Followers

Saturday, 25 July 2015

RAYA KEDUA - AMPHAWA BOAT NOODLE, JB --> MERSING --> TERENGGANU

AS SALAM....

Salam 8 Syawal kengkawan.... Raya kedua ila, en somi & diknani bertolak balik ke Terengganu untuk beraya ngan family ila pulak. Pagi tu kitorang breakfast kat rumah kakak ipar di JB...so dalam pukul 10.30 kitorang dah siap2 masukkan barang dalam kereta,,,, 

malam sebelum tu ila dah cakap ngan en somi nak makan Boat Noodle...almaklumlah ganu xder lagi...ngeh3.... sooo...before gerak balik singgah makan jap kat Amphawa Boat Noodle lagipun dekat jer ngan rumah kakak ipar ila ....kemain padahal baru jer breakfast..tapi ye lah kalau xsinggah kalini memang xdapat lah nak merasa makan kat situ kan.... sampai jer kat kedai...kami customer kedua yg datang..hehehehe...meja pun mmg banyak lagi kosong...soooo..cepat2 order sebab nantikan lambat pulak bertolak ke Terengganu.

 masa tgh tunggu order...dah ramai yg datang....nampak muka mama tu??? muka adaaa senyummm....yeay..mama happy sebab dapat jugak merasa makan kat sini...hehehehe...diknani..awat tu...xcukup tdo ker??? 

 haihhhh..diknani nie asyik duk main phone & ipad jer dia..ila kalau jalan jauh memang ila bawak ipad senang xlah dia puas duk lam kereta..download siap2 cerita2 favorite dia...tapi kadang geram jugak kalau dia over sangat duk main ngan bendalah tu...


ok..antara beef...chicken....& tomyam.....tomyam ni lah yg paling win! sedap tak hengatttt....yg nie mmg ila ngan en somi repeat order...marvellesssss....pedasss tapi sedap!! hihihi teh ais dia pun sedap!


memandangkan weolls baru jer lepas breakfast....sooo..xder  lah makan bertingket2....

 8 mangkuk jerrr...hihihi (ni before weolls tambah order)....

 lagi satu yg best kat sini ayam pandan nie....dap..dap... lembut & cukup rasa .....wajib try..hihihi...pastu kitorang nk try pulut mangga sebab ramai cakap sedap..tapi sayang time tu..xder pulut mangga....hukhukhuk..xper next time nk try

 diknani xmakan pun...dia just minum jer...huhuhu...diknani nie mmg susah sikit bab2 makan nie..memilih yg amattt....



ok...dah...dah.... jom balik!!! hohoho balik kampung...hohoho balik kampung..hati girang...yeay...Terengganu..mu tunggu aku datang ...rindu family kat ganu!!! hehehe

plan otw nanti...singgah di Mersing utk solat dan rehat before bertolak ke Terengganu



daaaaaa



MAMA ILA


7 comments:

  1. amboi..dik nani jauh beraya thn ni..:)

    ReplyDelete
  2. 8 mangkuk tu tak bertingkat katanya, dik nani..hehee!!..takpe janji sedap dan kenyang secukup rasa

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya.dya follower sini ya:)

    ReplyDelete
  4. Ramai juga blogger yang makan dekat sini . Kena pergi juga satu hari nanti .

    ReplyDelete
  5. Macam sedap je..tp sayang pulut manga x de

    ReplyDelete