Followers

Wednesday, 10 July 2013

MUZIUM KAPAL SELAM MELAKA ~~ JOM TENGOK APA YG ADA DALAM KAPAL SELAM !!

AS SALAM..
 
Masa holiday kat Melaka ritu..kitorang singgah jap kat Muzium Kapal Selam...ekcelly muzium nie jauh sikit dari Bandar Melaka dimana terletaknya kebanyakan muzium2 lain. Gigih tau en somi gugel tempat Muzium nie...dia punyer signboard pun kecik jer..kalau korang nak tahu..muzium nie baru jugak dibuka..n xramai kot yg ke sana..masa kitorang gi sana pun...kitorang jer yg masuk..memang xde orang lain..huhuhu...best sebab xder org lain n serammm jugak sbb dalam kapal selam tu cam sunyi jer..sejuk ngan aircond n sound effect dia buat kita rasa duk dalam kapal sebenar..ehh..memang kapal selam yg sebenar pun cuma ianya yg dah digunakan lagi.. pastu ada patung2...yg kadang2 buat kita terkejut...hehehe..ingatkan hantu..hahahaha..

 besar kannn kapal selam nie...ekcelly adikk xmasuk dalam..MIL jagakan sebab masa sampai adikk tdo...yg masuk dalam tu cuma aku, en somi dan FIL..tapi bila aku dah kuar nampak MIL ngan adikk tgh duduk kat seat tepi tu..terusss ajak adikk amik gambo..

 
ok..jom kita tengok apa yg ada dalam kapal selam nie...
 
dalam nie memang penuh dengan mesin2 dan alat2 kawalan..memang sempit jer laluannya
 
 gambar atas kanan tu..yg karpet biru tu..laluan untuk ke pantry..bilik tidur..dan ruang makan... kecik jer pantry dia tau..hehehe...siap ada patung tgh masak
yg nie pulak..bilik tido krew dan tempat makan dan rehat...memang rapat2 tau katil dia..ada jugak bilik untuk pegawai yg lebih selesa cam kat gambar bawah kanan nie..tapi tetap sempit..
 
apa2 pun memang best pengalaman duduk dalam kapal selam..korang kena try jugak tau.... daaaaaa
 
 
MAMA ILA
 
 
 

16 comments:

  1. m3h yg duk melaka ni pun x msuk lg kapal tu,bkn ape,bile sampai je situ,ank yg no 2 tu melalak..dia takut tengok kapal besar tu..hehe

    ReplyDelete
  2. eh.. x btau nk dtg melaka. kalo x ble jumpa... :)

    ReplyDelete
  3. huwaaaaaaaaaaaaaa
    ritu g melaka terluupa pasal kisah kapal selam ni
    ruginye x gugel...
    inshallah lau ada rezeki nak pi belah selatan sgghkejap haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa EL ni..akak dh ckp dh..dia lebih tau pasal che Ta dari tempat2 menarik kat negeri Melaka, huhu..

      Ila...akak penah gi muzium ni tp waktu tu..dorang tengah renovet nk wat cenggini ler..leh masuk dlm.
      Nak tau..brp harga tiket masuk skang ye??

      Delete
    2. Kene bayar seringgit je sorang..hehe..murahkan

      Delete
    3. hoh??? murahnya...betul ke ni??? singgit aje sorang??
      Giler murah!!!
      Msuk muzium kapal perang kat lumut tu pun RM10 sorang..Dgr citer skang dh naik sket harga tiket masuknya...

      Aii...bila lagi ler akak nk gi melaka ni...mm..
      Mana leh lepaskan peluang kan..tak penah masuk kapal marin lagi ni..

      Delete
  4. Wah.. Bestnya tgk kapal selam..

    ReplyDelete
  5. akak ke melaka dulu tak masuk pun muzium kapal selam ni(tatau pun ada)

    ReplyDelete
  6. wahhhh kagum sgt ni, x pernah masuk g kapal selam...

    ReplyDelete
  7. Masa farah p xleh masuk dalam kapal lagi..ruginya kan..mcm best jer kat dalam kapal nie..;p

    ReplyDelete
  8. eerr..kenape tah aty tengok kapal selam ni dari luar pon dah rase seram..heheh

    ReplyDelete
  9. selamat berbuka puasa....cantik...pemandangannya

    ReplyDelete
  10. adda p jgak tngk kat sni tapi x bleh msuk dalam..juz snap pic kat luar ja..

    ReplyDelete