Followers

Tuesday, 21 May 2013

IMBAU KENANGAN #4 - KEINDAHAN PEMANDANGAN DI TANAH LOT, BALI

AS SALAM....

Yuppp...mau imbas kembali kenangan masa honeymoon dolu2...almaklum..belum start berblog lagi masa tu..harusssss diabadikan dalam n3 imbau kenangan kali nie..hehehe... untuk n3 imbau kenangan yg lepas...aku ada criter pasal hotel tempat kami menginap..mmg best... Febri's Hotel & Spa namanya... ok..hari ketiga kitorang kat sana...aku n en somi decide nak ke Tanah Lot..tempat wajib pergi kot kat sana..Tanah Lot nie memang terkenal dengan temple nya yg terletak diatas batu...memang cantik pemandangan dia...indah sungguh...cewahhhh...tapi seyesss....memang aku x tipu...

kitorang ke sana dengan menyewa kereta/ (van kottt..ngeeee..nanti aku tunjuk). mula2 macam takut2 jugak..yer lah...kami pergi nie pun berdua jer..pulak tu tanpa agent..mmg pakai redah jer....pulak tu tempat tu jauh..makan masa 2 3 jam jugak dari  hotel kitorang duduk...tapi sib baik..kat sana kitorang bertemu ngan pak supir yg baik hati..n best...kenal mula2 sebab sewa motosikal dengan dia masa Kuta...bila kitorang tanya pasal kereta sewa..dia ckp..abang dia ada sewakan kereta n jd driver skali...sooo..apalagi..terusss setuju =)


 cantik kann??
 agak besar jugak kawasan dia...bukan setakat satu temple..tapi ada kot 2 or 3...kitorang jalan dari atas nie..n turun sampailah ke temple yg kat bawah tu

kitorang ada pergi ke temple yg belakang tu..tapi takat depan tu jer...pastu xberani nak ke hujung sana sbb gayat...laluan dia tu xde pagar n korang boleh tgk air n ombak kat bawah tu..huhu..mmg gayat



cantik kann..terletak di atas batu besar....n bila air surut..korang boleh redah ke seberang...tapiii sebab aku x berani..almaklum xpandai berenang..risau kalau2 tergelincir....hehehe..sooo..kitorang just amik gambo dari jauh...



 masa aku post kat fb..ramai cakap gambo nie cantik sbb macam lukisan..tapi hakikat sebenarnya diambil dari kamera yg biasa2 ajer..ngeh3..

ombak dia mmg besar menghempas batu2 tu..masa aku duk atas batu besar yg belah kanan tu..ya ampunnn..ombaknya tinggi sampaikan terpercik air kat kitorang..hehehe..mmg best...
 kalau diberi peluang untuk ke sini lagi..memang aku akan kata yes..sebab aku sendiri mmg teruja n tergamam ngan keindahan kat sini (amboiii..ayat xleh blah..muahaha).... rasa cam nak datang sini lagi

last skali...ini dia pak supir kitorang..hehehe....sporting maaaaaa...

eh..lupa...tadi aku cakap nk tunjuk kereta/van yg kitorang sewa kannn..nie dia...

sangat selesa n masih baru =)  amboiii cam iklan kereta pulok


ok..tata..titi..tutu


MAMA ILA




24 comments:

  1. bestnya... teringin nak pergi bali... =)

    ReplyDelete
  2. Bali is the best place to relax & enjoy..
    memang cantik tempat2 dia kan mamaila ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..mmg banyak tempat2 yg best..pastu yg best jugak naik motosikal kat Kuta..hehehe...cilok2

      Delete
  3. Oo byk gak tmpt yg mama ila dh p
    Seronok la tgk tmpt org...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dolu2 lahh...hehe..skang ni xberani sangat lagi nak bawak adikk jenjalan jauh2..hehehe

      Delete
  4. best nya Bali... dah lama plan nak ke sana..belum juga menjadi..huhu..pantai nya mmg cantik kan Ila...:)

    ReplyDelete
  5. Waaaaaaaa seronok yerrrr....x pernah ke sana...kena rancang elok2 nih...cantik la mama ila...posing habisssssssss :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...time honeymoon kannnn..harussss lah amik gambo cenggitu..hahahaha...

      Delete
  6. Subhanallah..cantiknye ciptaan Tuhan

    ReplyDelete
  7. lum pernah jejak kaki ke bali...
    memang tingin sangat nak gi sana....

    ReplyDelete
  8. alahai bestnyer... bile lah akak nk sampai ke sana tuh...
    duk sibuk tgk kt blog kwn2 je bt masa nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..takper..insyaallah pasni giliran akak pulak ke sana...

      Delete
  9. me pi bali 2010 lepas. Xberani dengan temple yg bawah tu sebab time pi tu ade prayer. tengok diorg pakai baju kebaya putih sangat2 me gerun.. xtau nape.. kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..ye ker..masa ila pergi pun ada jugak perempuan2 yg pakai kebaya putih tu..dia duk kat satu tempat yg ada pagar...pastu ada kain2 warna kuning..macam tgh wak ritual apa ntah..tp xramai

      Delete
  10. lawonyerrrrrrr
    ni yg xtau nxt trip nak g mana

    bandung bali bandung bali bandung baliii omg...caner ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nk jenjalan tgk pemandangan..bali lah..kalau shopping...harusss di bandung..hehe

      Delete
  11. amboi kemain lg pengantin baru posing.klu namanya honeymoon kt mana2 pun best kot.hehe

    ReplyDelete
  12. salam ziarah!salam perkenalan...seronok tgk gambar2 ni, pernah ke sini tahun 2008 dahulu..

    jemput singgah dan follow saya di http://ummuamar.blogspot.com

    ReplyDelete