Followers

Sunday, 23 June 2013

BERMALAM DI DALAM BOATHOUSE KENYIR YG SUPER DUPPER BESAR DAN BEST

AS SALAM...

Amboiiii tajuk...panjang berjela...hahahahah...criter dah lama...hahaha....masa nie..kitorang masih lagi "pengantin baru"...sooo kitorang adik beradik plan nak bermalam dalam boathouse kat kenyir..yg lelaki  semestinya nak memancing.... tapiiii ada satu kenangan yg xdapat dilupakan...dimana malam tu ribut..hohoho...memang takut n suspen sangat malam tu...

tapi apa2 pun memang kitorang adik beradik puas hati sangat dengan boathouse nie...sangat besar!!! mula2 kitorang ingat masa nak naik bot tu..kitorang berjalan melalui jeti..rupa2nya..masa bergerak....tempat yg kitorang ingat jeti tu sebenarnya sebahagian daripada bot tu..korang leh bayangkan tak...meh..nanti aku tunjuk =)..mmg besar!!


DAY 1

 tadaaaaa..nie tempat kaum wanita..aceehhhhh..mmg kitorang masak...siap bawak stok makanan basah untuk masak..mmg best.....yer r..mana nak carik kedai...atas air maaaaaa...kitorang satu family 7 orang termasuk sorang kawan en somi n 3 lagi krew boat nie larr..diaorg berpengalaman.. sooo semua skali 10 orang..

 fuyoooo..tukang masak yg disukai ramai..cewahhhhh...dapur dia mmg besar..start2 bot bergerak...kitorang kaum wanita nie dah start masak....aceehhhh..macam ramai pulak kaum wanita masa nie..ekcelly aku ngan akak aku berdua jer perempuan..yg lain semua lelaki.tapi jgn risau..kami bawak suami masing2...lagipun semua family kecuali krew bot...ngeh3.. 

memandangkan masing2 sedang menunggu makan tengahari..soo..kami berdua cepat2 masak soo..xsempat nak snap gambo..hehe...masa kitorang masak..kaum lelaki memancing.. pas makan tengahari sesi karaoke ler pulok..korang jgn x percaya..bukan setakat karaoke...astro pun ada maaaaaa.... hahaha..mmg best r boathouse nie.. petang tu before dinner kami berdua goreng cucur..fuhhh...berebut tau diaorg....muahahah..

ekcelly bot nie 2 tingkat..tingkat atas ada 2 bilik..satu besar n satu lagi bilik kecik.. siap ada tilam...hahaha..bestkan..haaaa..lam gambar nie...nampak x... besar kannn...nie lam bot...dah ala2 jeti kan kat tepi..

eh....dah panjang sangat nie..nanti ila up next n3 yer..sebelum tu..meh nak tunjuk bot kitorang dari depan..ok..siap ada no phone..kalau nk sewa..sila call yer..hehe..

seeee..bot 2 tingkat..tingkat atas ada 2 bilik..toilet mmg bersih..n macam toilet rumah..satu untuk buang hajat..satu untuk mandi..hehe..ada daput..tv..astro...siap ada meja makan yg besar..tilam disediakan n masih baru...tempat akak n abang aku berdiri nie pun sebahagian dari bot..siap boleh berlari lagi..hehehe..next n3 korang nampak dengan jelas camne besar bot tu...n pemandangan air terjun lasir yg sangat cantik =)
 
daaaaa
 
 
MAMA ILA

15 comments:

  1. wah.. mcm best je.. xdpt naik cruise naik ni pun ok dh kan.. :)

    ReplyDelete
  2. wahhhh best nyer... teringin aktiviti mcm ni, ntah bler la bole dpt hu3

    ReplyDelete
  3. tengok pon dah sronok..teringinnya naik bot cam ni..:)

    ReplyDelete
  4. mmg besar..... seronok gk kan sesekali.... tp bab yg ribut tu kalu akak pun serem

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. alaaa..dah lupa..nanti ila tanya akak...aritu pun kitorang kumpul duit..termasuk duit barang basah untuk masak2..

      Delete
  6. macam best jer...
    memang kita sendiri masak ek sis...
    bukan crew dia yg masakkan ek...
    hehehehheeheheheh basar pemalas kannnn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..kita masak sendiri..diaorg yg tumpang makan..hehehe..suka tau mkn ramai2 lam bot =)

      Delete
  7. wah...bestnya Ila..
    besar plak tu bot nya... klu ada kesempatan nak jugak naik bot ni..hehe

    ReplyDelete
  8. assalammualaikum, wah best gak bot nie kan? macam rasa dok dalam rumah pulak siap ada dapur semua. idea percutian hujung tahun kalau macam nie. Jap is nak shopping hishop jap.

    ReplyDelete
  9. waaa.. menariknye.. teringin la pulak nak pergi..

    ReplyDelete