Followers

Tuesday, 1 October 2013

BEG MISTERI DISANGKA BOM- BETUL2 TEPI OFIS AKU..HUHUHUH

AS SALAM...
 
Kejadian pagi semalam...kalau korang tengok berita kat TV9 semalam ada keluar....ekcelly kejadian nie berlaku betul2 sebelah ofis aku..kitorang dah perasan dari pukul 11 pagi...mula2 tu mmg fikir ada orang tertinggal briefcase...sooo kitorang ni kejap2 tgk tingkap....kejap2 tgk tingkap..kot2 ada org dating amik..sampailah 1 jam lebih menunggu..still xde org datang amik...ramai yg lalu tengok..tapi x berani sentuh or amik briefcase tu...last2 ada pekerja yg kat level bawah nie gi dekat situ...amik gambar...dia cakap ada tulis 'Danger' ..terussssss jadi saspen..ye larr..skang nie banyak kes yg ada bom2 nie..huhuhu..sebab tu masing2 xberani pegang beg tu (gambar2 lam nie mmg aku sendiri yg snap dari ofis)

nie dia beg misteri tersebut..n kat tempat kuning tu ada tulis "danger"

memandangkan masing2 duk bising...duk tertanya2 apa lam beg tu..dan setelah hamper 2 jam xde orang yg datang ambil (if ada yg tertinggal beg tersebut) n kitorang satu ofis nie x jadi buat keje sbb masing2 duk fikir macam2..hahahaha... then boss call kawan dia,  wartawan Sinar Harian..cakap..ada beg misteri..tapi xsure apa ada dalam tu... n kebetulan..ada org awam yg call polis....cakap ada beg yg mencurigakan... kebetulan pulak...time wartawan sampai..polis pun sampai skali...
 
pas polis tu tengok2 apa ada tulis kat beg tu (tanpa sentuh beg tu)...dia bentangkan tali kuning nie...sebagai langkah2 keselamatan kalau2 betul2 ada bom dalam tu
 
maka lepas nie bermulalah episode saspen..huhuhu.. pertama kali ko tengok depan mata..hihihi..takut ada..excited pun ada....xlama lepas tu... polis datang bawak robot (aku syak robot pemusnah bom..tapi x tahulah) semua org pun excited tengok robot tu..huhu...kitorang pulak lam ofis duk kalut..alamak..polis dah nak letupkan beg tu ke...nak turun dari ofis..polis dah kasi amaran..suh stay lam ofis...n yg ada kat2 situ pulak suh berundur ke tempat yg lebih selamat...fuhhh..mmg saspen ko..
 
 tadaaaa...robot nie lah
 
time nie dia dah nak letupkan beg tu..kitorang nie memasing duk tutup telinga..takut2 kalau ada letupan nanti..huhuhuhu..ada antara kitorang yg siap msg husband cakap mintak maaf kot2 pasni dah x sempat jumpa...aduyaii..tergelak kitorang satu ofis..muahahaha...tapi Alhamdulillah...xde letupan...
 
pas beg tu diletup...ada anggota polis yg pergi check beg tu..n kutip apa2 yg ada lam tu untuk diperiksa...
 
hasil pemeriksaan..polis cakap xder bahan letupan yg berbahaya..apa yg ada lam beg tu adalah peralatan pendawaian yg mungkin milik individu..cuma motifnya belum diketahui samada betul2 tertinggal ataupun ada tujuan lain...yg menjadi tanda tanya...adalah tulisan "danger" yg terdapat pada beg tersebut menyebabkan org awam takut untuk membukanya...huhuu.. akhirnya terjawab sudahhh..apa2 pun kita semua kena berhati2 sebab skang nie banyak sangat dah kes2 bom nie..ok daaaa..sekian..
 
 
p/s: kitorang satu ofis..kat kul 3 baru lunch tau..semangt punye pasal nak tahu isi kandungan beg tu..sanggup berlapar..kihkihkih
 
 
 
MAMA ILA
 
 
 



17 comments:

  1. Kan,...maunya x suspen gitu..! Buatnya bom betul..naya je....
    Sape la yg pnya angkara tu...mnyusahkan orng kejenya tu...!

    ReplyDelete
  2. skarang ni macam2 ila..tu yang kena berhati-hati..tapi kesian gak la kat abg2 polis..sape la yang buat ni..bikin haru betul..patutla semalan ramai hapdet pasal ni tapi takde plak nak baca..
    yang siap minta maaf tu lawak..hahaha..

    ReplyDelete
  3. huh! sy baca ni pun da suspen....

    ReplyDelete
  4. ngeri betul bc kes ni
    alhamdulilah xde ape yg berlaku
    saspen betul
    xmenahan psl anta msg kat suami tu haha

    ReplyDelete
  5. Huhu.. Suspen btui..mujur xde pape kn..

    ReplyDelete
  6. uish.... yg baca ni pon berdebar2 jugak.. hehhee

    ** eh opis sblh kompleks mahkamah syariah ke??? hehhee

    ReplyDelete
  7. baiklah semua selamat. bijak la guna robot...bagus2

    ReplyDelete
  8. hoho.. suspen.. tapi baguslah terus panggil pihak yg btanggugjawab, benda camni bukan leh wat main2 kan?

    ReplyDelete
  9. OWh harap dapat tangkap orang yg buat main main benda macam ni. Mungkin tak bahaya, tapi menjejaskan ketenteraman awam, dah satu hal polis nak kena angkut robot tu spend whole day just untuk cek bag tu kan. Duit rakyat semua tu. (Amboi I bebel) hehhehehe

    ReplyDelete
  10. makin lama, org yg duduk dlm dunia ni makin pelik! ye la.. tgglkn beg p'dawaian yg ade mention danger kat public area.. x ke pelik sgt tuh? haish!

    ReplyDelete
  11. mencemaskan ye

    isi tabung university of London


    http://www.noormalashahar.com

    ReplyDelete
  12. alamak menakutkan gak la.nsib baik takde pape..patutnya mmg kna tgkp pemilik beg tu la kan,menyusahkan org

    ReplyDelete
  13. sangat2 saspen.. sib baik bukan bom!

    ReplyDelete