Followers

Tuesday, 12 July 2016

DECO RAYA HAHAHAH..ALA2 DECO BAJET

SALAM....

Hahhh..kan dah cakap..sebulan sekali jer sempat update blog...sehhhh... belum terlambat ila nak ucapkan Salam Syawal..n Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin.... harini dah masuk 8 Syawal...ada yg sambut Raya 6 kan..hihihi..ila..ehemmm..lum sempat lagi nak buat puasa 6..erkkk..

ok..xleh intro panjang2...masa free x banyak..nie gagahkan jugak up satu post..hihihi.. cerita raya nanti2 ila up..nie nak crite pasal deco raya...ehh..ye ker deco raya?? ngeh3...ekcelly lebih kepada sesi mengemas rumah untuk sambut raya..adalah tambah sikit2 perabot...

ila dah cuti awal sebenarnya sblm raya tu...cuti 2 hari..kerja satu hari..cuti balik 2 hari...hahhh..Nampak... cenggitu lah.. kitorang laki bini duk semangat kemas rumah...pasang wallpaper...satu rumah lah jugak kitorang sental..semangat bukan main...bahaha..


hahhhh..nie lah hasil mengemas kitorang laki bini sesambil tu diknani "mengemas"mainan dia....phewww...xder yang menarik sangat pun..saje up entry utk kenangan..mana tahu nanti nak ubah kedudukan pulak kan..alahh..dah letih2 ngemas...mestilah simpan utk kenangan kan..hahahah..

ruang tamu..xder ubah sangat pun..just tambah bangku putih tu dari ikea...letak kuih raya kat situ..masa nie kuih2 belum transfer ke bekas kuih raya lagi..hahaha..still lam balang..kan awal2 lemau pulak..


yang nie memang totally baru...semua dari ikea kecuali kerusi tangan pinky2 diknani..yg tu mmg dah lama pakai....barang2 ikea tu 3 hari before raya baru sampai... wallpaper tu pulak..kitorang laki bini pasang sendiri...hahaha..beli kat MR DIY jer uolls..murah hoiii...total rm60 still ada banyak lagi lebih...ok lahh Nampak lah kelainan sikit dari ruang asal...tempat diknani main..


meja pun still yg sama..cuma kitorang tukar alas tu jer...n tambah bunga purple..hehehe

itu jer lah deco2 untuk raya kami...


hahhh..nie masa kitorang buat BBQ ngan family hari raya ke4...meriah kemain..semua adik beradik..mak n ayah dating...hihihi..nanti crite next entry raya..


oklahhh..nak lunch dulu...nanti ada masa free lagi..ila update entry raya..korang semua mesti dah up entry raya kan...hahaha..nanti ila jenguk2 blog korang...daaaaa





MAMA ILA








14 comments: