOLLOW SAYA

    ReplyDelete