Followers

Sunday, 22 June 2014

BREAKFAST - TAMAN TAMADUN ISLAM, KT

AS SALAM...
 
Apa khabar kengkawan..canner weekend korang??? hehehe..ila xde event yg luar biasa pun..just biasa2 ajer... balik rumah parent, round2 Pulau Warisan, makan2...kemas rumah...etc.... cumanya Jumaat pagi tu..kitorang breakfast kat luar...jenuh duk fikir nak makan apa..last2 en somi suggest makan kat Taman Tamadun Islam (Tti)...  kebetulan pulak..masa nak kuar..MIL call.....soo...MIL nak ikut sekali..makanya jom ke Tti.... kat sini..kalau pagi..xde ramai sangat org...tapi kalau malam..hmmm..memang full... sebab kat sini ade ikan bakar..hmmm..dap..dap...

ila cam biasa...kalau makan pagi kat sini..ila suka nasi lemak ayam dia..best... kalau nak tahu..menu untuk breakfast kat sini ade nasi lemak..nasi beriani..mee hoon sup..nasi minyak...roti canai & byk lagi lahhh...cuma xde masakan panas.... kalau nak masakan panas... kena pergi waktu malam...hehehe...
 
ila suka nasi lemak nie..sebab sambal dia best!! lagi satu..ayam dia ala2 ayam rempah..tapi kalau korang xnak ayam..boleh jer pilih lauk ikan... ^__^
 
 
amboiii dik nani..kusyuk nampak.. makan apa tu..huhuhu... dik nani tgh makan ais krim lahhh.. kitorang pilih duk kat sini...ekcelly boleh jer duk kat bahagian tepi..boleh sambil makan..tengok air...tapi kann..risaulah..dik nani kan biasanya xnak duk diam..tapi kali ni ok pulak dia duk dendiam..sebab dah umpan ais krim.. heheheh
 
see...habis comot hahhh...happy lah dia..kalau dapat makan kat luar =)
 
 kalau ikutkan mmg best makan kat tepi2 tu..tapi dah kata risaukan dik nani kannn... tengok dari meja kitorang pun bolehhh... pas makan...barulah round2 tengok air =)
 
tapi kebiasaannya..kalau dinner ramai2 kat sini ngan parent & family ila..kitorang suka duk kat sana..sebab kitorang ramai...kena duk meja panjang baru meriah...hehehe..
 
sunyi & tenang je kann...hehehe..kalau waktu malam..mmg xdapat merasa lahhh cenggini..penuh dengan orang ramai =)
 
 
 
MAMA ILA

8 comments:

  1. Meriah gak bf d sana ya...

    ReplyDelete
  2. paling hepi bdk yg beria2 mkn aiskrim tuh heheheh

    ReplyDelete
  3. bestnya..xpernah lg sampai sini walaupon dlu dok terengganu..:)

    ReplyDelete
  4. mmg x selamat lah utk budak kecil . bimbang tetiba jer dia berenang lak kan ...

    ReplyDelete
  5. terliur tgk nasi lemak tu....:)

    ReplyDelete
  6. Perghh nampak menyelerakan dan suasana keliling yang menarik...

    ReplyDelete
  7. salam. huuu macam sedap ja nasi lemak tu :)

    p.s menabung jetta volkswagen :))

    ReplyDelete
  8. Bw :)
    Salam singgah dari irra
    http://www.irrayyan.com
    Selamat berpuasa ^^

    ReplyDelete