Followers

Saturday, 15 April 2017

KOREA WINTER TRIP - DAY 1 - PETITE FRANCE & LUNCH TIME!

SALAM...


Phewww..akhirnya...dapat jugak update blog... ok..xnak intro panjang2... ekcelly trip ke KOREA kalini ila n husband jer yg pergi..diknani kena tinggal...hahaha...sian diknani.. bukan apa kami xbawak diknani skali..sebab kami ke sana masa musim winter...xberani nak bawak sebab takut sejuk sangat...risau kut demam ke ape..sebab travel agent tu dah bagitahu awal..suhu sangat sejuk kat sana..lagipun diknani baru jer masuk school (kami bertolak 9hb Jan 2017) masa tu minggu pertama sekolah buka...soo..xpe...next time mama n papa bawak diknani yer..


Alhamdulillah sampai sana...cuaca sejukkkk sangat..hahaha best..sebab kitorang pilih time winter ni pun sebab memang nak merasa cuaca sejuk dan salji..hahaha ... mula2 sampai memang rasa macam xtahan sejuk..lepas tu aihhh best pulak..siap malam2 round2 area hotel...sambil minum susu pisang..amboiii sangat kannn fefeeling dalam drama korea..hahahaha...

Incheon International Airport, South Korea

Ok..first day sampai sana..tempat pertama kami di bawa ke Petite France,South Korea.
tempat ni di dibina dengan ciri2 bangunan di Perancis..ala...kalau kat kita macam di Bukit Tinggi, Colmar Tropicale. Cuma kat sini feeling dia lebih sikit sebab cuaca sejuk hahaha..

Petite France, South Korea




ohoiiii...masa ni sejuk yg amat...dah lah first time merasa winter kan...ala2 kejutan perasaan giteww..hahaha...bila xtahan sejuk...lari masuk lam bangunan..pastu keluar..bila sejuk lagi...lari masuk lam bangunan lain pulak..hamboiii..hahaha..alaa...relex r..first time kan...pastu dah lama2..wak relex wak peace jer jalan sambil mulut bercakap keluar asap...hahhhhh..



abaikan kegemukan ku di situ..sebab pakai baju n seluar 2 lapis...hahaha


Ohh..lupa...kalini kami ke Korea menggunakan khidmat travel agensi... Muslimtravelbug.com... memang terbaekk...staff yg ramah..tour guide(org Korea) yg sangat2 best n mesra... breakfast, lunch, and dinner yg terbaekk n best... hotel yg best!! boleh kata semuanya best dan puas hati... ekcelly owner travel agency nie dulu belajar di Korea..soo skang ni dia yg dia n team yg uruskan semua...memang tip top... harga pun lebih murah berbanding travel agency yg lain... Pakej yg kami ambil ni.. 5hari 4 malam..complete, ticket flight, hotel, transport,makan (breakfast,lunch,dinner) semua skali RM3000 (yg ni bergantung ikut musim yg kita akan pergi...dan masa....macam yg ni WINTER TRIP)..huhuu..murah ke idok??? murah kan... so siapa2 yg nk ke korea...boleh hello jer diaorang..di jamin puas hati sangat2... aktiviti dan tempat melawat pun sangat banyak... nanti ila share satu2..



Selain itu, Petite France ni juga...merupakan lokasi penggambaran untuk drama bersiri Korea seperti My Love from the Star,  Secret Garden dan juga Beethoven Virus.


lepas dah penat berjalan..perut dah lapar..jommm kita lunch dulu sebelum ke destinasi seterusnya iaitu Nami Island.. huhu..xsabar nak rasa makanan Korea.



huihhh..berselera kitoang semua makan tau..hahaha..masing2 siap makan bertambah...




lepas dah isi perut..kenyang semua...kami semua ready ke Nami Island...yeay!!!! tapi yg Nami Island nie ila cerita next post..sebab gambar2 yg sangat banyak ...hewhew

ok...daaaaa


MAMA ILA =)

1 comment:

  1. wah..lama xupdates blog..ke korea rupanya..:)

    ReplyDelete