Followers

Monday, 3 August 2015

RAYA KEDUA - PANTAI AIR PAPAN, MERSING, JOHOR

AS SALAM...
 
Huwaaaaaa....apesal lama gile nie tak update???? sedihhh!!! mak busy...mak busy...mak busy....2nd Quarter nie woiii...ngeh3....jap...harini free sikit...sikitlahh..nak update laju2.....hewhewhew.... sambung entry yg lepas...raya kedua dari Johor Bharu...pas makan kat Amphawa Boat Noodles terussss nak gerak balik ke Terengganu...tapi kan...tapi kann....huwaaaaa lagi skali....xsempat wehhh nak gerak terussssss dr JB ker KTrg.... weolls brenti kat Mersing jugak utk solat ngan rehat sebab en somi dah ngantuk... yg lambatnya sebab otw tu en somi ada jumpa kawan dia...lama jugak lam sejam camtu...soooo..sampai Mersing dah dekat pukul 6 petang..en somi cakap ngantuk dan penat macam xleh nak continue jer.....dalam hati dah sedih nie..hati membuak2 nak jumpa mak ayah ngan adik beradik..acecehhh..drama!!!! tapi kesian pulak en somi lagipun utk keselamatan..baiklah kitorang bermalam kat Mersing dulu...sooo plan kul 4 pagi tu nak gerak balik ke K trg....
 
kat rumah nenek petang raya kedua tu ya ampunnnnn penuh saudara2 belah en somi...full house!!!! dalam hati macam xbest jer kan hewhewhew..drama lagik!!!! sebab ila xbiasa tdo kat hall ramai2 cenggitu sebab bilik xcukup..bilik keutamaan utk family yg ada baby & menyusu..sooo...terpaksalah ila tdo kat hall...huhuhu segan jugak wehhh..sebab ramai yg anak2 bujang tdo kat luar...tapi fikir sebab kul 4pagi tu mmg dah nak gerak...kejap je kot..sooo redah je lahhh...
 
sooo petang tu ada yg nak ke pantai Air Papan...en somi ajak ila ngan diknani join skali...sehari before raya weolls dah pergi masa tu mmg sunyi xder orang pun..ada pun dua buah kereta ngan motor2 jer..memang sunyi yg amat..best!!! tenang!!! skali petang raya kedua tu..ya ampunnnnn..penuh ngan selautan manusia..hewhewhew..memang ramai!!! tetiba macam kejutan kat situ..boleh cakap sepanjang pantai tu ada orang mandi dan main2 air pantai...parking full!!!! fuhhhhh....xper..xper...alang2 dah sampai kan..diknani xusah cakaplah..dia mmg hantu pantai ngan air..muahahahah
 
aisehhhh..ngan baju raya nyer....phewwww...kengkonon nak tgk jauh2 jer...nahhhhh..skali basah lencun hoiii .....berani tau budak nie...asyik nak gi ke depan jer..mama pulak yg mulut xbrenti bebel...sambil tarik diknani ke belakang...
 
 hahhhhh...nie elok jer awal2 sampai tu tapi tangan dah sibuk bukak kasut dah..nak terkam ke pantai... ^__^
 
 haaaaahhh...tu diaaaaa.....sudahhhhhh....main pasir pulak hoiiii ngan baju raya...sob...sob...sob... mama ok dik..mama ok....sila lah main puas2.. T__T
 
 
 amboiiii...fefeeling sangat letewww....ala2 drama kan...

 
 
ok..ok...dah.... balik nanti terussss mandi yer diknani...rehat betul2...besok pagi kita nak gerak awal.... 
 
malam tu bukan main lagi dia..semua orang lam rumah duk layan dia....suka lah dia...duk joget lah..apa lahhh...xlekat ngan mama pun...semua orang dia gi tegur... ramah yg amat diknani nie..hehehehe..sib baik ramai yg layan yer...
 
hmmm..xsabar nak balik Terengganu esok..yeay!!!!
 
 
MAMA ILA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4 comments:

  1. amboi pnjang rupanya cerita raya kat johor..:)

    ReplyDelete
  2. waaa cepatnya dik nani dah besar panjang :)

    ReplyDelete