Followers

Sunday, 3 February 2013

GENTING HIGHLANDS DAY 3 - STRAWBERRY N VEGE FARM GOH TONG

SALAM....

Aisehhhh...tetibe day 3 terusssss...hahahah... ekcelly gambar2 masa day 1 dan 2 ada lam ipad..n en somi bawak pergi KL...sooo...xsempat lagik nk transfer...adoiiiii...sib baik..masa kitorang balik hari ke 3 tu..ambik gambar kut enset jer...selamat.....bolehlah update n3..heheheh... 

Kisahnyer masa cuti maulidurasul yg lepas...kitorang apply cuti..straight dari hari rabu..sampailah hari ahad...cuti2 malaysia katanyer....sebab tulah besday party adikk kene postpone seminggu pas tu..hehehe...alaaaaaa...nie kire hadiah besday adikk lah..aci???? kita sambut atas bukit....hehe....

tapi...xper..nanti2 aku criter pasal indoor n outdoor theme park kat Genting Highlands tu...n3 kali nie aku nak criter pasal strawberry n vegetables farm...hahhhhh..bukan kat CH jer ada tau...genting pun ada maaaaa...tapi xder lah semeriah kat CH..hehe....strawberry n vegetable farm nie terletak kat bawah sket...kat Goh Tong Jaya...sooo..kitorang singgah nie masa otw turun dari Genting...niat dihati nak makan strawberry celup coklat..sib baik ada..huhuhu

hahhh..kat sini lah tempat nyer...ekcelly banyak gerai kat sini..tapi sebabnya kitorang sampai pagi2  lagi...soo..sket jer gerai yg dah buka...ada gerai yg jual makanan2 laut...baju...cenderamata...makanan2 yg berasaskan strawberry..teddy bear dan macam2 lagi =) seeee...pagi tuh mmg sejuk n berkabus...time kitorang turun dari genting..mmg kabus tebal sangat n xnampak...kitorang bawak slow jer....tu pun based on line2 kat ats jalan jer yg nampak...even kereta kat depan pun kitorang x nampak..mmg best tau...sejukkk kat atas tu






hahhhh...bestkan...tengok strawberry n sayur2 segar...kobis...salad... tu pun....kalau korang nak beli...leh pilih n cabut sendiri..then bayar...hohoho..aku ingat nak jugak beli....sebabkan kitorang nak singgah KL pulak 3 hari...maka xjadilah belinya....lenkali sajorrrrr... adikk pulak tdooooo jer memanjang...sampailah kitorang masuk lam kete..still tdo...terpaksalah mama ngan papa nyer bergilir dukung..nak bukak stroller malas lah pulak sbb kejap jer nak singgah...berat ya ampunnnnnn...huhu



akhirnyer before balik..singgah gerai yg jual makanan2 berasaskan strawberry...beli strawberry celup coklat...sib baik ada...mama suka!! puas ati...makanya dapatlah pulang dengan hati gumbiraaaaaaa....lalalalalalala


ok...daaaaaaaaa



MAMA ILA




20 comments:

  1. hr tu plan nak g situ jugak tp mengenangkan anak tak berapa sihat dan nak pergi ziarah pak sedara encik suami di teluk intan. cncel. huhu. next time insyaALlah

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo...xper..next time boleh pergi =)

      Delete
  2. wah..kabus tebal..strawbery bergayutan

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..kabus sangat tebal..kereta depan pun xnampak..

      Delete
  3. salam.. sdap mkn strawbery choc fresh2 ni yer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..sedapppp..tapi coklat cepat beku..huhu..masuk lam kete kejap..dah beku...huhu

      Delete
  4. bestnya...jalan kat genting.....dapat pula makan strawberry coklat mmmm....yummy....

    ReplyDelete
  5. saya lagi suka salad segar tu.....

    ReplyDelete
  6. strawberry celop coklat,... dap nyerrrr....

    ReplyDelete
  7. tak penah sampai sini kalau gi GH.. kena cuba next visitkan cam bestjer tengok kawan2 gi sini..
    ps salam kenal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa..dekatjer..otw nak naik genting mmg jumpa sini dulu..hehehe

      Delete
  8. glups!kecurnya tgk strawberi coklat tuu...ayooo

    ReplyDelete
  9. tulah el igt el terlepas genting highland part 1 & 2..hahahah
    lama x jln2 GH..sejuk sn kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha....tu pasal....memang sejuk kat sana..tgh main kat outdoor theme park..tiba2 gelap..kabussss..sejukk jer..hihi

      Delete
  10. Best nya Genting..dah lama tak pergi..huhu..
    dulu pegi pun tak sempat nak main permainan bagai tu..hehe..
    la ni klu bawa anak mesti seronok kan Ila..:)

    ReplyDelete
  11. best nya .... nnt nk pergi GH plak ler ^^

    ReplyDelete