Followers

Tuesday, 8 October 2013

JOM STEAMBOT!!! D'MUARA SEAFOOD

AS SALAM...
 
Dinner dengan family terchinta sebelum parent ke Jepun....minggu lepas punyer criter...hehehe...biasalah..my dad nie suka kalau keluar makan ramai2 cenggini...tapi sayang..xsemua yg ada... family abang yg sulong ada kat Kemaman..biasa weekend baru dia balik..... malam tu..tukar selera sikit...steamboat ler pulokkk...lama dah xmakan..makanya..jom kite ke D'Muara Seafood...
 
 yummy!!! Nampak sotong ngan udang tu..fuhhh...marvelessss...memang sedappp!!!
 
amboiii..banyaknye tangan....hehehe...sibuk memasak kekdahnye...lapo..lambat masak..lambat ler makannye..kitorang order 2 set....memang sakan ler memasing makannya...
 
makan diberanda kitorang malam tu..dapat hirup udara malam yg segar...huhuhu...air teh ais fevered kitorang adik beradik..muahahaha....dan jugak carrot susu untuk mereka2 yg x suka teh ais....hehehe
 
memang best malam tu..walaupun satu meja jer..namun riuhnya macam dah 3 4 meja..muahahaha..ini semua my dad punye pasal sebab suka melawak..hehehe..tension org meja sebelah dengar kitorang gelak.... 
 
Alhamdulillah..semalam parent aku n adik dah selamat pulang ke Tanah air selepas seminggu di Jepun...n semestinya bawak balik buah tangan yg best!!! next n3 aku cerita...daaaaaaa
 
 
 
 
MAMA ILA

16 comments:

  1. Kat ipoh susah nau nak cari. Sobs!

    ReplyDelete
  2. x pernah pekena steamboat gaya cam ni ada bakar bawaj dia cam sedap je ..

    ReplyDelete
  3. xnah lagi lah mkn steambot ni ila woiii
    teringin sgt nk mkn
    tp risau en. hb ngan anak2 xbape nak mkn
    tp xpelah nti el try hehe

    ReplyDelete
  4. d'muara ni kat mane eh? pulau duyung tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan..yg nie kat area bawah jambatan kat jual keropok Losong

      Delete
  5. wah..nak jgk buah tangan dari jepun..hihik

    ReplyDelete
  6. bestnyer... lama tak lyn steambot gini... mkn ngn family lg seronok ramai2 riuh2 lg....

    ReplyDelete
  7. dpt ole2 ape la agaknye, ek? sila upload. he3..

    ReplyDelete
  8. seronoknya pegi jepun..mama n adik tak ikut ke?steambot ni bikin meleleh air liur..:)

    ReplyDelete
  9. lama x makan steamboat.last masa raya kat kampung suami di kelantan.memang xbest kat situ.huhu

    ReplyDelete
  10. wah, meriahnya. seronok kalau dapat makan ramai-ramai dengan family :)

    ReplyDelete