Followers

Wednesday, 13 April 2016

TOK AMAN BALI PART2 - MAKAN BERSILA D'BASA BULOH DAN ACTIVITY SBLM CHECK OUT

AS SALAM..

kita sambung terus dari entry yang lepas..hihiihi... ok malam tu kitorang dinner kat luar... asal en somi nak makan ikan bakar kat satu tempat yg glamour ngan menu2 ikan bakar nie..tapi skali masa on the way nak gi sana...lalu kat depan satu restoran nie..aikk..Nampak menarik nie sebab Nampak macam bangsal2 buluh siap ada ala2 tirai kain semua tu kan.. nie kena cuba nie.. muahahah..cakap en somi..jom r kita try restoran tadi..Nampak macam best jer... soo..uturn lah semula....

masuk2 tu..xramai lagi orang sebab kitorang dari hotel tadi dah plan nk turun dinner awal... ada dua type meja..ada yg makan bersila ala2 bangsal buluh..ataupun meja biasa..tu pun diperbuat dari buluh... dah alang2 datang sini..try duk bersila lah..best sikit kan..diknani pun boleh main2 atas nie... nama restoran nie D'BASA BULOH.. ooo..patutlah semua buluh...menarik...

 hahhh..macam nie lah restoran D'Basa Buloh...open air..best..sejukkk jer...
ada meja biasa dan ada style makan bersila... untuk meja bersila nie ada dalam 5 jer kot...soo sape cepat dia dapat..hihi

Kitorang amik yang depan skali...boleh lah diknani tengok kereta lalu lalang...haha..xder lah bosan kann..

hahhh..Nampak..diknani tengah ralit tgk kereta lalu lalang..



kitorang amik ikan siakap masak steam..sebab diknani xleh makan pedas.... pastu amik 2 side dishes kerabu sotong ngan telu bungkus...skali yg sampai tlur dadar..hukhuk..ok lah mana2 lah kannn..asal telur.. ikan nie sedap..cukup rasa...best!

kerabu sotong dia pun..sedap!!! huhuu..soo..kena dengan selera kitorang malam tu yg tengah lapar..hahah sebab ptg tu diknani ngan papanya mandi kolam..

dah settle semua..terus balik hotel sebab diknani dah start mengade2 buat perangai sebab dah mengantuk..ye lah dari checkin bilik sampai malam dia xtido...

besoknya..breakfast kat hotel sebab dah skali ngan harga bilik... dah kenyang diknani sibuk cakap nak main playground..semalam x sempat sebab masa tu tengah panas pastu pulak mandi kolam... untuk tidak menghampakan diknani..jom lah main kejap sebelum kita kemas2 nak checkout nanti

 sebelum main..singgah jap..tengok fish hahaha...mak aihhhh banyak betul ikan dalam tu..cantik2..





happy diknani...dapat main playground..cuaca pun pagi lagi masa ni..xpanas lagi..pastu pulak dia sorang2...kemain happy lah dia...

dah start nak panas tu...kitorang pun balik bilik..kemas2 untuk checkout... itulah cerita short getaway kami...



 sementara tunggu papa amik kereta...diknani tumpang main ni jap..muahaha..sibuk duk bagitahu..mama..mama...ani nak bawak car..macam papa..huhuu..



diknani yg syok sdiri...konon2 dia tgh bawak kereta...

oklah..bye...bye.. Tok Aman Bali.... ^__^




MAMA ILA

9 comments:

  1. Macam best lah makan bersila tu MI..
    Tengok ikan tu sedap aje..
    Ditambah dengan perut lapar..
    Lagi lah bertambah sedap..

    ReplyDelete
  2. Best menu...
    dik nani sjk rambut dh boleh ikat comei... makin cute tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi ye ker.. Thanks auntie ๐Ÿ˜ƒ

      Delete
  3. dik nani rambut dah panjang..aunty el winduuuuuuuuuuu oiiii hehehe
    siakap stem tu adoiiiiii buat kasi lapo je petang2 ila woii haha
    how r u dear?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Winduuuu auntie el jugakkkkkk hikhik.. Alhamdulillah weolls sihat semuanya.. Baby el pun dah besar dah hahh..almaklumlah hihi lama xupdate kan.. Nie baru lah mcm aktif balik sikit2

      Delete
  4. menarik ni, ila.
    tq for sharing.
    mau google skang :)

    ReplyDelete
  5. Best nya berjalan. Sedap nampak gaya ikan bakar tu. Comel anak mama ila. ☺

    ReplyDelete