Followers

Sunday, 1 June 2014

ORANG NAK MASUK HOMESTAY..DAN2 TU PULAK TANGKI PROBLEM

AS SALAM...
 
ehhh...lamenye kite x update kan..ngeeee...busy sehhh... ok2..criter weekend lepas... mak aihhh..gelabah betul...ada orang dah book nak masuk homestay Sabtu tu...dan2 tu lahhh tangki rumah problem..air xnak kluar... sib baik lah adik tu call cakap nak masuk lewat petang sebab nak gi kenduri...kitorang apalagi bergegas ke homestay pepagi..siap bungkus Nasik bagai makan kat sana....phewwww.. sib baik kawan en somi ade yg pandai bab2 bertukang nie...tp makan masa jugak lah nak siapkan...  dari pagi..kul 3 petang lebih jugaklah baru kitorang balik rumah.. thanks kat kawan2 en somi sebab dapat settlekan ngan cepat..n thanks jugak kat en somi sebab susah2 gi cari barang....n tolong kawan2 dia baiki tangki tu...hmm....mama pulak..jaga dik nani r..teman dia tgk tv ngan baring2 sesambil bersihkan mana2 yg patut...hehehehe...

Alhamdulillah..semuanya dah ok masa adik tu masuk ngan family dia...hihihi...gelabah xyah cakap r kann....apa2 pun syukur semuanya selesai before guest masuk...harap2 nanti kalau datang ganu...jemputlah sewa homestay kami lagi..hehehehe
 
ok..jom layan gambo dik nani yg boring tunggu mama ngan papa lama sangat..hahaha..sib baik ada ipad..dah save Hi5 siap2... mmg dik nani mintak pun..kalau x jawabnye..mengamuk lah xleh tengok Hi5..hehehehe


dik nani duk sibuk main kotak tisu...ape yg berkenan sangat ntah ngan kotak tisu tu..duk pergi sana sini kelek kotak tu..hihii
 
dah boring...mintak susu..sambil baring tgk Hi5...
 
bersihkan mana2 yg patut..vacumm semua bagai....sementara tunggu papa and the geng settlekan masalah tangki tu..susah jugak kena panjat atap semua...huhuhu..dah kata member2 yg tolong..free of charge jer... en somi belanja diaorg makan lunch ^__^. mama ngan dik nani duk rumah bersihkan mana yg patut sebab dah kenyang tapau nasi ngan air pagi tadi..
 
aishhh....senyap dia duk main ngan kotak tisu..hehehehhe..apa2 pun mama puji lah dik nani...dia xde wat hal sepanjang gi sana...duk tengok Hi5 ngan main2 kat situ jer... lam kerete otw balik rumah...dik nani pun tdo...penat kot tunggu mama ngan papa settle rumah.
 
oklah tu jer..daaaa ^__^
 
 
 
p/s: weekend nie nak balik Mersing rumah tok nyang dik nani..tdo sana satu malam..pastu nak ronda JB satu malam..tdo Hotel..hehehe... =) yeay!
 
 
 
MAMA ILA

17 comments:

  1. Alhamdulillah dapat settlekan sebelum guest masuk ye MI.. tidak kelam kabut.. atau dimarah oleh guest tu kan... bagus dik nani.. dia tahu mama dan papa dia busy tu yg duduk diam jer :)

    ReplyDelete
  2. wow..ila ada homestay ye..
    nanti kalo ke KT, blh r sewa homestay ila..
    area mane ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat Pulau Duyong..hehehe..meh lerr

      Delete
  3. Cantik homestay...mesti kemas gitu

    ReplyDelete
  4. laju giler setel bab tangki tu mujur ada kwn uols leh tolong huhuhu
    yelah cemas panik gak org nak tido umah tp ada yg rosak..haru kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..tu pasal..sib baik cepat settle...sangat panic hokkeyy masa tu..huhuhu

      Delete
  5. Aduiaiii.. bekenan sungguh carpet mu itu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi..berkenan ker?? karpet murah jer tu..hehehe

      Delete
  6. Nasib baik laa dpt detect awal yer pasal tangki tuh kalau tak susah jugak kalau guest dah masuk rumah kan.. :) Cantik homestay hani..

    ReplyDelete
  7. bila rambut si kecik ni nak panjang..hihi

    ReplyDelete
  8. wahh..jenajalan di Johor plak ye Ila.. seronok adik nani....
    rezeki kan ada org nak duk Homestay Ila... :)

    ReplyDelete
  9. homestay kat ganu yer ... alhamdulillah dah settle . blh pinjam botol susu tak dik nani ... heheheee

    ReplyDelete