Followers

Monday, 24 June 2013

HOME: RUANG TAMU...EHH NAK BUAT JUGEK

AS SALAM...
 
Hehehe..selamat pagi yer kengkawan... semenjak dua menjak nie..selalu tengok kengkawan blogger buat n3 pasal rumah memasing..cantik2 semuanya..i like!!! hehe..tetiba rasa nak buat jugeksss...yer lah..dari dulu aku xpernah wat n3 pasal rumah nie..dah kata rumah biasa2 ajer..deco2 pun xberapa kretip....hahaha..warna pun x ikut tema..muahahaha...main belasah ajer...kihkih..harap korang jgn kutuk lah yer..ngeeeeee..
 
ok2...untuk permulaan...aku tunjuk ruang tamu jer lah dulu yer... kecik comel ajer ruang tamu i...sofa pun yg L-Shape tapi xberapa nk L dah sebab dah jauhkan satu seat tu..hehehe.. hajat dihati mmg nak tambah lagi satu sofa..kannnn dah nak raya nanti....hehe..kannn..kesian tetamu xcukup kerusi nak duduk...dahhhh kena duk atas karpet... oo..lupa nak cakap..rumah nie semi-D setingkat

 nie dia ruang tamu aku..asal2 nak tema cokelat..cream..hitam... sebab dinding asal mmg warna cream.. tapi skang dah campur2 ler pulok.. seee...kosong jer kannn..ingat nanti nak tambah sofa kat tepi tu..yg belah ada frame ayat Al-Quran..tgh fikir2 r nie.. (ehh..ada budak kecik kat situ..hahaha...tu tgh main barang papa dia tu)
 yg lemari kaca nie..en somi beli kat ikea...pun kosong jer..en somi asal plan nak letak koleksi barang RC dia...huhu
hahhh..sebelah  ruang tamu nie..aku letak set meja makan satu...atas tu bekas letak botol2 adikk sbb malam2 kalau dia jaga nak susu..mmg aku xpergi dapur..kuar buat susu kat meja nie ajer..hehehe..penakut jugek ko yer..hahahaha..kusyen kecik tu rasa cam nak tambah..sikit bebenor..2 ajer..hehe
 
oklah..tu jer dulu kot..nanti aku tunjuk kat ruang menonton tv pulak yer..hehe..daaaa
 
 
 
p/s: mengikut sumber fb ayah arwah angah..jenazah angah akan disemadikan pada pukul 9.00 / 10.00 pagi nie..semoga semuanya berjalan lancar.. Al-Fatihah

sangat comel adik angah nie..berbulu mata lentik..kulit putih.. semoga angah tenang di sana..yg pasti Syurga buat mu =) (pic dr fb ayah angah)
 
 
MAMA ILA

17 comments:

  1. alfatihah, untuk angah.....

    ReplyDelete
  2. best ada umah sndiri..umah sndiri el bg sewa
    la ni dok kt umah mil je..sbb dia sorg je pun xde sape jg

    alfatihah tuk arwah

    ReplyDelete
  3. BW kat sini jab.
    Kemas je umah awak...kalu rumah saya kemas jab jer dah sepah balik...almaklumla ada 2 hero kecik yg aktif...
    Al-fatihah untuk bby angah sayang.. malam td tak boleh tido teringat kat arwah.. syurga tempatnya.

    ReplyDelete
  4. baru pindah umah baru ke ila..cantik..bsr gak rumah..kalo nk deco umah bg cantik..gugel je..he3

    ReplyDelete
  5. Ai is jeles tengok mommies update psl umh sbb umah I is tak d hapdet apa pun. Dok 2 hari je seminggu..sedey... huhu..

    ReplyDelete
  6. kemas, simple and nice...
    suka tengok rumah u...

    Al-Fatihah buat arwah...

    ReplyDelete
  7. Wah!!! Kemas je rumah.

    Al-Fatihah buat Angah. Aduhai....tersentuh hati ni.

    ReplyDelete
  8. oklah tu,. simple je yg penting kemas !

    ReplyDelete
  9. yeahhh... nk tgk umah mama ila jgk...

    frame ayat2 tu adik xkaco ke.. hohoho.. klu dhia dh xselamat dh tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...i malu =)
      setakat nie adik xkaco frame tu...hehehe..menda lain dia selalu kacau

      Delete
  10. cantik umah.. saya pun sedih sangat pasal arwah angah tu.. :'(

    ReplyDelete
  11. cantiklaa..simple but nice..yg penting kemas, tersusun dan efektif ye dop? ;)

    ReplyDelete