Followers

Thursday, 6 December 2012

PIGEON PACIFIER KEGEMARAN ADIKK

SALAM...

korang semua tahu kan..yg adikk mmg xleh kalau xder pacifier..terutamanyer biler nk tdo...huhu..aku tahu mmg ramai yg tak sokong penggunaan pacifier nie..aku pun awal2 memang xnak ajar adikk guna pacifier nie..tapi disebabkan adikk mmg kuat meragam n menangis masa dia beby..soo..ada akak kepada akak ipar aku yg suggest suh try bagi pacifier...tup2 bila aku kasi memang adikk diam..dan start ari tu..adikk dah ber 'pacifier' nie..hukhuk...

tapi satu..dari start guna sampai skang nie...adikk hanya nak yg brand pigeon nie jer..lagi pun..dia punyer nipple shade tuh...jenis yg nipis..bukan bulat cam sesetengah pacifier tu..hohoho..dan lagi satu..adikk nk yg step 1 tu jer..xnak yg lain..grrrrrrr.... ekcelly dia nie banyak jenis ikut step umur..tapi tu r..adikk nie nk yg step 1 jer..aku dah try beli yg step umur dia skang..dia buat muka pelik jer tau..huhu..

 gambar dr yahoo image
 
hah..nie bentuk2 yg dia ada ikut step umur...atas tu step 1, bawah kiri step 2 n last step 3
 
yg adikk nak yg nie jerr..step 1..hohoho..untuk 0 - 5 bulan...ngeeeee...
 
meh tengok gambar adikk ngan pacifier kegemaran dia..huhh..aku pun x tahu bila masanyer dapat stop adikk dr terus hisap pacifier nie..hukhuk

(1)
 
(2)
 
(3)
yg terbaru..hoho
 
 
aku pun xtahu camner nk buat nk suh dia brenti hisap pacifier nie..mmg kalau gi mana2 wajib bawak lam beg..kang tiba2 dia nk tdo..if xder..memang ngamuk r dia..
 
daaaa

5 comments:

  1. Payah gak tu ye...
    Hm, xde pengalaman...

    ReplyDelete
  2. ohh ADik guna pacifier..
    Kak atie mmg tak galak kan Pa'e guna pacifier tu dari kecik lg..hehe
    Lagi pun Pa'e memang tak suka sgt.. kejap je dia hisap pacifier brand Anakku, pastu tak mau dah....
    Ila cari lah jalan mcm mana nak stop kan..
    cuba google..kot2 ada..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..awal2 mmg x galakkan adikk guna pacifier tu..tapi tu larr pasal..da terjebak..hukhuk.. harap2 da besar sket dia da xnak.. =)

      Delete
  3. anak2 dara aida both pakai puting. yg sulung hingga umur 4 tahun. yg kedua hingga umur 3 tahun. putus puting ~yg kakak, asben gunting depan mata dia. yg adik, puting tertinggal umah atok.
    time diorang nak pisah dgn puting tu, sayu hati aida. diorang x lena tido tanpa puting 1-2 minggu gaks nak biasa kan diorang tanpa puting. diorang memang x bleh pisah dgn puting!!!
    now, izzat pun berputing ha ha ha...

    ReplyDelete