Followers

Sunday, 7 July 2013

SATU HARI DI SHAH ALAM

AS SALAM...

Rabu lepas..aku ngan adikk hannani ikut papa meeting di Shah Alam...alang2 dah dekat nak puasa..kite holiday skali...sooo..plan punye plan..nak ke Melaka.... en somi ajak skali FIL & MIL jenjalan ke sana..makanya berlima lah kitorang....rabu tu bermalam dulu di Shah Alam...sebab en somi meeting sampai petang....

kitorang gerak dari K. Trg dalam pukul 8 30 pagi..en somi meeting pukul 2.00pm..hmmm memang merasalah..xbrenti makan apa pun..just brenti nak buang air kecik jer..hahahaha..sampai sana baru kitorang makan tengahari...  sampai shah alam dalam pukul 1.45pm..soo sempatlah en somi lunch..singgah kat Hailam Kopitiam area seksyen 7 kalau xsilap...

budak kecik nie ralit tengok apa ntah...ralit tgk org order makanan kot..hehehe..amboiii..adikk skang nie pipi kembong...suke bebenor aku gomol n kiss pipi dia..huhu..makanan sampai xsempat nak snap gambo..masing2 makan cepat2 sebab en somi nak meeting...adikk pulak wat perangai..nak turun dari baby chair..bergilir ler kitorang tengokkan adikk..hehe..
kat sebelah nie ada restoran ala bali..ekcelly mula2 nk mkn kat sini..punyelah masuk kat situ..skali tgk menu..xde yg berkenan..MIL ngan FIL pun cakap cam x berapa nak kena ngan selera diaorg..sudahnye kopitiam ler kite...hahaha..mahal pun ada jugak...menu nasi ada 2 jenis je kot..dah ler sepanjang jalan ke KL xsinggah makan..perut lapar nak nasi...tapi walaupun xmakan kat sini sempat ler jugak amik gambo..hahaha...boleh ajer...
 memang cantik deco dia..kalau minum2 petang ok kot...makan yg ringan2....tapi kitorang time tu mmg tengah lapar nasi...memang xberapa nak sesuai ler makan kat sini..

adikk dengan toki (FIL)
pas checked in hotel..en somi gi meeting..sooo aku, adikk, MIL ngan FIL rehat kat bilik ajer...malam baru kitorang keluar makan n jenjalan... malam tu pulak..kitorang kuar gi JJ Bukit Raja (tempat kenangan dating masa belajar Uitm..ngee)  dah agak lewat..dah dekat2 pukul 9...sebabnya en somi pas meeting..dia sakit kepala n demam..memang before ke KL dia dah demam..sooo pas meeting demam dia dating balik..ye lar..drive dari pagi pastu sambung meeting pulak..xde rehat... pas makan panadol..rehat jap..dah ok sikit baru kitorang kluar..sudahnye sampai shopping mall dah lewat...sempat beli sluar Pooh adikk jalan2 jap..JJ dah nak tutup..huhu... xsempat shopping sangat lah..
hahhh..korang tengok..happy betul budak kecik nie dapat bebas..jenjalan..
sebelum balik hotel..singgah dinner kat Restoran Nasi Lemak Cinta Sayang kat seksyen 13.. yg nie en somi yg pilih sebab dia nak makan nasi lemak..hehe..makanya ikutkan ajer..pas makan terusss balik hotel..tidur....besok pagi2 dah nak ke Melaka.. ^__^
~sekian~
MAMA ILA

3 comments:

  1. suke ye dak tecik tu dpt jalan2.. hihi

    ReplyDelete
  2. wa.. adik g cuti2 mesia yer.. seronok dia... :)

    ReplyDelete